EBOH 1 hard onderuit in stadsderby

Net als vorige week tegen GSC/ODS trok EBOH op bezoek bij stadgenoot SC Amstelwijck aan het kortste eind, 5 -2. Bij de eerste de beste hoekschop was het al raak voor de thuisploeg. De geheel vrijgelaten Kevin Steensma kopte van dichtbij zijn ploeg op voorsprong. Het zou niet de laatste keer zijn dat de EBOH verdediging steken liet vallen deze middag.

EBOH dat met Marlon Huijzer, Jordi van Dyck, Melvin Boer, Nick Gemser, Johan Gerlach(geblesseerd) Remy Holster en Patrick Welts (geschorst) veel afwezigen telde moest al direct in de achtervolging .
Dat deed de ploeg van trainer Marco Ten Braak zonder al te veel overtuiging. De foute passes waren niet te tellen maar bij een spaarzame goede aanval was het wel direct raak. Mo Al Salman slalomde door de defensie en legde mooi terug op Sebastiaan Bekkers die de bal niet goed raakte maar wel doel trof.

~DSC03157

Bekkers had na rust nog wel een opvallend humoristisch momentje. De gedreven middenvelder was met zijn 34 jaar de enige dertiger op het veld. Voor een aantal supporters van de thuisclub was dat kennelijk aanleiding om iedere actie van de kleine spelverdeler  van commentaar te voorzien. Op een gegeven moment was Bekkers het zat en hij riep: ,,Maar ik loop nog lekker hier en jullie staan daar.”

Kort na de gelijkmaker was het Wesley Ebbers die met een hard schot EBOH bijna op voorsprong zette maar Amstelwijck keeper Groeneweg  greep goed in. In de slotfase van de eerste helft werd er weer niet opgelet achterin bij EBOH en dit keer was het aanvoerder Mo Elmard die volledig vrij kon binnenkoppen. Dat EBOH niet goed staat bij dode spelmomenten bleek ook weer op slag van rust maar Elmard kopte dit keer over.

,,Net al vorige week GSC/ODS is Amstelwijck een tegenstander die er volle bak voor gaat. En als wij dat niet opbrengen en afspraken die we heel het seizoen al maken niet nakomen dan verlies je zo’n pot.” Legt EBOH trainer Marco Ten Braak na afloop uit. ,,Het heeft allemaal met voetbalverstand te maken. Als bijvoorbeeld die linksback van Amstelwijck al snel geel pakt moet je hem blijven opzoeken. Je moet een wedstrijd kunnen lezen en dat doen wij niet goed. We staan nu elfde, veel te laag natuurlijk, en  dus moet ik misschien toch maar meer bij de jeugd gaan kijken.”

Na de rust was er meer evenwicht in de spelverhouding maar toen Kevin Verheyen na aangeven van Johnny Grener voor de 3 – 1 zorgde was het eigenlijk gebeurd. EBOH moest op zoek naar de aansluitingstreffer maar deed dat zonder al teveel overtuiging en ook achterin bleef het onder de maat. Zo haalde rechtsback Matthijs Jongeneel in het strafschopgebied de ingevallen Leroy Rubio Rijsdijk onderuit op een plek waar hij eigenlijk geen kant meer op kon met een strafschop tot gevolg, 4 – 1.
EBOH kwam met een benutte strafschop van Mo Al Salman nog wel ietsjes dichterbij maar de hardwerkende Tonnie Stok, alweer een speler met een EBOH verleden,  tekende na een mooie individuele actie voor de 5 – 2 eindstand. EBOH moet na drie nederlagen op rij zo langzamerhand echt naar beneden gaan kijken. En dat is met een ploeg die kwalitatief niet veel onderdoet voor de andere ploegen in 3C een slechte zaak.

2.  1 – 0 Kevin Steensma

20. 1 – 1 Sebastiaan Bekkers

40. 2 – 1 Mo Elmard

54. 3 – 1  Kevin Verheyen

65. 4 – 1 Rik Kramer (strafschop)

75. 4 – 2 Mo Al Salman

85. 5 – 2 Tonnie Stok