E1 nog steeds ongeslagen

Nog in een vroeg stadium van de competitie en de contouren van een succesvol seizoen beginnen zich al af te tekenen. Natuurlijk komt hoogmoed voor de val, maar deze groep heeft iets extra’s. Het is een mengelmoes van E2 en E1 van het vorig seizoen en de verwachte aanpassingproblemen van de E2 spelers blijft eigenlijk gewoon uit. Daarnaast zijn een paar sterke spelers naar de D vertrokken en waren we benieuwd hoe het overblijvende deel van de E1 van vorig seizoen van zich zou laten horen. In de beker werden beide wedstrijden tegen een 1e klasser en een hoofdklasser gewonnen, resp. DFC E1 (3-11) en IFC E1 (3-2), de eerste competitiewedstrijd tegen Beek Vooruit E1 met 3-7 gewonnen, maar een week later bleek jammer genoeg dat Beek Vooruit uit de competitie werd genomen.

Zij werden in een passende Brabantse klasse geplaatst. En weg waren de 3 zuurverdiende punten.

Twee klinkende overwinningen tegen Terheijden E1 en Emma E1 (2-13) volgden. Een tussentijdse oefenwedstrijd tegen E3 (8-3) moest E1 op scherp stellen om de uitwedstrijd, tegen de tot dan koploper, zijnde GSC/ODS E1, succesvol te kunnen afsluiten.

Een moeilijke wedstrijd. Dat werd wel verwacht. En dat kwam ook zo uit. Desalniettemin begon EBOH E1 behoorlijk sterk, maar het vizier stond helaas nog niet op scherp. Passes kwamen niet allemaal aan en de schoten op doel waren onzuiver en zonder kracht.  En ook GSC verstopte zich niet en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Jaymi en Sil wisten telkens hun aanvallen te verstoren of af te slaan. Sil stond vandaag als een rots in de branding. Het wordt steeds moeilijker voor de tegenstander om tegen Sil een doelpunt te maken.  Zelfs schoten nét onder de lat werden door Sil uitstekend verwerkt.

Uiteindelijk werd het verschil toch gemaakt in de 7e minuut. De eerste 6 waren rommelig en de wedstrijd kon door beide ploegen worden bepaald, maar op de perfecte corner van Tarik had GSC geen antwoord. De bal kwam precies op het hoofd van de inlopende Furkan terecht en met een bekeken kopballetje bracht Furkan EBOH E1 op 0-1.  Vanaf dat moment werd de ban gebroken. GSC kwam nog moeilijk door onze verdediging heen en EBOH E1 bracht door een prima actie van Harun op rechts, door een kapbeweging zijn tegenstander verbluft achterlatend, op een verdiende 0-2 voorsprong. Dat bracht de rust die nodig was om wat vrijer te gaan voetballen. Niettemin moest door zowel de trainers van EBOH als die van GSC flink worden gecoacht, om de ploegen aan het voetballen te houden. Ik schreef na 25 minuten op mijn papiertje: Rommelig!! En dat was het eigenlijk wel.

Twee ploegen die elkaar redelijk goed in evenwicht hielden, maar geen van beiden in staat waren om het spel écht te dicteren. Veel balverlies afgewisseld met veel balveroveringen. Het geeft een rommelig beeld, maar dat krijg je als ploegen aan elkaar gewaagd blijken. In de rust hebben we de groep voorgehouden dat zij gewoon moeten blijven volhouden in het samenspelen en niet zoals in vorige wedstrijden dat een ieder zijn eigen gang gaat en zijn medespeler niet meer ziet staan.

En gelukkig deden zij precies wat van hen werd gevraagd. Soms zie je nog wel acties waarbij de bal beter afgespeeld had kunnen worden omdat een ander een veel betere positie had.. En dat roept natuurlijk irritaties op. Niet nodig, want dat moet groeien. Het besef dat een uitstekende pass en dus een echte assist leidt tot een doelpunt en dat zo’n assist nét zo mooi is als het maken van een doelpunt. Daar gaan we aan werken.

Halverwege de 2e helft werd door Senn op rechts zijn befaamde schijnbeweging uitgevoerd, dreigen met een voorzet, naar binnen kappen en dan pas de echte voorzet geven. Dat gebeurde en de bal werd vlak vóór de keeper geplaatst, waar Furkan opnieuw met een link kopballetje de keeper verschalkte. 0-3. Mooie voorzet, mooi doelpunt.

De keeper van GSC/ODS was niet zomaar een keepertje. Net als Sil sloeg hij heel veel ballen uit zijn doel. Zelfs hoge ballen, waarvan je dacht: “Die gaat er zeker in…” wist hij toch de bal nog te blokkeren. Schoten van Harun en Tarik, die zelfs nog tegen de lat schoot, werden keer op keer tegengehouden.  Een paar keer vrij doorlopen op de keeper leidde zelfs niet tot zekere doelpunten. Je kunt rustig stellen dat de keeper van GSC een veel grotere overwinning van EBOH E1 heeft voorkomen.

Vlak voor tijd werd door Furkan in een schrikreactie de boogbal  van de tegenstander met de hand geraakt en dat gaf de scheids de mogelijkheid om de bal op de stip te leggen. Wat ons betreft niet echt nodig, maar ja, eerlijk is eerlijk, hands is hands en er was eigenlijk geen andere keuze.

Op het keiharde schot van de penaltynemer hoog in de rechterhoek voor Sil wist Sil zelfs de bal nog van richting te veranderen, waarna de bal helaas in de kruising van het doel verdween.

Sil boos, eigenlijk zwaar teleurgesteld. Echt niet nodig, want het leek al een onhoudbare bal, die hij bijna wist tegen te houden. 1-3.  Na wat kleine kansen over en weer liep de wedstrijd op zijn einde, waarin Mitchell de meeste kopballen op zijn naam schreef, en waarin Jaïr goed in de praktijk bracht wat we doordeweeks trainen,

Deze overwinning op de koploper zorgde er voor dat EBOH E1 de touwtjes in deze competitie stevig in handen heeft. Met een score van 26 doelpunten voor en 4 tegen en met een 100% score van 9 punten uit drie wedstrijden gaat het er op lijken dat EBOH E1 alles in eigen handen heeft.

As. dinsdag 14-10 speelt EBOH E1 een oefenwedstrijd bij Oranje Wit tegen hun E2. Tot voor kort speelde Oranje Wit E2 hoofdklasse en vorige week werd duidelijk dat Oranje Wit E2 aan de competitie van EBOH E1 was toegevoegd in plaats van Beek Vooruit E1. Een mooie test om te zien wat het spel van EBOH E1 écht waard is. De zaterdag er op volgend (18-10) speelt EBOH E1 zijn 3e bekerwedstrijd om de reis naar de volgende ronde in de beker veilig te stellen.

Jongens? Gefeliciteerd!! Jullie hebben hard gewerkt en jullie mogen trots zijn op jezelf en elkaar….

De Coaches.

20141011_094802 20141011_094808 20141011_104307