Wederom last minute nederlaag tegen Streefkerk

In letterlijk de allerlaatste seconde ging EBOH onderuit op sportpark Streveland.
Aan een gelijkspel hadden we niets en na een verwoede poging om de zege binnen te slepen, stond de poort achterin wijd open en kon invaller Mijndert de Jong moedertje ziel alleen voor Jan Arie Kouwenhoven de bal binnen schuiven. Het gezelligste terras van de Alblasserwaard ontplofte en de Blauw Zwarten kregen een heldenonthaal. En EBOH weet hoe dat voelt. In 2018 legde het hier de basis voor het kampioenschap door een 0-2 zege.

Leroy Verkerk was toen de “man of the match” met 2 goals. En die was er wegens een blessure niet bij vandaag. Alleen Wesley Ebbers van de huidige ploeg stond 5 jaar geleden in het veld en trainer Jeffrey Monster. Verdere afwezigen waren Stephen Emelina (blessure), Jeremy Boshart (dienst als machinist bij de NS). Topscorer Noël Goossens en libero Joey Steenbakker stonden ook niet op het wedstrijdformulier. Zij waren getuige op de bruiloft van oud ploegmakker Nick Bolte. Dat betekende weer veel improviseren voor Patrick Stok en Jeffrey Monster, met als verrassing Frank Teunissen uit het 2de in de spits. En dat deed hij goed met balletje vasthouden en terug leggen op de opkomende man. Gelegenheids centraal duo bestond uit alleskunner Haris Brzac en Mitchell Rovers en zij hadden topschutter Andy van Vugt in hun binnenzak. Op het middenveld liepen Elvis Versluis, Wesley Ebbers en Furkan Kaya lekker te voetballen en ondanks de vele afwezigen was EBOH de betere ploeg. Het kreeg veel mogelijkheden om de score te openen, maar Wesley Ebbers, Elvis Versluis en Ricardo van de Merwe schoten over of naast of tegen een Streefkerker aan. De enige verse wissel op de bank was Robert van Yperen en hij moest er na een half uur al in voor Jimmy Pieper. Zijn vervelende knie was de oorzaak.

Net na rust lukte het wel om de score te openen. Elvis Versluis schoot een vrije trap fraai achter doelman Jurian Vet. EBOH ging op jacht naar meer en vergat de verdedigende stellingen bij nota bene een eigen corner. Joël Baas kon vrij opstomen op links en gaf Tim den Besten een niet te missen kans. In het laatste half uur mochten de jonkies Cayden Kalff, Myron van Pelt en Ronan van Weelden hun opwachting maken. Zij hadden de kampioenswedstrijd tegen Heerjansdam in de benen en waren bereid om de festiviteiten uit te stellen om hun cluppie te helpen. Grote klasse van deze echte EBOH jongens. In de slotfase kon het alle kanten op met Streefkerk als de fittere ploeg. Jan Arie Kouwenhoven redde nog prachtig op een kopbal van Andy van Vugt en aan de andere kant kreeg EBOH kansen, maar ze gingen over of in de handen van Jurian Vet. Met alles of niets werd het uiteindelijk niets. Achteraf had een zege EBOH niet geholpen. Door de winst van Tricht op Wieldrecht was deze ploeg niet meer in te halen. Patrick Stok zag zijn gehavende ploeg lange tijd goed voetballen. “De kansenverhouding was 8 tegen 3 en daar hadden we meer uit moeten halen”. Streefkerk heeft nog een minieme kans op nacompetitie. Zelf moet het winnen bij Heukelum en Tricht moet verliezen.

Na afloop was het nog lang gezellig op het terras en werd afscheid genomen van Andy van Vugt, die er mee stopt na dit seizoen. Bart Toom had zoals gewoonlijk weer het hoogste woord. ”Zes punten van EBOH gepakt dit jaar”. De oud spits van EBOH moet toch last van zijn stembanden krijgen, zoals hij verbaal aanwezig is tijdens de wedstrijd. Scheidsrechter Sjaak de Wild vertelde hem dat niet iedere scheidsrechter dit accepteert. Zoals gewoonlijk liet Sjaak weer lekker voetballen en dat zien we toch het liefst. Als op en top Feyenoord supporter (hij was ook in Tirana) had hij uiteraard de kampioenswedstrijd bijgewoond. Om met zijn zoon op de 1ste rang te zitten bij de huldiging had hij 4 zondagen in mei een kamer geboekt in Hilton, met balkon en uitzicht op het bordes. ”Ik wist natuurlijk niet precies wanneer ze kampioen zouden worden en neem geen risico. Op de 2de zondag was het al prijs, dus morgen en volgende week kan ik annuleren, ha,ha”
Volgende week de afsluiter tegen Alblasserdam met de viering van het jubileum voor Wesley Ebbers en Leroy Verkerk, samen 550 wedstrijden voor EBOH 1.

Streefkerk – EBOH                           2-1       (0-0)  

’47       Elvis Versluis                        0-1
’56       Tim den Besten                    1-1
’90+5   Meindert de Jong                 2-1

 Scheidsrechter: Sjaak de Wild

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Elvis Versluis (Myron van Pelt), Jimmy Pieper (Robert van Yperen), Stephen Emelina, Wesley Ebbers, Haris Brzac, Ricardo van de Merwe, Furkan Kaya, Frank Teunissen (Ronan van Weelden),Jeffrey Manzanares (Cayden Kalff)

Wissels: Donny v.d. Laars (res.keeper),

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frank Greuter