EBOH JG1 onderuit tegen koploper

Zaterdag 12 november speelde EBOH JG1 de uitwedstrijd tegen de rooms katholieke voetbalvrienden uit Roosendaal.  Vorige edities tegen de ploeg uit West Brabant  werden altijd ruim gewonnen door EBOH, maar dit seizoen was winst zeker geen kat in ’t bakkie gelet op de ranglijst. Roosendaal begon aan de wedstrijd als de ongeslagen koploper.  En daar heeft EBOH geen verandering in kunnen brengen.

Omdat Roosendaal net als EBOH beschikte over een uitgebreide selectie stonden nagenoeg alle spelers op het veld. En dat was, gelet op de koude weersomstandigheden, maar goed ook. De eerste helft begonnen beide partijen aanvallend. Roosendaal kreeg de eerste kansen van de wedstrijd en gelijk was het twee keer raak. Een doelpunt van Mitchell bracht de spanning terug in de wedstrijd. Daarna golfde het spel op en neer. EBOH creëerde de nodige kansen maar het was Roosendaal dat akelig effectief nog drie keer het net vond. Pijnlijke ruststand: 5-1.

De tweede helft startte zoals de eerste. Veel kansen en doelpunten aan beide zijden. Bij een tussenstand van 7-3, met doelpunten van Ali en Murat, waren de kansen van EBOH zeker nog niet verkeken. Het slotoffensief van EBOH was hartverwarmend maar bracht helaas niet het gewenste resultaat. De verdedigende stellingen werden wat al te fanatiek verlaten, het leek wel een 1-1-10 opstelling, waardoor de tegenstander kon uitlopen naar 10-3.

Achteraf bezien viel op de overwinning van Roosendaal eigenlijk niets af te dingen. Ze waren een maatje te groot deze keer. EBOH kan zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft. Thuis tegen OJC Rosmalen. Daarna kunnen de schoenen even het vet in.