EBOH E3 wint van VVGZ E3

Direct vanaf de aftrap is het spannend, ook na het eerste doelpunt van Eboh, Jordy scoort uit de kluts een schitterend en mooi verdiend doelpunt. Jordy staat diep, (zeer diep) in de spits en wordt meerdere malen goed aangespeeld door Himmecan, iedereen loopt de benen uit zijn lijf maar blijft goed op positie. De trainingen werpt conditioneel maar zeker ook positioneel hun vruchten af. Zowel Baha, Arda en Caan vallen goed in en het tempo in het team blijft hierdoor hoog met meerdere kansen als gevolg.

VVGZ herpakt zich, 1-1 zit in de lucht, maar al snel volgt de 2-0 van een combinatie tussen Niels en Milo, boem Milo scoort (met rechts), tjee wat is die jongen in een bloedvorm, met dit schitterende doelpunt echt magistraal. Direct na deze verdiende 2-0 volgt echter een tegenstoot met een onhoudbare bal 2-1, VVGZ scoort. VVGZ breekt zelfs 2 keer door maar Sjoerd keert de bal richting Himmican die blijft lopen en bijna scoort.

Vischnu, de linkspotige linksback, volledig in de ban van zijn supersnelle tegenstander trekt tot twee keer toe, tijdig en juist aan de noodrem door een correcte overtredingen te maken (dit mag jongens het blijft wel voetbal). Helaas wordt de sfeer grimmiger, krijgt Himmican in de tweede helft een duw en elleboog van zijn directe tegenstander. Gevolg is dat gezien de goede teamspirit die in het team aanwezig er door een verdediger deze keer harder en minder rechtvaardig wordt ingegrepen, juist of onjuist wie zal het zeggen, zeker wel te verklaren door de emotie die eerdere elleboogstoot veroorzaakt.

Na dit voorval loopt het weer als vanouds, strakke passes, sterk verdedigend optreden van Can, Niels en Vischnu. Voorin krijgt Milo een schitterende kans op 3-2, echter deze wordt tot twee keer toe gekeerd door de keeper van VVGZ. Ook Jordy krijgt de bal niet langs de keeper, deze staat zijn mannetje en duikt en pakt alsof zijn leven er vanaf hangt. Eboh is duidelijk de betere ploeg, aanvallend zijn er nagenoeg geen acties meer van VVGZ te verwachten en na een correcte en zuivere pas van Can spurt Niels naar voren en nog van ver buiten het doelgebied haalt hij uit, 3-2. Wat een stand met nog 10 minuten te gaan.

VVGZ wisselt en de centrale verdediger staat nu spits, Niels en Can hebben moeite hem in bedwang te houden, Jordy en Baha krijgen hierdoor beide nog twee kansen, Himmican bijna, dan als net Arda wil scoren fluit de scheidsrechter en is er sprake van een verdiende winst voor E3 op conditie, doorzettingsvermogen en inzicht wordt met 3-2 ook deze partij winnend afgesloten.

In de kleedkamer, na luid applaus voor trainer Laurens en man of te match: Vischnu die door doorzettingsvermogen en vechtlust heeft laten zien de perfecte linksachter te zijn voor dit (onverlaanbare?) E3, terecht wordt dan ook Vischnu uitgeroepen tot speler van de week. Deze week lijkt de training te worden gericht op het belonen van dit goede werk en doorzettingsvermogen en de conditie van de spelers individueel.