EBOH 3 herstelt zich

De afgelopen weken waren bepaald geen rozengeur en maneschijn voor EBOH 3. De ploeg heeft een aantal uitstekende spelers, maar gekscherend is al vaker gezegd, de grootste vijand van dit team is het team zelf. De eeuwige strijd tussen zijn we nu een vriendenteam of een selectieteam wat er alles uit probeert te halen?

Er was een nederlaag uit bij ASWH waarbij de ploeg zich liet gek maken door een scheidsrechter met een niet al te beste dag. Een gelijkspel tegen Oranje Wit na een 0-3 achterstand, waarbij de spelers vooral elkaar in de weg zaten. En vorige week de nederlaag tegen een goed Rijsoord. Waarbij de ploeg wel liet zien dat je met een goede onderlinge verstandhouding goed kunt voetballen, maar wanneer je teveel gefocust bent op je teamgenoten, je toch wat aan felheid inboekt.

Nu moest er op zaterdag tegen koploper Amstelwijck 3 worden gevoetbald. Deze derby is altijd een zware kluif. De vraag was hoe houdt het team zich staande? Laten ze zich niet gek maken en kunnen ze een eenheid vormen?

De dag begon goed met een scheidsrechter die niet kwam opdagen. En de donkere wolken boven de Schenkeldijk en daarbij gepaard gaande hevige regenval beloofde niet veel goeds. Uiteindelijk werd in onderling overleg met de tegenstander afgesproken dat wissels aan EBOH-zijde toch maar moesten gaan fluiten. Aanvoerder Niels Waterdrinker gaf het goede voorbeeld en nam de fluit ter hand. In de tweede helft zou Darko Stanisljevic zijn voorbeeld volgen.

Met 25 minuten vertraging werd er toch gevoetbald. Door het lange wachten begon de pot van beide kanten als een wedstrijd op een warme zomermiddag. In een langzaam tempo ging aan beide kanten de bal rond. Dat leidde uiteindelijk wel tot kansen aan beide zijden, maar echt knetteren wilde de wedstrijd niet. Uiteindelijk was het Amstelwijck dat na vijfentwintig minuten toch de leiding nam en de 0-1 maakte. Enkele minuten later trok Randy Camfferman met een schuiver in de verre hoek de stand weer gelijk.

Overall was de koploper net iets gevaarlijker, maar met momenten liet EBOH zeker geen onaardig voetbal zien. De betere kansen in de eerste helft waren zelfs voor de thuisploeg. Maar EBOH verzuimde deze af te maken. Voor rust kregen de roodzwarten toch een tik te verwerken. Het werd 1-2 en zo moest er worden gerust met een achterstand.

Door de hevige regenval was het fijn even de warmte van de kleedkamer op te zoeken. Vaste doelman Roy de Graaff moest door de late start van de wedstrijd zich in de rust laten wisselen vanwege andere verplichtingen later die middag. En stand-in Jelmar de Ruiter nam de handschoenen over. Ook de scheidsrechter werd dus gewisseld en Niels Waterdrinker nam de plek van Jelmar de Ruiter over in het veld en mocht aan de bak als gelegenheids linksback.

Na rust nam EBOH met een beter combinatiespel en gevaarlijke uitbraken het heft wat meer in handen. Al bleef Amstelwijck 3 gevaarlijk. Na een uur spelen werd Randy Camfferman weggestuurd. Hij haalde op snelheid zijn tegenstander in en rondde 1-op-1 met de keeper knap af. De stand was 2-2 tot ontzetting van een aantal spelers van de uitploeg die vonden dat het een buitenspeldoelpunt was. Toch kon er in dit geval van enige twijfel geen sprake zijn en had de scheidsrechter het bij het juiste eind. Wat later ook door enkele achterhoede en wisselspelers van Amstelwijck werd toegegeven.

De aansluitingstreffer gaf de thuisploeg vertrouwen en het duurde niet lang of de 3-2 lag in het netje. Uit een corner, genomen door Ramon Braun met een prachtige wreeftrap kopte Robin van der Ruit mooi raak. En niet veel later was het met een uitbraak diezelfde goed spelende Robin die de 4-2 maakte. Een stuntje hing in de lucht.

Amstelwijck ging alles op alles spelen en kreeg kansen. De paal werd geraakt en een aantal niet te missen kansen gingen naast. Maar doordat Amstelwijck vol op de aanval speelde kwamen er aan de andere zijde ook kansen. De aanvoerder van Amstelwijck moest het bij tijd en wijlen in zijn eentje opnemen tegen twee of drie EBOH aanvallers. Uiteindelijk raakte ook EBOH de paal en meerdere kansen werden om zeep geholpen.

Toen de uitploeg acht minuten voor tijd de 3-4 maakte werd het nog even spannend, maar gescoord werd er niet meer. EBOH pakte de drie punten en tankt wat vertrouwen bij. Een grote pluim voor de ploeg die deze middag een eenheid was en dat zag worden beloond. Laat het een voorbode zijn voor een mooie serie na de rustdag van volgende week.

EBOH 3 – Amstelwijck 3 : 4 – 3