Dames 1 uitstekend uit de winterstop !!!

EBOH – Hardinxveld 3-2

Zaterdag 18 februari 2017 prachtig voetbalweer en eindelijk, na een veel te lange winterstop, kunnen we eindelijk weer eens een wedstrijdje spelen. Wel een zware tegenstander om het seizoen weer te hervatten hoor per slot de uitwedstrijd hebben we verloren dus we weten wat ons te doen staat.

Helaas moeten we, door verschillende omstandigheden, een aantal basisspeelsters missen maar we krijgen hulp van 3 geweldige meiden uit Dames 2. Voor ik verder schrijf wil ik eerst deze meiden bedanken voor een inzet en de prachtige wedstrijd die zij gespeeld hebben ……. Top meiden !!!!!

Hardinxveld is en blijft een goed voetballende en ook fysiek sterke ploeg die niet voor niets tweede in onze competitie staat. Als onze wederom goed leidende scheidsrechter Piet Meijdam, fluit voor het beginsignaal ontpopt zich een echt voetbalgevecht (mooi om te zien !!!!). Eigenlijk is het gelijkopgaande voetbalstrijd met twee ploegen die volop voetballen en voor de winst gaan. Beide ploegen krijgen kansen om te scoren en het zijn, gelukkig, de rood/zwarten die als eerste het net weten te vinden. Helaas is de vreugde van korte duur want na een corner weet Hardinxveld tegen te scoren. Gezien het voetbal en de kansen lijkt de ruststand wel terecht.

In de rust analyseren en bespreken we de wedstrijd en we passen onze tactiek en opstelling aan om nog meer druk op Hardinxveld te zetten. Voetbaltechnisch lijken de omzettingen goed uit te pakken want EBOH creëert kans op kans en Hardinxveld zet daar vlijmscherpe counters tegenover.

Aan de kant zien we de wedstrijd naar ons voordeel kantelen, de meiden doen er nog een schepje bovenop en het is wachten totdat het doelpunt valt. De vreugde is dan ook groot als de 2-1 in het netje valt maar we weten het is maar een kleine voorsprong. Onze meiden gooien het tempo nog verder omhoog ………. geweldig om te zien hoor ………. ook voor het vele publiek. Als er dan een wonderschoon rood/zwart doelpunt valt lijkt de buit, met een 3-1 voorsprong, binnen.

Hardinxveld denkt daar heel anders over want het is nu de nummer twee in onze competitie die het tempo omhoog gooit en, hoewel onze meiden er alles aan doen om het tegendoelpunt te voorkomen, valt de 3-2 toch kort na ons doelpunt. Dan wordt het toch spannend en krijg je als trainer toch weer zweet onder de oksels en op het voorhoofd. Hardinxveld doet er alles aan om de gelijkmaker te scoren en EBOH probeert zich hier onder uit te voetballen. Kansen genoeg aan beide kanten maar …………. gelukkig wordt er niet meer gescoord en is de winst voor ons.

Meiden dit was een echte voetbalwedstrijd vol strijd, passie, inzet, tactiek en echt voetbal, kortom alles wat een wedstrijd een wedstrijd maakt en wat jullie coaches heel trots en blij maken. Dit was, en het mag gezegd worden mede dankzij Hardinxveld, echt promotie voor het Damesvoetbal binnen EBOH en ook voor het Damesvoetbal in het algemeen !!!!!!!!

Meiden we zijn trots op jullie !!!!!