EBOH 1 verrassend door in de beker

Dankzij een 2-0 zege op de buren Dubbeldam zondag heeft EBOH de volgende bekerronde bereikt en dat leek na de 1-0 nederlaag vorige week tegen Wieldrecht nog ver weg. Wieldrecht ging echter verrassend onderuit tegen VVGZ 2 met 1-4 en zo kregen de woorden van Ries Fok 2 weken geleden
extra gewicht: “vergis je niet in VVGZ 2, dat is gewoon goed 3de klas niveau”.  

De uitslag was al bekend voordat de “burenderby” begon en wisten beide ploegen dat zij bij een overwinning door zouden gaan.  Van een burenruzie was totaal geen sprake. Integendeel, beide ploegen waren lief voor elkaar, lieten elkaar voetballen en er hing meer een sfeer van: “De buren komen gezellig op visite, een lekker potje voetbal en daarna nog even blijven hangen en dan weer naar huis”.  En een voordeel is natuurlijk dat je bij de buren droge voeten hebt.

Als we over het voetbal hebben, dan was al snel duidelijk dat EBOH de bovenliggende partij was. Met regelmaat sneed EBOH door de defensie van Dubbeldam en halverwege de 1ste helft wist het met 2 snelle doelpunten achter elkaar afstand te nemen. Regga Regales snelde op doelman Robin van Dijk af, die de inzet met zijn voeten wist te keren. De terugspringende bal was een prooi voor Jeffrey Monster die mooi binnen schoot. Nauwelijks 4 minuten later lag hij er al weer in. Regga Regales speelde zich op rechts vrij en legde de bal panklaar op het hoofd van Henk te Slaa.  EBOH had zo maar verder uit kunnen lopen, maar Robin van Dijk won een 1 op 1 duel met Regga Regales en mocht blij zijn dat hij slechts geel kreeg van scheidsrechter Ad van Drunen toen hij de doorgebroken Wesley Ebbers onderuit schoffelde buiten de zestien.

En zo voorkwam de prima leidende van Drunen een verder keepersdrama voor Dubbeldam. Robin van Dijk is de enige overgebleven keeper ,nadat de beoogde 1ste doelman Noah Speelmeier  een ernstig auto-ongeluk kreeg, waarvan hij gelukkig weer goed herstellende is. Ries Fok kon zich wel in de beslissing van Ad van Drunen vinden: “Hij voelde het goed aan. Het is geen champions league finale. Ik blijf in de voorbereiding ook het liefst 11 tegen 11 spelen en ik gun onze buren ook alle succes in de competitie, zonder keepersprobleem” En zo bleven we lief voor elkaar ook in het vervolg van het duel, waarin EBOH verzuimde verder afstand te nemen. “We lieten ze in leven en wilden het allemaal te mooi doen”, aldus aanvoerder doelman Pim Versluis. En zo was het.

Ook de 2de helft zaten er fraaie aanvallen tussen, maar de afronding was slecht. De mooiste was voor Gianni Westrate, maar hij schoot na een mooie combinatie met Regga Regales over. En zo liet EBOH Dubbeldam nog in de aansluiter geloven, die er niet kwam, omdat het centrale duo Jordany Martinus en Paul Reijnders uitstekend corrigerend werk verrichtte en Dennis Geschiere een vrije kans naast mikte. Ook keurde Ad van Drunen nog een goal af wegens buitenspel. Het duel eindigde toch nog enigszins in mineur. Wesley Ebbers moest het veld verlaten met een “paardenkus” of is het een “ijsbeertje” (knietje in de dij) en smaakmaker Jeffrey Monster wandelde de wedstrijd uit met een hamstringblessure, nadat hij een hakbal gaf op Johnny Granger in plaats van zelf te schieten.
Dat wordt dus even afwachten in de aanloop naar volgende week, de thuistopper in de competitie tegen Alblasserdam. Ries Fok toonde zich in woord en gebaar niet tevreden te zijn met de prestaties van zijn selectie en vertelde  dit onomwonden in de kleedkamer na afloop aan zijn mannen. “Dit was de slechtste wedstrijd tot nu toe met een veel te laag baltempo. Er liepen 10 postbodes in het veld, die allemaal de beslissende pass willen geven. Dat moet tegen Alblasserdam 4 tandjes beter, anders kunnen we het schudden. Daar gaan we van de week aan werken”.

Verder nog positieve punten? Voor de supporters in ieder geval wel. Die zitten eindelijk weer eens te kijken naar een voetballend elftal zonder defensieve  stress. En invaller Henny Otto. Een meester in het afschermen van de bal en met een mooie pass in zijn voeten, daar genieten supporters van.

EBOH – Dubbeldam 2-0

’21 Jeffrey Monster 1-0
’25 Henk te Slaa 2-0