JO13-1: Moeizame start, goede overwinning

Zaterdag 9 september 2017, bekerwedstrijd E.B.O.H. JO13-1 – Zwaluwe JO13-1, aanvang 10.15.

Iedereen was ruim op tijd, maar daar bleef het ook even bij. Het leek wel of onze mannen tot diep in de nacht met Rooney op stap geweest waren. Na de wedstrijdbespreking en de warming up, heeft de trainer er nog eens extra op gewezen dat je geconcentreerd moet zijn en scherp beginnen. Direct druk zetten op de tegenstander. Maar het leek wel of de tegenstander had meegeluisterd en het ook toepasten.

E.B.O.H. begon dus eigenlijk heel slecht aan de wedstrijd. Alle basiselementen zoals aannemen, passen, etc ging helemaal fout. E.B.O.H. kwam direct onder druk te staan en liep achter de feiten en de tegenstander aan. Na een kleine omwisseling leek het iets beter te gaan, scoorde E.B.O.H. in de 10e minuut. Dachten wij dat de ommekeer er was en gingen er eens voor zitten. Maar dat was van korte duur. Buitenspel, werd niet voor gevlagd en vervolgens kwam er dan de voorzet en was E.B.O.H. kansloos. Dat was in de 12e minuut. Het werd nog erger, in de 13e minuut stond de E.B.O.H. verdediging helemaal te slapen. De bal viel op het hoofd van de tegenstander en zat er alweer in. Nog 5 minuten later keken we tegen een 1-3 stand aan. Gelukkig werd E.B.O.H. toen wakker en in de 22e minuut stond het 2-3. De aansluiting was er, nu nog doordrukken. En dat deed E.B.O.H. dan ook. Net voor rust werd er de bevrijdende 3-3 gescoord. Een aanval uit het boekje. Helaas was er pas een vlagsignaal toen we de bal al uit de goal haalden. De scheidsrechter nam dat signaal over en het doelpunt werd afgekeurd. Balen maar okay nu verder.

Ruststand 2 – 3

Na de rust kregen de spelers duidelijk te horen dat we te slap begonnen waren en dat dit anders moest. Met de inzet en mentaliteit van de eerste helft ga je het niet redden. De jongens hadden de boodschap wel begrepen. Er werd de gehele 2e helft keihard gewerkt en het voetbal werd iets beter. Dat resulteerde dan gelukkig voor E.B.O.H. in nog 3 doelpunten en werd het uiteindelijk 5 -3. Maar we hadden wel veel kansen nodig om deze 3 goals te maken. Ook in deze wedstrijd hebben we vele 100% kansen laten liggen. Maar het positieve van de 2e helft was dat er met elkaar gewerkt werd. Er was inzet, men hielp elkaar en we gingen voetballen. Op naar de volgende wedstrijd en de leermomenten meenemen ter verbetering.

Volgende week zaterdag 16 september E.B.O.H. JO3-1 – Oranje Wit JO13-2, aanvang 10.15 uur aan de Schenkeldijk