Klinkende overwinning voor Dames 1 met een “zwart randje”

vv Drechtstreek – EBOH 1-3

Zaterdag 16 september 2017, vandaag spelen we onze laatste bekerwedstrijd tegen vv Drechtstreek. Na veel gemor over de aanvangstijd van de wedstrijd 16:15 uur vertrekken we vol goede moed naar Papendrecht. Inderdaad de aanvangstijd is wat aan de late kant maar aan de andere kant is het voor het eerst vandaag droog en zelfs een piepklein zonnetje laat zich af en toe zien …………… zou dat een voorbode zijn ?

De meiden raken heel voorzichtig gewend aan ons nieuwe spelsysteem dus na een korte wedstrijdbespreking beginnen we aan de warming-up.

Om exact 16:15 start de, overigens uitstekend fluitende scheidsrechter, de wedstrijd. EBOH laat direct zien waarvoor het gekomen is …………. goed voetbal en de overwinning. De rood/zwarten raken steeds meer op elkaar ingespeeld en ook conditioneel lijkt het prima voor elkaar.

Een aantal meiden heeft wat kleine blessures en voor de zekerheid laten we ze niet al te lang achter elkaar spelen …………… en dan is het door wisselen toch wel prettig 🙂 Ook de wissels staan uitstekend hun “mannetje” en van tijd en wijlen lijkt Dames 1 op een geoliede machine.

Helaas toch een zwart randje tijdens de wedstrijd want Mandy raakt, zoals het er nu uitziet, ernstig geblesseerd aan haar knie en zal voorlopig niet meer voor ons in actie kunnen komen. Sterkte Mandy en we duimen ervoor dat alles toch nog meevalt.

Door alle consternatie had ik geen mogelijkheid meer om in het tweede gedeelte van de eerste helft te coachen maar dit werd uitstekend overgenomen door Rayvano, Chris en Jack. Het is dan ook Rayvano die de bespreking in de rust op zich neemt en hoewel er niet al teveel te mopperen is weet hij de meiden toch weer scherp te zetten voor de tweede helft.
Inmiddels is Mandy richting het ziekenhuis en kunnen wij weer samen de coaching oppakken.

De meiden blijven gedreven en gedisciplineerd spelen en ………leuk om te zien …………….. de patronen die we oefenen tijdens de training ga je steeds meer terugzien in de wedstrijd.
Het enige waar we misschien wat op te mopperen hebben is de pech die we hebben in de afwerking anders had de 1-3 einduitslag die nu op het scorebord staat zeker hoger uitgevallen.

En dan, sluit ik wederom af met het inmiddels bekende woord ……TROTS………Trots om naar mijn/onze meiden te kijken en Trots om ze te morgen trainen en coachen. Trots om te zien hoe dat zij ons rood/zwart vertegenwoordigen !!!!!

Oh ja …………… wat zei ik vorig seizoen ook al weer ? Wat kan een zaterdagmiddag, ondanks een zwart randje, toch mooi zijn.

Zaterdag 23 september 2017 starten we onze competitie in de 4e klasse om 12:30 uur met een uitwedstrijd tegen het sterke Groot Ammers VR1