EBOH 3 legt het af tegen Emma 2

Een door blessures geplaagd EBOH 3 heeft het zaterdag af moeten leggen tegen Emma. Op Sportpark Reeland eindigde de Dordtse derby in 5-2.

16. Robin Zondervan

De lijst met afwezigen was bijna groter dan de lijst met nog fitte spelers en zo moest zaterdag de wedstrijd zelfs een kwartiertje later worden gestart in afwachting op aanvulling van de selectie.  Om 14.45 uur kon er toch worden afgetrapt.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Een bal op de paal in de 6e minuut was een duidelijke waarschuwing. En na een klein kwartier was het al raak. 1-0. De EBOH-verdediging werd gemakkelijk uitgekapt en de bal verdween onhoudbaar in de verre hoek.

De rood-zwarten schrokken wakker, want ongeveer gelijk vanaf de aftrap was het Darko Stanisljvic die een voorzet kon geven. Twee verdedigers van Emma tasten mis en Benji Hadzic schiet de 1-1 tegen de touwen. Vanaf dat moment volgt een open fase met kansen voor beide ploegen.

Een afstand schot van Ramon treft geen doel. Aan de andere kant redt Joey knap. Niels zet Ramon 1-op-1 met de keeper, maar de bal wil er niet in. In de tegenaanval is het Dailey die een doelpunt voorkomt. Na een klein half uur is het Benji die de paal raakt, in de rebound maakt Tony zijn eerste treffer.

Erg lang kan er niet van de voorsprong worden genoten. Tien minuten later krijgt Emma een corner. De bal beland bij een aanvaller die de bal overduidelijk met de hand aanneemt. Het wordt door iedereen gezien, behalve door de verder prima fluitende scheidsrechter. 2-2.

—rust—

Alle goede voornemens ten spijt. In de tweede helft zakt EBOH letterlijk en figuurlijk door de hoeven. Na deelt EBOH nog wel het eerste speldenprikje uit met een afstandschot van Ramon. Maar na 49 minuten krijgt Emma een terechte penalty na een sliding van achteren van Dailey. De uitstekend keepende Joey kan de bal van 11 meter niet keren, 3-2.

EBOH krijgt nog een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Maar in de scrimmage na zestig minuten kan niemand het laatste beslissende zetje geven. Daarna loopt Emma uit en verliest EBOH nog drie spelers met pijntjes. De 4-2 valt tien minuten voor tijd. De 5-2 vlak voor tijd uit een geplaatste bal in de verre hoek.

Zo is de derde nederlaag van EBOH 3 dit seizoen een feit. Natuurlijk worden de nodige spelers gemist, maar tot nu toe ontbreekt het bij het team vooral nog aan een beetje rust in balbezit en voetbalgogme. In alle haast blijft de bal niet lang in de ploeg en vaak wordt juist knullig balverlies geleden op de momenten dat net iedereen uit positie loopt. Maar het seizoen is nog jong en met een beetje meer overzicht en gevoel voor elkaar gaan die eerste punten komen. Aan de werklust en de sfeer zal het in ieder geval niet liggen. De wedstrijd tegen buurman Dubbeldam van volgende week is daar een prima gelegenheid voor!

Emma 2 – EBOH 3 : 5-2
Doelpuntenmakers: Benji Hadzic, Tony Dasselaar
Man of the Match: Joey Hughes

Volgende week wacht de Schenkeldijkruzie, thuis tegen Dubbeldam 2. Aftrap 12:30 uur.