Drie punten in de tas en snel vergeten

Was het commentaar van Ries Fok na de uitbeurt tegen nummer laatst Leerdam Sport.
“Het is niet altijd een 7 of een 8, dit keer eigenlijk een mincijfer en het mooie van deze groep is dat ze dat zelf ook beseffen”, aldus Ries die zijn ploeg zag aanmodderen maar wel met een 2-3 zege van de hobbelige Leerdamse grasmat zag afstappen.  

En zo deed EBOH wat het moest doen en staat samen met Streefkerk in de top van het klassement, met een gat van 5 punten naar de nummer 3 Groote Lindt. “Als je slap begint, dan ga je een moeilijke wedstrijd tegemoet”, wist bestuurslid en ”good old” Ernst Bustraan  uit ervaring en zo was het.  Wie stond er nu nummer 2 en wie laatst? De opening was voor nummer laatst en het was aan de alert keepende Pim Versluis te danken dat EBOH geen schade opliep. Hij redde prima op een inzet van één van de betere Leerdammers,  spits Ray Kant, die vrij op hem afkwam en een voorzet van links eindigde bovenop de lat. Nummer 2 kwam toch op voorsprong. Jeffrey Monster schoot via een Leerdams been raak na een voorzet van Wesley Ebbers.

Na rust kopte Jeffrey Monster eerst fraai naast na een perfecte voorzet van Jeffrey Manzanares en was er weer een Leerdams been nodig om op 0-2 te komen. De schutter van buiten de 16 was Leroy Verkerk. De enige normale goal van de middag was een Leerdamse. Ray Kant kopte geheel vrijstaand een  voorzet binnen.  Leerdam Sport drong aan en EBOH was gevaarlijk in de omschakeling, maar Jeffrey Monster en Regga Regales (buitenspel?) profiteerden niet. Antonio Manzanares mocht weer eens minuten maken en werd aan de zijkant neergelegd. De scherp ingeschoten voorzet werd door iedereen gemist , maar niet door Jeffrey van Bruchem, die de bal in eigen goal liep. Gespeeld dachten we allemaal, maar in de allerlaatste minuut werd het toch nog spannend, toen invaller Eloys Tapirima via een Dordts been en de binnenkant van de paal doel trof. Leerdam Sport mocht nog 1 corner nemen, maar die werd goed weggewerkt door de Dordtse defensie, waarna de prima leidende scheidsrechter de Fijter voor het einde floot.

“De complimenten voor Leerdam Sport, het verschil op de ranglijst was niet te zien en ze blijven voetballen” besloot Ries Fok, die al uitkeek naar de komende wedstrijden. Eerst wacht runner-up de Zwerver, de ploeg in vorm  met 4 overwinningen op rij en alle brekebeentjes weer terug in de ploeg, en daarna volgt de kraker in en tegen Streefkerk.
Jesse Rensen (wintersport), Henk te Slaa (knie) en Mo Salman (familieomstandigheden) waren er niet bij in Leerdam, waar gebruik moest worden gemaakt van de kleine kantine. De grote was gereserveerd voor voorzitter John Boekelman, die zijn 60ste verjaardag ging vieren. Helaas voor John geen punten cadeau van EBOH, maar als ze zo blijven voetballen, zullen er best nog wel een paar komen.  

Leerdam Sport – EBOH 2-3

’37 Jeffrey Monster 0-1
’55 Leroy Verkerk 0-2
’63 Ray Kant 1-2
’83 Eigen doelpunt 1-3
’90+3 Eloys Tapirima 2-3

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jordany Martinus, Leroy Verkerk , Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jeffrey Monster (Gianni Weststrate), Wesley Ebbers,  Regga Regales, Johnny Granger  (Antonio Manzanares)

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspeler: Henny Otto
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal