Zure nederlaag tegen IFC

EBOH leek lange tijd op weg te gaan naar een dik verdiend punt in Hendrik Ido Ambacht, maar kreeg in de slotfase toch het deksel op de neus door een ongelukkig eigen doelpunt en een strafschop wegens hands. In beide gevallen was Mo Salman het onbedoelde slachtoffer. IFC ging er geflatteerd met de 3 punten vandoor en plaatst zich weer in de kopgroep in 3C met uitzicht op de titel. Door het verlies van Wieldrecht komen de Alblas, Drechtstreek en IFC angstig dichtbij de voor de winterstop nog ongenaakbare koploper. EBOH had daar ook graag tussen gestaan, maar bevindt zich in de staart van de ranglijst en is aangewezen op degradatievoetbal. “En dan is de 0 heilig, en dat doen we goed de laatste weken, alleen de laatste 10 minuten vandaag niet”, aldus trainer Hoessin el Jouhri, die verder sprak over een dreun, die slecht voor het moraal is. “Een punt vandaag had zwaar verdiend geweest” Het is zoals Leroy Verkerk opmerkte: “Maar daar koop je niks voor”

EBOH begon zonder de geschorste “man in vorm” Remy Holster in een 4-4-2 opstelling.  IFC had veel balbezit, maar kon de Dordtse defensie nauwelijks verontrusten.  De subtopper, die beschikt over een jonge getalenteerde in de IFC voetbalschool opgeleide ploeg, moest het doen zonder de zieke “vader” van het team Gerard van der Meij.  Hoessin el Jouhri keek jaloers naar zijn collega bij IFC Frank Zwakhals, die het zich kon veroorloven om een goeie spits als Robin Benningshof (vorig jaar nog Sparta) op de bank te houden voor het laatste kwartier. Zelf moest hij het doen met een bank met spelers die al een volledige wedstrijd in het 2de in de benen hadden. De enige schietkansjes voor rust waren voor Robin van der Sman, maar Pim Versluis kon makkelijk oprapen. Na een half uur viel pas de eerste corner te noteren, voor EBOH, en maakte Leroy Verkerk het doelman Melvin Boezaart voor het eerst lastig. Verder dan nog een paar speldenprikken kwam het niet.

Het tweede deel ging in het heerlijke zonnetje op dezelfde voet verder, al was EBOH nu wel wat dreigender, vooral als Jeffrey Monster naar de achterlijn slalomde. De voorzetten kwamen helaas net niet goed en een keer werd hij nog onterecht afgefloten voor achterbal. De er bovenop staande EBOH supporters dachten daar anders over. Ook had Leroy Verkerk nog een verrassende vrije trap in huis vanaf de zijkant, maar de talentvolle keeper Melvin Boezaart stond zijn mannetje. Toen iedereen ging denken aan een 0-0, sloeg het noodlot toe voor EBOH. Een doeltrap van Pim Versluis belandde bij een IFC’er die in 1x voorzette.  Vervolgens sloeg Pim de bal tegen de rug van Dominique Mahu en huppelde de bal tegen de hak van Mo Salman in het doel.
EBOH had nog 10 minuten voor de gelijkmaker, ging volle bak, maar slaagde niet in de missie. In blessuretijd werd het nog erger. Mo Salman maakte hands volgens scheidsrechter de Visser en Robin van der Sman benutte dit buitenkansje. Over en sluiten. Mo maakte zich nog boos over de strafschop: “Hij wipt de bal omhoog en die komt tegen mijn arm, ik kan hem er niet afhakken, het is gewoon zoeken, absoluut geen strafschop”. Aanvoerder Jeffrey Monster maande Mo nog tot kalmte: “Het heeft toch geen zin meer, we hebben al verloren en we zitten niet op kaarten te wachten”.

Hoewel scheidsrechter de Visser af en toe wat pietluttig floot, was de aanvoerder wel te spreken over de leidsman: ”Foutje hier, foutje daar, dat kan allemaal, maar het belangrijkste vind ik dat hij het in de hand houdt zonder kaarten uit te delen, en daar hou ik van”
Door de nederlaag zag EBOH  SC Everstein weer langszij komen en staat het op een plek, die nacompetitie degradatie inhoudt. Over 2 weken komt ZBC’97 op bezoek en is Remy Holster er weer bij.  En als het dan weer eens mee zit in plaats van tegen………………

IFC – EBOH 2-0

’80 Mo Salman eigen doelpunt 1-0
‘90+2 Robin van der Sman 2-0

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk, Mo Salman, Cyril Elschot, Jordi van Dyck,
Nick van Wijngaarden, Jeffrey Manzanares , Fabricio Rietdijk , Jeffrey Monster, Antonio Manzanares,  Jesse Rensen

Reservedoelman: Kevin Emde en Reservespelers: Roy Tuinder, Rogier Mutter, Joel Ricardo Cruz, Joeri van Kordelaar

Voor meer foto’s gemaakt door Jeroen van der Sman van IFC klik hier