Donkere wolken pakken zich samen boven de Schenkeldijk

Zo sprak de geblesseerde Patrick Welts zich gekscherend uit vlak na de wedstrijd tegen Binnenmaas.

En dat was letterlijk en figuurlijk zo, in een wedstrijd die een helft lang geteisterd werd door een zware bui en die bij EBOH ook na afloop bleef hangen. EBOH ging opnieuw onderuit tegen een club uit de Hoeksewaard. De fusieclub tussen Puttershoek en Maasdam ging met 1-4 lachend de tunnel in naar huis. Trainer Ab van Wijk kon zich vinden in de woorden van Patrick: “Dat kan je wel zeggen, er gaat te veel fout, we maken veel te veel persoonlijke fouten, de verdediging stond niet goed achterin. Het heeft ook met kwaliteit te maken. We achten onszelf goed, maar zo goed zijn we niet”. Scheidsrechter van Lith uit Honselersdijk, die ooit met RVC tegen EBOH in de hoofdklasse speelde en 3 jaar geleden EBOH zondag nog floot in de 2de klas, toonde zich na afloop ook een voetbalkenner:

“Als je onderin staat, dan moet je beginnen met de organisatie van achteruit, desnoods ga je met 5 verdedigers spelen, maar bij jullie was het gatenkaas, en als je ook nog al die kansen in de 2de helft mist, wordt het nooit wat. Dan kom je eindelijk op 1-1 en dan zet je de deur weer open?” En zo sloeg de scheidsrechter de spijker op zijn kop. EBOH zette in de beginfase de deur al wijd open voor FC Binnenmaas. Na balverlies aan Dordtse kant werd snel de ruimte gezocht en dat leverde aardig wat kansen op. Met name de behendige linksbuiten Sjoerd v.d. Pers bezorgde Nick Gemser een lastige middag. Na 7 minuten mocht hij een vrije trap nemen die door Kevin Kuijer in het 5 meter gebied via de grond binnengekopt werd. Sjoerd schoot ook nog een keer op de lat en Donny van der Laars kon in 2 instanties redding brengen op een inzet van de vrijstaande Danny Maijers. De offensieve daden van EBOH bleven beperkt tot een vrije trap van Wesley Loos net naast en een schot voorlangs van Wesley Ebbers. Vlak voor rust kwam EBOH nog goed weg toen een inzet via de paal in buitenspelpositie binnen geschoten werd. Met Remy Holster voor Halil Turkas en Emre Aynihan voor Nick Gemser begon EBOH heel wat beter aan de 2de helft. Binnenmaas ging achteruit lopen en EBOH zette druk. Dat leverde een mooie gelijkmaker op. Remy Holster kopte, na een perfecte voorzet van Wesley Ebbers, met een mooie boog de bal over de 37 jarige Erwin Fortuin, die al in het doel stond toen EBOH en Puttershoek de degens met elkaar kruisten in de 2de klas zondag lang geleden.

De supporters gingen er voor zitten, gaat EBOH er op en er over? De droom viel snel in duigen.

Na Dordts balverlies werd Danny Maijers met 1 pass (waar was de dekking?) voor de keeper gezet en hij vond de lange hoek. Nauwelijks van de schrik bekomen werd het al 1-3. Kevin Kuijer had de hoek voor het uitzoeken na een zaalvoetbalcombinatie dwars door de Dordtse gelederen. Daarna kreeg EBOH nog 3 opgelegde mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Nick Stam  mistte vrij voor de goal een enorme kans na een voorzet van Hamza Zouhrakti door de bal half te raken. Wesley Loos zette Ricardo van Yperen vrij voor het doel, maar hij schoot via buitenkant paal net naast en Hamza kwam ook nog een keer vrij voor Erwin Fortuin, maar vond de keeper op zijn weg. In de slotseconden liet Remco v.d. Stel zien hoe het wel moet. Hij stiftte de bal fraai over Donny van der Laars. Oud EBOH jeugdtrainer Leo Dekker (van de gouden lichting Juul Ellerman), nu eindverantwoordelijke bij FC Binnenmaas, was blij met de punten, maar had nog wel even in zijn rats gezeten. ”We vergaten het in de 1ste helft af te maken en als je dan slecht begint na rust, kan de wedstrijd kantelen en die dreiging was er. Gelukkig maakte we snel de 2-1 en 3-1.”
EBOH moest doen zonder de geblesseerden Patrick Welts en Melvin Boer. Mo Salman zit op Bali bij zijn  broer en van Adje Kabbah is al een tijd niets vernomen? Waar zit hij ?

Uitblinker en voorbeeld voor de rest was aanvoerder Cyrill Elsschot. Ook de teruggekeerde Marc Oldenburger viel niets te verwijten. De vorig seizoen gestopte middenvelder (kan op dinsdag niet meer trainen) speelt dit seizoen in het 4de en schoot de technische leiding te hulp om de personele problemen op te lossen. Hij hield het 75 minuten vol en werd in het laatste kwartier vervangen door Suayip Yaman.
EBOH – FC Binnenmaas          1-4

‘7         Kevin Kuijer                0-1
’60       Remy Holster               1-1
’63       Danny Maijers             1-2
’68       Kevin Kuijer                1-3
’90       Remco van der Stel     1-4