EBOH  1 stijgt naar plek 3

Dankzij een late treffer van Regga Regales won EBOH met 2-1 van het tot dan 1 punt meer tellende Ameide en steeg 1 plek op de ranglijst. Ameide toonde zich een taaie tegenstander, die goed en verzorgd voetbal liet zien op de Schenkeldijk. Maar waar het vorig seizoen nog heer en meester was en met 0-2 won, hadden ze dit keer te maken met een beter voetballende ploeg, die het elke tegenstander moeilijk kan maken in de 3de klas en van plan is om met de bovenste mee te draaien.

Bij EBOH ontbrak keeper Pim Versluis, die de laatste weken tobt met zijn bovenbeen. Hij werd uitstekend vervangen door Joey Hughes.  En verder zaten Jordany Martinus (net terug uit Kroatië met Nederlands zaalvoetbal team) en Regga Regales (niet getraind wegens rugblessure) op de bank.
En zo begon het duo Ebbers en Fok met dezelfde 10 veldspelers als vorige week toen EBOH verrassend   VVGZ uit de beker knikte. De opening was echter voor de bezoekers, die dicht bij een voorsprong kwamen. Bas de Kruijk schoot na een voorzet van Kris de Kruyk goed in, maar Joey Hughes ranselde de bal fraai uit het doel.
EBOH kwam pas op stoom toen Regga Regales al na 20 minuten Jeffrey Monster (hamstringklachten) kwam vervangen.  Hij werd een paar keer dubieus afgevlagd, schoot nog een keer net voorlangs en kwam doelman Fabian den Hartog in een 1 op 1 niet voorbij, omdat hij het te mooi wilde doen. Verder schoot Ricardo van Yperen nog een paar keer net naast.

Direct na rust was Ameide nog niet helemaal wakker. Wesley Ebbers zette de aanval zelf op, liep zich vrij en kreeg van Regga Regales de bal op een presenteerblaadje aangeboden om de 1-0 binnen te schieten. Daarna zette Ameide aan op zoek naar de gelijkmaker en was EBOH gevaarlijk in de tegenstoot. Een kwartier voor tijd kreeg Ameide een penalty. Jesse Rensen verdedigde slordig uit en Jordi Fok zag dat bij zijn corrigerend werk zijn tegenstander ten val kwam. Sam Versluis schoot strak binnen. Daarna gingen beide ploegen voor de winst en was EBOH uiteindelijk de gelukkigste.
Invaller en slangenmens Jordany Martinus worstelde zich op de achterlijn langs Richard den Hartog, die vergat de bal weg te roeien. Jordany zette voor en via tikkie takkie tussen Johnny Granger en Regga Regales, wist de laatste het net te vinden.
De goal leidde tot vele protesten, omdat Richard den Hartog omver zou zijn geduwd, maar scheidsrechter Pieter van der Zwan uit Hei en Boeicoop vond dat er niets aan de hand was: “Hij maakte zich breed om de bal over de achterlijn te laten lopen en liet zich vallen toen hij de bal kwijt was”.

En toen volgden er nog 10 spannende minuten met veel gele kaarten voor Ameide : “Ik ben niet zo’n kaartentrekker, maar had vooraf duidelijk mijn grenzen aangegeven, en op een gegeven moment ben ik het gezeik zat en kunnen ze hem krijgen”. Zo trok de leidsman 3 kaarten in een halve minuut voor Ameide spelers na  discussie over een vrije trap voor EBOH aan de zijkant. En het moet worden gezegd dat EBOH beter omging met de grenzen dan Ameide.  Pieter van der Zwan ging ook de discussie niet uit de weg. Zo beantwoordde hij gemekker van keeper Fabian den Hartog over tijdrekken van EBOH als volgt: “Jij deed in de 1ste helft niet anders  en hou jij je nu maar bezig met ballen tegen houden”.

Trainer Gert Jan Westerhout vond dat zijn ploeg de beste helft van het seizoen gespeeld had en meer verdiend had: “Ik kijk graag naar de verrichtingen van mijn eigen spelers, maar de scheids was op de hoogte dat Sinterklaas weer in het land was”. René Ebbers vond het terecht dat het dubbeltje voor  EBOH nu eens  een keer de goede kant op viel en Ries Fok sprak over een belangrijke verdiende zege op basis van de getelde kansen tegen een goed verzorgd spelende ploeg die dit seizoen ook bij de bovenste zal eindigen .
Volgende week kan EBOH jacht gaan maken op plek 2. Op Bakestein is ZBC’97 de tegenstander met 1 punt meer dan EBOH.

EBOH – Ameide 2-1

’47 Wesley Ebbers 1-0
’76 Sam Versluis 1-1
’87 Regga Regales 2-1