Amstelwijck uit, altijd lastig

Sinds de oprichting van SC Amstelwijck  is de Dordtse opponent altijd een lastige kluif geweest voor EBOH. De bekereditie van 29 augustus 2015 vormde geen uitzondering.  Met 4-0 aan de broek verliet de formatie van Houssin Youhri het strijdtoneel. Een kansloze nederlaag? “Dat vond ik niet, aldus de nieuwe trainer. Wij hebben zeker ook mogelijkheden gehad om te scoren en de wedstrijd een ander aanzien te geven, maar ze gingen er gewoon niet in. Verder vond ik dat te veel spelers hun niveau niet haalden vandaag en de goals wel erg makkelijk weg  gegeven zijn. Dat moet volgende week tegen ZBC anders en daar gaan we van de week over praten en aan werken. En als zo’n offday  dan toch moet, liever vandaag dan volgende week”.

De nederlaag betekende wel het einde van het bekeravontuur voor EBOH. Ook SC Amstelwijck haalde de volgende ronde niet, ondanks de ruime overwinning. Door de 10-1 zege van Wieldrecht op WDS’19 mag Wieldrecht verder in de beker. En de eerste wedstrijden waren zo veelbelovend voor EBOH in het bekertoernooi.  Na de 4-2 zege op WDS’19 volgde een verdienstelijke 2-2 bij Wieldrecht.
Bij winst op SC Amstelwijck zou EBOH verder gaan.

Maar het liep allemaal anders. De 1ste kans was nog voor EBOH, maar Ricardo van Yperen mikte via de voeten van Mehmet Tokul over. Daarna sloeg Amstelwijck in korte tijd 2 bressen in de EBOH defensie. Wesley Loos leed balverlies op het middenveld en binnen 3 tellen belandde de bal voor de voeten van Ton Stok, die een doelpuntje kan maken en Donny van der laars kansloos liet. Even later werd het zelfs 2-0 toen oud EBOH’er Shendro Christina slalomde door de 16 en de bal op een presenteerblaadje gaf aan Mark Bok.
Daarna kreeg EBOH nog 3 goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Maar Ricardo van Yperen (2x) en Wesley Ebbers faalden in vrije positie. Na rust waren er nog kansen voor Ricardo van de Merwe en Ricardo van Yperen, wiens inzet ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel.
Maar ja, dat heb je nu eenmaal met clubgrensrechters.

Aan de andere kant  werd een inzet van Rivalino wel goed gekeurd door de overigens goed en niet kinderachtig fluitende scheidsrechter, die het vlagsignaal van Abdul Zaada negeerde.  In de laatste minuut werd het ook nog 4-0 door een benutte strafschop van Leroy Rodriguez, na een overtreding op Johnny Granger. Al met al een slechte generale voor EBOH, dat niet opgewassen was tegen de duelkracht van Amstelwijck, waar de wil om te winnen  groter was.

P1110823

EBOH moest het in de 1ste helft stellen zonder Leroy Verkerk, die met zijn hoogzwangere vriendin in het ziekenhuis verbleef. De gezinsuitbreiding wordt deze week verwacht.
Badder Amraoui heeft nog wat trainingsuurtjes nodig en Regga Regales was geschorst.