E.B.O.H. JO13-1   –   LRC JO13-1

Zaterdag 29 september 2018, aanvang 10.15 uur. Beide teams hadden de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Hier kon dus vandaag al een beetje afstand genomen worden van elkaar.

De aftrap werd genomen en E.B.O.H. probeerde direct druk op de tegenstander te zetten. Dit lukte naar behoren en er werden ook enkele kansen en mogelijkheden gecreëerd. Echter LRC kon lang stand houden. Het werd op deze manier een hele aantrekkelijke wedstrijd. Doordat E.B.O.H. verzuimde de score te openen, kon LRC af en toe ook wat plaag stootjes uitdelen. Maar echt heel gevaarlijk werd LRC niet. Verdedigend stond het bij E.B.O.H. goed.

Zo ging de eerste helft gelijk op en was het voor de neutrale toeschouwer leuk om te zien. Het leek er lang op dat we met een gelijke stand de rust in zouden gaan. Maar gelukkig voor E.B.O.H. kwam er in de 27eminuut een fantastische aanval tot stand, waarin het er positioneel heel erg goed uitzag. De bal ging over meerdere schijven en werd uiteindelijk door de spits in de goal gewerkt. En zo werd de 1-0 op het scorebord gezet.

Ruststand 1 – 0

De tweede helft werd niet best begonnen. Ook nu weer staan we niet goed bij een corner en in de 1eminuut van de tweede helft stond het 1 – 1. Maar de spelers begrepen dat dit echt niet kon en gingen vanaf de aftrap direct op het vijandelijk doel af. Daar waar LRC nog stond na te genieten van de gelijkmaker, prikte E.B.O.H. de bal in het netje. Slechts 1 minuut later stond de 2 – 1 op het scorebord.

Drie minuten later werd het ook nog eens 3-1 en zou je zeggen dat je makkelijker kan voetballen. Maar dat blijkt toch in de praktijk altijd iets lastiger. Hoewel E.B.O.H. positioneel steeds goed stond en de druk op de tegenstander hield, werd de 4eniet gescoord.

Bij een van de counters van LRC, stond de verdediging in een te enthousiaste houding naar voren te voetballen. Door een overtreding te maken (vast te houden) werd de aanval onderbroken. Maar de scheidsrechter had de overtreding gezien en had ook goed gezien dat het in de 16 gebeurde. Dus een terechte strafschop tegen.

Nu mocht LRC het proberen vanaf de penaltystip en de bal werd kinderlijk eenvoudig inde goal gewerkt en werd het in de 40eminuut 3-2. Er werd tot aan het einde van de wedstrijd door beide teams nog hard gewerkt en bleef het een hele leuke wedstrijd. De eindstand bleef 3 – 2 in het voordeel van E.B.O.H. en gezien het veldoverwicht, kansen en mogelijkheden was het voor E.B.O.H. een terechte overwinning.