EBOH 3 pakt gelukkige eerste overwinning

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. Met enig fortuin pakte EBOH 3 op eigen veld de eerste drie punten van dit seizoen. Een 2-1 overwinning tegen I.F.C. was genoeg om van die akelige nul af te komen.

Oranje Wit 4 – EBOH 3

Twee weken geleden moest er nog worden gevoetbald tegen Oranje Wit 4. Toen was er vooraf al de hoop dat de eerste punten zouden gekomen. Verhalen deden de ronde dat de tegenstander een zware vrijdagavond had gehad, terwijl EBOH voor haar doen redelijk fit was.

Toch was dat op het veld niet direct zichtbaar. Ondanks de rentree van Jeffrey v.d. Schalie ging EBOH met 5-1 het schip in. Oranje Wit was vooral in de omschakeling sterker. EBOH verzuimde vooral de mogelijkheden die het kreeg te benutten. De eretreffer was twee weken terug voor Dennis v.d. Graaf.

Doelpuntenmaker : Dennis
Man of the Match : (mits we de laatste minuut van de wedstrijd even vergeten) Niels

EBOH 3 – IFC 2

Na 7 wedstrijden zonder overwinning begonnen de geluiden over degradatie stilletjes de kop op te steken. Toch is het seizoen nog lang. Een paar overwinningen in je staat zomaar in de middenmoot. We kunnen in maart altijd nog kijken hoe de vlag ervoor staat.

15. Tommie de Roo

EBOH 3 mocht voor het eerst dit seizoen het nieuwe hoofdveld uitproberen en dat zou geluk moeten brengen. De verwachting was dat er daardoor ook wat meer toeschouwers aanwezig zouden zijn en dus moest de ploeg het maar laten zien. In praktijk stond er uiteindelijk meer met IFC meegereisd publiek, maar dat mocht de pret niet drukken, de toeschouwers hadden in ieder geval een rood en zwart hart.

Al direct na de aftrap was er een grote kans voor Robbin Neymar Kooijman die de bal al hooghoudend door de zestien meenam, maar zijn fraaie actie helaas geen mooi slot kon geven. Een minuutje later kreeg de thuisploeg de eerste domper te verwerken. Patrick had al wat last van de lies, maar verstapte zich nu bij zijn eerste aanname. Met een zere enkel zocht hij de zijlijn op. De snelste wissel van het seizoen.

De thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en in de openingsfase waren er kansen voor Jeffrey en Benji. IFC verscheen vervolgens nog voor doelman Robin Geijp die knap redde. Maar in de 7e minuut kwam EBOH terecht op voorsprong. Al leek de 1-0 van Jeffrey meer op een mislukte voorzet dan een geplaatst schot. Wat het ook was, de bal zat er fraai in.

Met name Niels en Benji speelden een sterke eerste 30 minuten. Zij houden samen met “Chris staat vandaag altijd op de juiste plaats Makalele” het middenveld in de grip. Ondanks het goede spel van EBOH krijgt ook IFC in de omschakeling haar kansen. Maar Robin Geijp keept een uitstekende wedstrijd en houdt zijn doel schoon.

Voor rust zijn er nog kansen voor Niels, Robbin en Dailey. Ramon treft nog de lat. Het had in de eerste helft ook 4-1 mogen zijn. Het spel was goed met een onoplettenheidje hier en daar.

— rust —

Na rust ebt het vuur bij de thuisploeg wat weg. Robbin lobt de bal net na rust nog prachtig over de doelman, de bal verdient een beter lot, maar eindigt op de paal. Dan komt IFC beter in de wedstrijd en voert de druk op. Het leidt tot kansen en er is een wereldredding van Robin Geijp voor nodig om de voorsprong in stand te houden.

Ondertussen maakt Ali Er zijn rentree in de ploeg. Na een kort avontuur in EBOH 2 zoekt hij zijn plezier in het spelletje terug bij de ploeg waar hij vorig jaar nipt het kampioenschap aan de neus voorbij zag gaan.

Ondanks de inbreng van Ali lukt het de thuisploeg maar moeizaam om grip op de wedstrijd te houden. Na een uur spelen valt op dat moment de terechte gelijkmaker. Het doemscenario van dit seizoen hangt weer in de lucht. Met fasen goed spelen, zelf kansen missen en uiteindelijk de deksel op de neus krijgen.

Toch komt het niet zover, vanaf de gelijkmaker lijkt de scheidsrechter EBOH gunstig gezind. Over een aantal afgefloten aanvallen van de tegenstander, mag de thuisploeg in ieder geval zeker niet klagen. Als EBOH vervolgens na 80 minuten spelen een strafschop krijgt na een handsbal, lijken de rapen gaar. De strafschop was terecht, maar de frustratie bij IFC viel te begrijpen. De penal werd koelbloedig afgerond door Robbin. 2-1.

In de laatste tien minuten houdt de thuisploeg stand en zijn de eerste drie punten van het seizoen een feit. Na een goede eerste helft, had de ploeg wat mazzel in de tweede helft. Maar dat mag ook wel eens een keer. Na zeven nederlagen waarbij de ploeg keihard heeft gewerkt, maar vooral erg veel pech heeft gehad is het zeker verdient dat de EBOH 3 eindelijk van die akelige nul af is.

Een van de grootste pluspunten vandaag was dat we de “oude” Benji terug hebben gezien. De stofzuiger draaide weer op volle toeren en zat overal tussen. Fel, af en toe op het randje, maar vooral verschrikkelijk nuttig voor het team.

EBOH 3 – IFC 2 : 2-1
Doelpuntenmakers : Jeffrey, Robbin
Men of the Match : Robin Geijp & Benji Hadzic