EBOH 2 verliest opnieuw

Zwijndrecht – Het tweede elftal van EBOH kon gisteren weer niet winnen van de concurrent van vorig seizoen, Pelikaan 3. De Pelikanen werden vorig seizoen kampioen in de res. 2de klasse boven EBOH 2. Bij rust stond het 2-0 en de eindstand was 4-1.

Door wat personele problemen bij zowel 1 als 2 mocht EBOH 2 blij zijn dat het uiteindelijk 11 spelers kon opstellen en nog zelfs 3 wissels. Milan Bax en Johan Gerlach hadden zichzelf beschikbaar gesteld om toch weer een zaterdag te voetballen. Niels Waterdrinker kwam later aan nadat hij zijn wedstrijd met het derde had gespeeld.

Al vroeg in de wedstrijd kwam EBOH 2 op achterstand. Door een verkeerde balcontrole werd de bal verloren op het middenveld. Pelikaan 3 had uit deze halve kans genoeg en kon met een schot van afstand het eerste doelpunt van de wedstrijd maken. 1-0 voor Pelikaan 3 en dat na pas 3 minuten gespeeld te hebben. Het spelbeeld van de eerste helft was EBOH 2 met balbezit en Pelikaan 3 moest het hebben van de counters. De goed voetballende ploeg van vorig jaar was het in ieder geval niet meer en daarom is het zonde dat EBOH 2 van dit team heeft verloren. EBOH 2 liet zien dat het positiespel goed was en Pelikaan 3 stond vaak met 11 man op de eigen helft omdat EBOH 2 de druk steeds verder opvoerde. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Pelikaan 3 werd nog een keer gevaarlijk uit een counter maar door goed keeperswerk van Donny van der Laars bleef het 1-0.

EBOH 2 begon steeds verder aan te dringen maar het was weer Pelikaan 3 die door eigen toedoen van EBOH 2 gevaarlijk werd. De bal werd verloren op de achterlijn van de uitploeg. De speler van Pelikaan die de bal veroverde kon de bal makkelijk geven aan een ander en het stond 2-0 na 33 minuten. Het spelbeeld bleef hetzelfde in de rest van de eerste helft.

RUSTSTAND: 2-0

Het spelbeeld was na rust eigenlijk hetzelfde. EBOH 2 wilde de druk blijven opvoeren en dat gebeurde ook. De uitploeg werd steeds gevaarlijker. Zo werd Alper Güler twee keer gevaarlijk met een afstandsschot waarvan er één op de lat eindigde. Uiteindelijk viel de 2-1 uit een vrije trap. De bal kwam voor de voeten van Yavuz Güler te liggen maar deze kreeg de bal er niet in. Uiteindelijk was het Burak Özbilgic die de bal er in kon werken. Met nog 25 minuten op de klok was het hopen dat EBOH 2 de stand nog gelijk kon trekken. Het tegenovergestelde gebeurde echter. 5 minuten later kon er uit een corner de 3-1 worden binnengekopt en een aantal minuten later werd het zelfs 4-1 door een misverstand achterin.

Gezien het wedstrijdbeeld was dit totaal onnodig en had er zeker meer ingezeten. Over twee weken is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Arnemuiden 2 om 12u. Dan zal EBOH 2 de rug moeten rechten en laten zien dat het boven in de res. 1ste klasse thuis hoort.

EINDSTAND: Pelikaan 3 – EBOH 2 4-1

Opstelling EBOH 2: van der Laars, van der Graaf(46, Gerlach), R. Reijnders, Bax, Ozbilgic, Teunissen, Seme(70, Waterdrinker), Turktas, Er(62, Veseli), Y. Güler en A. Güler

Scoreverloop:

3’’ 1-0 Pelikaan 3

33’’ 2-0 Pelikaan 3

64’’ 2-1 Burak Ozbilgic

70’’ 3-1 Pelikaan 3

76’’ 4-1 Pelikaan 3