EBOH 2 wint moeizaam bij VVC'68

“Ook mindere wedstrijden moet je winnend af kunnen sluiten. En dat hebben we gedaan.” Dat waren de korte woorden van trainer Rachid el Mokhtari na de 1-3 winst op VVC’68. In Halsteren werd een 0-2 voorsprong nog bijna uit handen gegeven. Het was Tim Stok die vlak voor tijd de 1-3 aantekende in deze lastige uitwedstrijd.

Vanwege een bos/heidebrand in de buurt van Halsteren ontstond er een nare rookontwikkeling op het hoofdveld van VVC’68. Dit deerde de club uit Dordrecht echter niet want hen nam meteen het initiatief. Al snel was daar de kans op de 0-1 van Tim Stok. Één op één met de doelman faalde hij echter in de afronding en zag overigens Yavuz Guler die vrij bij de tweede paal stond over het hoofd. EBOH bleef combineren en VVC zag zich genoodzaakt om alleen maar de lange bal te hanteren. Noemenswaardige kansen in de eerste helft deden zich echter niet meer voor.

EBOH begon sterk aan de tweede helft. Al na 2 minuten spelen was het Jordy van Dijk die attent bij de tweede paal reageerde na een vrije trap van Ali Er. Van Dijk wilde de bal kort terugleggen vanaf de achterlijn. De bal vond het been van een onfortuinlijke speler van VVC en rolde zo het doel in. EBOH zette door met prima combinatievoetbal en kwam door een geplaatst schot in de verre hoek van Zakaria Amraoui op een verdiende 0-2 voorsprong. De 0-3 lag op de schoen van Yavuz Guler maar die schoot de bal vanaf 1 meter van het doel ruim over zo het bos in.  EBOH dacht er te makkelijk over en gaf veel ruimte weg. Tot overmaat van ramp werd er ook nog eens dramatisch voor het doel langs uitverdedigd waardoor het een koud kunstje was voor de linksbuiten van VVC’68 om de 1-2 te scoren. VVC rook bloed en EBOH kwam nog maar sporadisch onder de druk uit. In deze fase van de wedstrijd was het aan doelman Joey Hughes te danken dat het geen 2-2 werd. Met een aantal fantastische reddingen voorkwam hij de gelijkmaker. In de blessuretijd was het alsnog Tim Stok die na een prachtige pass van Ali Er de bevrijdende 3-1 maakte.

Aanvoerder Bas van Oosterhout vond het jammer dat een zekere zege nog bijna uit handen werd gegeven: “We maken het ons echt onnodig zelf lastig. Maar gelukkig heeft iedereen voor elkaar geknokt. We moeten dit soort wedstrijden echter wel beter gaan controleren door simpeler te gaan voetballen.”

Volgende week kan EBOH 2 wederom afreizen richting Brabant. Daar moet het op bezoek bij Bavel 2 dat vecht tegen degradatie.