EBOH 1 wint in Alblasserdam

 Na eerder dit seizoen punten te hebben laten liggen bij de Zwerver (3-3) en De Alblas (3-2) lukte het bij Alblasserdam wel om 3 punten mee te nemen.Het ging niet op de manier, zoals we gewend (of is het verwend?) zijn, maar de over de streep getrokken 0-1 was wel uitermate belangrijk.Alblasserdam was met de minste verliespunten de virtuele koploper en moet nu een stapje terug doen. Het spel was vele malen minder dan de openingswedstrijd op de Schenkeldijk, waar Alblasserdam met 1-2 won, maar de omstandigheden waren ook heel anders.

Het veld was zwaar, zompig en moeilijk bespeelbaar, hetgeen andere kwaliteiten en schoenen vraagt. EBOH begon onrustig en slordig, waardoor Alblasserdam via Umut Takac (been Pim), Beau Buwalda (van dichtbij over) en Inam Quliyev (redding Pim uit de bovenhoek) kansen kreeg. Aan de andere kant was Regga Regales (net naast) 2x dreigend. Op slag van rust was daar de plotselinge 0-1. Marvin Tims leverde slordig in en Regga Regales vond de verre hoek achter Elmar Bakema, die Siggy Schutte uit de basis heeft verdreven.
Inam Qulijev kon de 0-1 slecht verdragen en reageerde eerst opstandig tegen Jordi Fok, die de bal te lang vasthield en gaf daarna Jeffrey Manzanares een zet na een overtreding op hem. Geel was het gevolg en toen hij door bleef mekkeren richting scheidsrechter Arjan Deurloo kreeg hij  zijn tweede.
Beetje dom.

Wie dacht dat EBOH tegen 10 man het partijtje uit kon spelen en snel beslissen, kwam bedrogen uit. Het was niet te zien dat Alblasserdam in ondertal was en er werd bij tijd en wijle serieus druk gezet op het doel van EBOH . Gelukkig stond daar een betrouwbare Pim Versluis, die deze middag niet te passeren was. Ralph van Hofwegen zag zijn inzetten net naast of in de handen van Pim gaan. De grootste kans op de 0-2 kreeg Ricardo van Yperen. Een mooie combinatie tussen Regga Regales en Wesley Ebbers eindigde bij Ricardo, maar hij schoot vrij voor doel over.

De wedstrijd eindigde ook weer bijzonder. Assistent Frans Stal gaf de bal niet snel genoeg aan een Alblasserdammer voor de laatste corner van de wedstrijd en reageerde zich af op Frans en dat moet je niet doen tegen Frans, die met zijn lengte en kracht de Alblasserdammer klem hield.
Arjan Deurloo, die het  “ gezeik” van Alblasserdammers regelmatig met een vrije trap bestrafte, floot gelijk maar af. Trainer Dennis Schoonewil vond zijn ploeg met 10 man nog beter spelen als EBOH en baalde van alle opgewonden standjes binnen zijn elftal: “ ik heb  te veel haantjes, die te snel hun kop verliezen en daarmee duperen ze onnodig onze ploeg, we vormen geen team” .

Rene Ebbers was niet te spreken over hoe zijn team tegen 10 man van Alblasserdam opereerde.“ Te vaak verkeerde keuzes en onvoldoende via de buitenkanten” . Ook Jordi Fok vond EBOH niet slim genoeg. “We krijgen rond de 88ste minuut 5 vrije trappen en die gaan we allemaal snel nemen, alsof we met 1-0 achter staan”
Eind goed al goed, EBOH blijft in het spoor van Streefkerk.

Donderdag 8 februari oefent EBOH thuis tegen Arkel, aanvang 20.00 uur. Zaterdag 10 februari zijn we carnavalsverenigingen en op 17 februari is er een inhaalprogramma en Speelt EBOH uit bij Leerdam Sport.