Weer tegen de beste keeper van de afdeling….

“We komen elke keer weer de beste keeper van de afdeling tegen”, aldus trainer Hoessin Jouhri, die zijn ploeg met 0-0 zag stranden tegen de Zwerver. Op papier een ploeg in de categorie waar EBOH punten moet zien te halen, maar het bleef er bij eentje. Doelman Jorrin van Kleef bleek een behoorlijke sta in de weg en omdat ook onze keeper Pim Versluis een uitstekende wedstrijd keepte bleef de brilstand overeind. In de laatste seconden van de wedstrijd leek EBOH toch te gaan winnen.

Invaller en terug van weggeweest Melvin Merks gaf een mooie steekpass op Johnny Granger die iedereen en alles voorbij snelde, incl. de keeper. Daarna werd hij uit balans gebracht, kon er niet meer bij en de bal rolde net naast het doel. Heel EBOH schreeuwde om een strafschop maar scheidsrechter van Heiningen floot niet. “ Ik zag wel een aanraking, maar hij viel niet, ik twijfelde, maar vond het net te licht voor een penalty op dat moment”. En daardoor bleef het bij een puntje, staat EBOH 3de van onderen en blijft de achterstand op de kampioen van de gelijke spelen de Zwerver (al 7x) 2 punten.

EBOH begon sterk en scherp aan de wedstrijd en drong de Zwerver in het nauw. Jesse Rensen miste de bal vlak voor de goal na een verre ingooi van Jeffrey Manzanares en Jeffrey Monster mikte net over de kruising. De 16 jarige Joel Ricardo Cruz da Cunha (die moet een voetbalnaam krijgen, volgens AD verslaggever Minne Groenstege, suggesties?) mocht in de basis starten, omdat Johnny Granger te weinig getraind had en gaf na 10 minuten zijn visitekaartje af. Hij krulde de bal fraai in de hoek, maar Jorrin van Kleef had zijn eerste ultieme redding in huis. Daarna ging het initiatief naar de Zwerver en had EBOH veel overtredingen nodig om overeind te blijven.

Bennie Reuvers krulde de bal uit een vrije trap in de kruising, maar Pim Versluis liet zien niet voor zijn collega aan de andere kant onder te doen. Na rust was aanvankelijk EBOH weer de bovenliggende partij en kreeg een paar 100% kansen. Jeffrey Monster zette Johnny Granger alleen voor de keeper, die lang bleef kijken en uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam. Dezelfde Johnny gaf Remy Holster een vrije schietkans, maar Jorrin van Kleef voorkwam met zijn been weer een goal. EBOH kreeg ook nog een paar vrije trappen op ideale plaatsen, maar deze gingen tegen de veel te dicht staande muur van de Zwerver of Jorrin van Kleef kon wegstompen en dan viel de bal natuurlijk weer net verkeerd.

Scheidsrechter van Heiningen uit Hendrik Ido Ambacht had ook een penalty kunnen geven toen Remy Holster vastgepakt werd, maar de leidsman oordeelde dat de overtreding net buiten de 16 was ingezet en legde hem op het randje. De slotfase was boeiend met 2 voor de winst gaande ploegen.  Pim Versluis moest weer gestrekt bij een vrije trap in de kruising van Bennie Reuvers en invaller Brian Becude mikte net naast. En over de ultieme kans voor Johnny Granger (‘” ik werd aan mijn been gepakt”) in de laatste seconden, die eigenlijk een penalty had moeten opleveren, hebben we het al gehad.

Bij EBOH ontbraken Frank Teunissen, Emre Aynihan en Antonio Manzanares met blessures en de jonkies Tom Slagter en Nick van Wijngaarden hadden zich ziek afgemeld. Paul Reijnders speelde een prima partij naast Cyril Elschot in het centrum en Mo Salman was een linie opgeschoven (“wel even wennen, maar fijn om meer aan voetballen toe te komen”) en Remy Holster kon het 75 minuten vol houden.
Als de afwezigen straks allemaal terug komen, heeft Hoessin el Jouhri weer wat te kiezen, want ook Melvin Merks is weer in beeld en Jamie Faasen (voor het eerst op de bank) komt er ook aan. “Ik kijk er naar uit dat de selectie weer breder is. Vandaag was de doelstelling 3 punten, helaas niet gelukt, we scoren erg moeilijk en daar heeft onze tegenstander ook last van. En dan krijg je een nul nulletje. Voor het vertrouwen is het goed dat we niet verloren hebben en ik heb volop strijd en passie gezien bij de jongens”, aldus de trainer, die moeilijk loopt, omdat hij bij een partijtje zaalvoetballen zijn kruisband en meniscus heeft afgescheurd. “ik laat me pas in april opereren, ik kan nu de jongens niet in de steek laten”.

Leroy Verkerk sprak na afloop scheidsrechter van Heiningen nog even aan: “Scheidsie, je hebt aardig gefloten, maar wil je alsjeblieft voortaan de muur op 9 meter zetten, dat waren er nu maar 6 en scheelt ons 2 doelpunten”. Van Heiningen reageerde met een kwinkslag:  “dat zal wel komen, omdat ik krimp naarmate ik ouder word”, maar knoopte het wel in zijn oren.

EBOH – de Zwerver                 0-0

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk ,Paul Reinders,  Mo Salman, Cyril Elschot, Wesley Loos, Joel Ricardo Cruz da Cunha (Johnny Granger), Jeffrey Manzanares, Jesse Rensen, Jeffrey Monster, Remy Holster (Melvin Merks).
Reserves: Jamie Faasen, Roy Tuinder, Kevin Emde