Benauwde maar kostbare overwinning EBOH 1

Winst tegen de nummer laatst Swift Boys was voor EBOH een must om de aansluiting te behouden met een veilige plek op de ranglijst. Het werd een minimale en magere 1-0, maar de vreugde was er niet minder om. De doelstelling was immers bereikt. ”En de rest vergeten we maar snel”.

De 1ste helft was aan EBOH zijde niet om aan te gluren. Steekpasses en diepteballen volop, maar het waren allemaal simpele oprapers voor keeper Jeffrey van Wieringen. Slechts 1 pass kwam aan. Wesley Loos bediende Ricardo van de Merwe, maar de goed keepende Jeffrey pareerde de inzet.
Aan de andere kant kwam EBOH een paar keer goed weg.
Swift Boys voetbalde niet zo slecht als de stand op de ranglijst deed vermoeden. Donny van der Laars moest redding brengen op een inzet van Ajdid en een schot van Donny Donker stuiterde onderkant lat uit het doel. De terugspringende bal eindigde vervolgens via een scheenbeen en de paal naast.

Na rust zat er meer lijn in het spel van EBOH en werden er tenminste kansen geschapen. Wesley Ebbers werd voor velen binnen de lijnen onderuit gehaald op weg naar het doel. Scheidsrechter Steenbergen twijfelde, maar legde hem toch op de rand 16 met een gele kaart voor de dader. Jordi Fok schoot de vrije trap in de muur.
Een vloeiende combinatie tussen Wesley Ebbers en Ricardo van de Merwe werd door Ricardo net te hard voorgegeven op de inkomende Ricardo van Yperen. De bevrijdende treffer kwam in het laatste kwart van de wedstrijd. Invaller Suayip Yaman legde breed op de beste EBOH’er deze middag Jeffrey Manzanares, die van 20 meter uithaalde. De bal sloeg als een granaat (mag je dat nog wel zo noemen tegenwoordig?) via de paal binnen.
Vervolgens kregen we het leukste gedeelte van de wedstrijd voorgeschoteld. Swift Boys ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Donny van der Laars pakte vandaag alles. Aan de andere kant waren er levensgrote mogelijkheden voor EBOH om de veilige 2-0 binnen te schieten. Leroy Verkerk zag zijn inzet van 10 meter stijlvol gepareerd worden door Jeffrey van Wieringen en Wesley Ebbers mikte vrij voor de keeper en het doel onbegrijpelijk naast.
Hoewel hij een strafschop had moeten geven, was scheidsrechter Steenbergen uit Capelle onbetwist de beste man van het veld. Trainer Hoessin el Jouhri sprak over een slordige 1ste helft, waarin zijn ploeg niet scherp was.  Na rust ging het beter en kwamen er in ieder geval kansen. Misschien speelde onderschatting wel een rol, maar de belangrijke 3 punten zijn binnen.  De linksback van Swift Boys Bowy van de Veerdonk baalde net als zijn ploeg na afloop als een stekker: “Het is het verhaal van het seizoen. Bij ons gaat hij onderkant lat en via de paal er uit en aan de andere kant valt hij via de paal binnen. Wanneer gaat dat nou eens een keer omdraaien?”.

Bij EBOH was Emre Aynihan de hele week ziek geweest en zat op de bank. Het centrum van de verdediging werd deze keer ingenomen door Jordi Fok en Frank Teunissen. Verder opnieuw een tegenvaller in de categorie zware blessures. Spits Jesse Rensen liep op de training een flinke enkelblessure op. Gevreesd wordt voor gescheurde enkelbanden. De andere aan zijn knie zwaar geblesseerde Cyrill Elschot over het goede optreden van keeper Donny van der Laars: “The cat is back”

Dinsdagavond 1 december speelt EBOH voor de Voetbal Rijnmond Cup thuis tegen Spartaan’20. Aanvang 20.00 uur.

EBOH – Swift Boys                         1-0
’70 Jeffrey Manzanares                1-0

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Jordi Fok, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Ricardo van de Merwe, Patrick Welts (Suayip Yaman), Wesley Ebbers, Wesley Loos (Jordi van Dyck), Regga Regales.