Een wedstrijd om snel te vergeten voor E1

Na de welverdiende overwinning op Heerjansdam E1 vorige week, zat de stemming er goed in en wilden we ook goed presteren tegen de gedeelde koploper in onze competitie, Alblasserdam. Het was koud en guur, maar onze mannen waren bij aankomst direct klaar voor de wedstrijd. In de eerste helft bleek de focus en gretigheid van onze EBOH kanjers duidelijk zichtbaar; Alblasserdam werd met de rug tegen de muur gezet en dat was iets wat de heren van Alblasserdam, inclusief coach, zeker niet hadden verwacht! En als Alblasserdam gevaarlijk werd voor ons doel, was de verdediging, inclusief de goalie, klaar voor de strijd. Geen enkele bal trof doel!

In de voorhoede werd er in de eerste helft goed samengespeeld en waren er ook mooie individuele acties van Redwan en Jojo; helaas mocht dat niet leiden tot een welverdiende voorsprong, waardoor we met een 0-0 ruststand de kleedkamers ingingen.

Wat er tijdens de rust tegen beide teams is gezegd blijft een mysterie, maar dat de tweede helft een volledig andere wedstrijd werd, was overduidelijk. Al snel na het fluitsignaal kwam Alblasserdam op een 1-0 voorsprong door een ‘frommel goal’ en werd er daarna ook snel 2-0 gescoord. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. Onze jongens lieten nu wel het koppie hangen en door slecht spel van al onze jongens, konden de mannen van Alblasserdam gemakkelijk uitlopen naar 9-0!

Een fraaie vrije trap van Ismael zorgde voor de eindstand van 9-1, de eer was gered, maar deze wedstrijd moeten we snel vergeten en van onze fouten moeten we allemaal leren, zodat we weer fris en fruitig op het veld staan volgende Zaterdag bij IFC. Dat wordt wederom weer een moeilijke opdracht voor onze boys, maar ik weet zeker dat we veel beter kunnen voetballen dan dat we hebben laten zien tegen het team van Alblasserdam!

KOP OP MANNEN! Volgende week weer een nieuwe kans om te laten zien dat wij weldegelijk kunnen voetballen en punten kunnen pakken!