Zakelijke overwinning EBOH 2

Op bezoek bij Bavel 2 in Noord-Brabant boekte EBOH 2 een zakelijke maar verdiende zege. Yavuz Guler was met twee doelpunten de gevierde man bij EBOH. “We hadden er meer moeten scoren vandaag. Maar toch een goede overwinning. En dat zonder de trainer erbij.” Aldus een blije en tevreden Yavuz. Trainer Rachid El Mokhtari was vanwege zijn werk niet aanwezig waardoor Dave vd Capelle voor de groep stond. Ook hij was content met de zege. ” Dit was gewoon een degelijke zege. We misten wel 7 spelers voor deze wedstrijd. Dat moeten we ook niet vergeten.”

De eerste helft begon met een domper voor EBOH. Linksbuiten Sietse Schuurman raakte al na vijf minuten geblesseerd en moest vervangen worden. “Good old” William Schrauwe, opgetrommeld uit het derde, werd ingebracht en liet zien het niveau nog prima aan te kunnen. Hij was het ook die met een bekeken steekpass Yavuz Guler een niet te missen kans gunde. Yavuz schoot dit buitenkansje onberispelijk raak. Guler (die daarvoor al een aantal dikke kansen onbenut liet) vierde dit doelpunt op uitbundige wijze. Bavel kreeg nog één kans maar het was doelman Joey Hughes die een ziedend schot uit de hoek dook.

De tweede helft was vanaf het fluitsignaal voor EBOH. Er werd goed gecombineerd alleen werden de kansen niet afgemaakt. Met name Yavuz Guler, Vincent Mutter, Ali Er en Sebastiaan Bekkers lieten prima kansen liggen. Bavel kwam nog bijna op gelijke hoogte. Één op één met doelman Joey Hughes miste de spits van Bavel jammerlijk doordat de doelman van EBOH goed naar de bal bleef kijken. Een kwartier voor tijd was daar de verlossende 0-2 van Yavuz Guler. Hij knikte de bal bij de tweede paal binnen na een afgemeten voorzet van Jordi van Dyck. Zonder echt noemenswaardige kansen werd de wedstrijd simpel uitgespeeld. Volgende week mag het tweede wederom afreizen richting Breda voor de uitwedstrijd tegen The Gunners 2. Wil het tweede stappen maken richting de tweede plaats zal het deze wedstrijd winnend af moeten sluiten.