Zwaarbevochten overwinning voor C1

BVV Den Bosch C1 – v.v. EBOH C1 1-2
Zaterdag 16 maart 2013 na het waterballet van vorige week staat vandaag de uitwedstrijd tegen BVV op het programma. BVV staat op de laatste plaats in onze competitie en de thuiswedstrijd hebben we al ruim gewonnen maar van enige onderschatting mag en kan geen sprake zijn. De wedstrijd is vervroegd naar 11:30 zodat we al om 09:15 bij EBOH aanwezig moeten zijn, we vertrekken vol goede moed om 09:30 uur richting het Brabantse land. De reis verloopt voorspoedig zodat we ruim op tijd in Den Bosch aanwezig zijn.We besluiten om direct naar de kleedkamer te gaan voor de wedstrijdbespreking. We nemen ruim de tijd voor onze wedstrijdbespreking en de opdrachten zijn helder. Na een goede warming up begint om 11:30 uur de wedstrijd.
Al snel in de wedstrijd blijkt dat EBOH deze wedstrijd wel heel licht opneemt er komt niets van onze afspraken terecht en iedereen speelt een eigen wedstrijd. BVV daar en tegen heeft er zin in en valt fris en vrolijk aan. We staan de eerste minuten van de wedstrijd behoorlijk onder druk. EBOH heeft ruim een kwartier nodig om tot de eerste fatsoenlijke aanval te komen maar BVV schrikt daar niet van en blijft voetballen volgens hun strijdplan. Dat EBOH kwalitatief de betere spelers heeft blijkt als er een razendsnelle aanval over links wordt opgezet en de bal hoog in het strafschopgebied valt, de aanname en de afronding van een van onze spitsen is onberispelijk. We gaan er eens goed voor zitten want we verwachten dat nu de ban gebroken is en EBOH het heft in handen gaat nemen echter niets is minder waar want hoewel EBOH wat gevaarlijker wordt blijft het achterin toch oppassen voor een tegentreffer.
De 0-1 ruststand lijkt niet verdiend maar staat gelukkig wel op het scorebord.

De rust wordt goed benut net als vorige week volgt na de donderspeech een wissel en wat positiewisselingen. We willen de tweede helft winnen maar vooral goed voetballen. Net als vorige week begint EBOH beter aan de tweede helft, we zijn kwalitatief de betere ploeg . En dat zie je op het veld terug, maar zolang het 0-1 blijft heeft de tegenstander nog hoop op een goed resultaat. De 1-1 valt als de scheidsrechter onbegrijpelijk een strafschop geeft aan BVV en deze buitenkans wordt netjes ingeschoten. Nu wordt EBOH eindelijk wakker we voeren de druk op en de kansen volgen elkaar in rap tempo op. Toch moeten we nog lang wachten op de bevrijdende 1-2. BVV deelt na 1-2 nog een enkele speldenprik uit maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. EBOH trekt een zwaar bevochten overwinning over de streep heen.

Een compliment moeten we toch geven aan onze tegenstander want ondanks dat ze laatste staan in onze competitie hebben ze deze wedstrijd met de juiste mentaliteit en wedstrijdinstelling aangepakt. Voor ons staat er volgende week een echte derby op het programma namelijk de uitwedstrijd tegen v.v. Wieldrecht. We zullen beter moeten voetballen en ons eigen spel gaan spelen om deze wedstrijd te kunnen winnen.

Doelpuntenmakers : Nick 0-1 en Maliki  1-2