EBOH 1 nog dieper in de zorgen

De thuiswedstrijd tegen de Alblas, leverde weer geen punten op voor EBOH. De ploeg voetbalde tegen de nummer 3 van de ranglijst leuk mee, maar toonde weer eens zijn scorend onvermogen.
De Alblas prikte er wel eentje binnen en nam de 3 punten mee naar Alblasserdam.

De eerste helft was alleraardigst met wisselende kansen voor beide ploegen. De 18 jarige Nick van Wijngaarden, 1 van de betere EBOH ‘ers, zo niet de beste, had hem 2x op zijn schoen. Na een voorzet van Remy Holster trof hij de paal en na een mooie aanname uit een dieptepass van Leroy Verkerk ging hij op doelman René de Ruiter af, maar schoot helaas over. Ook Mo Salman was er dichtbij. Een schot van buiten de 16 schamperde de paal en zijn kopbal uit een corner, toen René de Ruiter onder de bal door ging, kreeg hij niet in, maar over de goal.  

Ondertussen had de Alblas een grote kans gemist, toen Christiaan Koremans randje buitenspel door mocht gaan en Richard van de Berg het nog voor elkaar kreeg om de bal naast te schieten uit de perfecte voorzet. Vlak voor rust maakte hij zijn misser goed. Christiaan Koremans bediende met een fraaie steekpass Laurens Barnhoorn die strak voorgaf en nu vond Richard wel het net. Gezien het spelbeeld een ongelukkige achterstand voor EBOH bij de rust, maar het gaat nu eenmaal om de doelpuntjes.

Na rust gooide de Alblas het duel op slot. Niet door meer te scoren, maar door zo vast als een huis te verdedigen en niets meer weg te geven. Ook de EBOH defensie met een goed keepende Pim Versluis bleef overeind en zo viel er weinig meer te beleven. Trainer Michel de Raad probeerde zijn manschappen nog wat op te peppen: “gooi er eens wat meer leven in, het is zo dood als een pier” , maar zij luisterden niet en trokken gewoon zakelijk de overwinning over de streep.
Hoessin el Jouhri bracht met Johnny Granger (geen basis door gemiste trainingen) en Joel Ricardo Cruz (16 jaar) nog snelheid in de ploeg, maar ook zij konden de Alblas defensie niet verontrusten. Ook “kapitein” Melvin Merks kwam er nog in. Door zijn werk op de vaart is hij helaas maar eens in de 2 weken beschikbaar. De machteloosheid in de 2
de helft deed pijn en door de nederlaag is EBOH gezakt naar de één na laatste positie, omdat concurrent Everstein 3 punten pakte tegen de Zwerver.

Uitblinker deze middag was scheidsrechter Wijnand van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg, door soeverein het sportieve duel tot een goed einde te brengen. Hij had 2 terechte gele kaarten in petto voor Jordi van Dyck (eindelijk weer in de basis en met kramp uitgevallen), en Paul Reijnders, wegens onbesuisd inkomen.
Trainer Hoessin el Jouhri keek terug op een goede 1
ste helft: “toen hadden we moeten scoren” en op een mindere 2de helft: “geen leven, geen bezieling, geen vermogen om nog iets te forceren, ik weet het niet” .
Er was ook nog sprake van een incident met verzorger Dennis Vondermans. Nadat hij Leroy Verkerk opgelapt had, gooide hij zijn verzorgspullen kwaad weg langs de zijlijn en verdween linea recta naar huis. “Ik heb het even niet mee gekregen wat er precies aan de hand was, daar zullen we het van de week over hebben, als de emoties gezakt zijn”. De verzorging werd hierna over genomen door Jesse Rensen, die een wedstrijd schorsing uit zat.

De vooruitzichten om nog punten te pakken voor de winterstop zijn ongunstig. De uitwedstrijd tegen de ongenaakbare en nog ongeslagen koploper Wieldrecht staat op het programma!. Gezellig was het nog wel in de overvolle bestuurskamer. Voorzitter Hans Schoon had het voormalig bestuur van SC Amstelwijck uitgenodigd als eregast.
En zo konden de duo voorzitters Bas de Deugd en Wim Scharloo weer even genieten van wat zij nu wekelijks moeten missen. “De narigheid niet hoor, daar zijn we blij om vanaf te zijn”

EBOH – de Alblas 0-1

’41 Richard van den Berg 0-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk ,Paul Reinders,  Mo Salman, Cyril Elschot, Nick van Wijngaarden (Johnny Granger), Jordi van Dyck (Joel Ricardo Cruz da Cunha), Jeffrey Manzanares , Wesley Loos, Jeffrey Monster (Melvin Merks), Remy Holster.
Reservedoelman: Kevin Emde