EBOH 3 in de hoek waar de klappen vallen

Vier gespeeld nul punten. Bij vlagen gaat het balletje nog wel aardig rond, maar tot nu wil de bal er te vaak niet in, terwijl de kansen aan de andere kant wel worden afgemaakt. Afgelopen zaterdag een nieuwe kans op drie punten, nu was Groote Lindt 3 de opponent.

13. Tommie de Roo

In de aanloop naar de wedstrijd, vrijdagnacht, werd er prima gescoord door de mannen van EBOH 3. Het gevolg was te zien. Een wedstrijdvoorbereiding die niet zou misstaan in de negende klasse dinsdag amateurs. Het handjevol meegereisde toeschouwers voelde de bui alweer hangen. Dit wordt niks tegen de nummer twee van de competitie.

Tegen de verwachting in begint de wedstrijd redelijk gelijk opgaand. EBOH krijgt de eerste mogelijkheid al na twee minuten. Tim zorgde voor het gevaar. Vervolgens krijgt Groote Lindt twee kansen. Het eerste schot gaat voorlangs, het tweede wordt net naast de paal geplaatst. Dailey moet zich helaas al vroeg in de wedstrijd laten vervangen met een blessure, Tommie vervangt hem.

Na 22 minuten spelen krijgt de thuisploeg een dubbele kans. Twee keer redt Jelmar knap. In de tegenaanval is het weer Tim die met de bal aan de haal gaat. Dit keer zet hij twee verdedigers op het verkeerde been en rondt knap af. 0-1. Lang kunnen de Dordtenaren niet genieten van de voorsprong. Na een half uur spelen heeft Jelmar bij een schot van Groote Lindt weinig zicht op de bal, die schuift vervolgens onder hem door. 1-1.

Voor rust had een speler van Groote Lindt nog van het veld gestuurd moeten worden na een poging tot een kopstoot bij Ramon. Het ontgaat de scheidsrechter.

— Rust —

Na rust is de wedstrijd vrij snel “klaar” voor EBOH 3. Patrick krijgt ongewenst een innige omhelzing van zijn tegenstander. Enigszins onhandig duwt hij zijn aanbidder van zich af. De scheidsrechter beoordeelt het als een slaande beweging. Patrick moet er af. Natuurlijk is de duw sowieso niet handig, maar de verder redelijk fluitende scheidsrechter, miste de aanleiding, zoals hij in de eerste helft een poging tot een kopstoot miste. Pech voor EBOH, maar met tien man wordt het lastig in ieder geval een punt te pakken, laat staan te winnen.

Dat punten pakken met tien man moeilijk wordt blijkt 1 minuut later. De 2-1 ligt in het net. EBOH staat te slapen en is in gedachte nog bij de rode kaart. Drie man van Groote Lindt komen vrij. Een paar minute later is het weer raak 3-1 en lijkt het er op dat de eerste punten ook vandaag niet gaan komen. Tim is nog een keer dichtbij een eretreffer, maar raakt met een prachtig diagonaalschot zowel de paal als de lat, maar niet het net.

Het is dat in het vervolg van de wedstrijd de zeer sterk spelende Robin alles achterin op snelheid dichtloopt. De score valt gelukkig niet hoger uit.

Na afloop heerst er ondanks de waardeloze voorbereiding vooral het gevoel dat er zonder de rode kaart van Patrick vandaag misschien wel meer te halen was geweest. Al helemaal op het moment dat de scheidsrechter na afloop toegaf dat de rode kaart misschien toch wel onterecht was.

Hopelijk volgende week tegen ASWH 4 wat meer geluk. Maar geluk dwing je ook af, wordt wel eens gezegd…

Groote Lindt 3 – EBOH 3 : 3 – 1
Doelpuntenmaker: Tim Stok
Men of the Match: Robin Zondervan & Tim Stok