Troosteloze middag voor EBOH 1

Stevige wind, donker weer en herfstbuien, of te wel een troosteloze zaterdagmiddag, ook voor EBOH , dat met 3-0 een reglementaire nederlaag aan de broek kreeg van runner-up Sport Vereniging Schollevaar uit Capelle. Teammanager Joris Kardienaal sprak ook over een troosteloze wedstrijd.

Hieronder het verhaal van Joris over de wedstrijd SVS – EBOH:

Behoudens de eerste 10 minuten waarin EBOH wel scherp begon en de hoop op een goed resultaat er in zat, werd het naar mate de wedstrijd vorderde duidelijk dat te veel spelers hun normale niveau niet haalden, zoals de afgelopen 3/4 wedstrijden. In de 8e min werd het voor het eerst gevaarlijk voor de goal van EBOH, maar keeper Donny vd Laars, tikte de bal uit de hoek.
In de 12e min. ging in een snelle counter 4 man van EBOH op 3 verdedigers af en wij keken hoopvol van de kant toe, maar door een verkeerde keuze (zoals er heel veel werden gemaakt vanmiddag) werd deze aanval zelf teniet gedaan. In deze fase werd er ook rommelig uitverdedigd maar alles liep goed af, mede ook doordat SVS niet bij machte was om aanvallend een vuist te maken. In de 16e min werd de eerste en laatste gele kaart getrokken door een te harde tackle op Ricardo van Yperen. In de 25e min werd erger voorkomen doordat Donny vd Laars heel goed mee voetbalde en buiten zijn 16 meter gebied de bal net voor een aanvaller van SVS weg kon tikken.

In de 39e min werd Regga Regales gelanceerd door een mooie steekbal van Wesley Ebbers maar hij kwam centimeters te kort om er meer mee te doen.
In de 42e min lanceert Ricardo vd Merwe zichzelf maar ook daar komt de keeper op tijd uit z’n goal. Tot de 45e min had EBOH alles onder controle maar de extra speeltijd van 1 min. werd fataal. Na een ingooi van SVS stond de achterhoede niet  goed, de concentratie was even weg en ze zaten misschien al in de kleedkamer met hun gedachten. SVS was bij de les en Dennis Mallander scoorde 1-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld van beide ploegen, met veel voetbal op het middenveld, maar in de 53e minuut verspeelde Emre de bal aan Yannick de Lely en die ging als een speer op onze keeper af…2-0 !
Deze tegenslag kwam EBOH niet meer te boven, wat men ook probeerde. Tot overmaat van ramp schoot PW (Patrick Welts) een gat in de lucht en Jeroen de Lely van SVS zei net niet dank je wel maar het werd wel 3-0.

Het was typisch weer zo’n wedstrijd dat het elftal er wel voor werkte maar er lukte weinig of niets.
Rest te vermelden dat de beste man van het veld scheidsrechter Durgunsu was, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Volgende wedstrijd 28 November EBOH – Swift Boys….moeten toch echt 3 punten zijn!