EBOH C1 wint Dordtse derby

v.v. Wieldrecht C1 – v.v. EBOH C1 1-3
Zaterdag 23 maart 2013, na de benauwde overwinning op BVV van vorige week staat vandaag onze enige echte derby op het programma de wedstrijd tegen het Dordtse vv Wieldrecht C1 . Wieldrecht draait na de winterstop uitstekend want van de 4 wedstrijden werden er 3 gewonnen. En dat terwijl wij, ondanks de overwinningen, de laatste weken wat stroef draaiden.Gelukkig hebben we eindelijk een fitte selectie en kunnen we, tot de tanden toe bewapend, aan de wedstrijd beginnen.
We spreken af om9 uur te verzamelen in de kantine van v.v. Wieldrecht. Na de korte wedstrijdbespreking kunnen we aan de warming-up beginnen en het is vandaag Siberisch koud, dus het is voor iedereen zaak om een goede warming-up te maken en ook in beweging te blijven.
Als we vlak voor het begin van de wedstrijd nog even naar de kleedkamer gaan merken we dat de “koppies” gespannen staan en dat is meestal een goed teken want we willen uiteraard de Derby winnen maar ook bovenin mee blijven draaien in onze competitie .

De scheidsrechter fluit 10:05 uur voor het begin van de wedstrijd. EBOH laat direct zien waarvoor we gekomen zijn. Er wordt uitstekend gecombineerd en we zetten onze tegenstander direct onder druk. Wieldrecht deelt af en toe wat speldenprikken uit maar EBOH heeft zeker in de eerste helft het beste van het spel. Er ontstaat een leuke en sportieve strijd en de uitstekend leidende scheidsrechter laat beide partijen voetballen, pittig maar zeker niet gemeen. Het is wachten op de 0-1 en deze valt na een geweldig uitgespeelde razendsnelle counter, dit is precies zoals we dat regelmatig trainen. EBOH blijft doordrukken en we proberen snel de 0-2 te maken en nog voor de rust kunnen de armen weer de lucht in als onze spits de bal netjes binnen prikt.
Dan zijn we toe aan de rust, we besluiten hetzelfde te blijven spelen en om nog geen wissels te doen.

De tweede helft lijkt, in eerste instantie, een zelfde beeld te geven als de eerste echter na een minuut of 10 neemt Wieldrecht het heft in handen. Al voetballend proberen ze de druk op te voeren en dit resulteert, na een verdedigingsfoutje, in de aansluitingstreffer 1-2. Wieldrecht probeert de gelijkmaker te forceren maar als een van onze middenvelders de bal geweldig, vanaf een metertje of 20, over de keeper van Wieldrecht lobt lijkt de wedstrijd gespeeld. Wieldrecht blijft dapper aanvallen maar echt in gevaar komen de rood/zwarten niet. De 1-3 eindstand is, zeker gezien de eerste helft, dan ook verdient.

Volgende week hebben we geen competitie verplichtingen maar dan komen onze Engelse vrienden uit Stotfold voor het paasweekend.

Inmiddels hebben we afgelopen zondag ook tegen het Engelse WBTFC gevoetbald en deze wedstrijd werd zonder probleem door C1 met 9-2 gewonnen .
Op 6 april 2013 hervatten we de competitie met de thuiswedstrijd tegen v.v. Emplina.

Doelpuntenmakers: Jasper 0-1, Jasper 0-2 en Julian 1-3