We zijn van start


De voorbereiding is afgelopen zaterdag van start gegaan met een trainingssessie onder leiding van het nieuwe trainersduo Patrick Stok en Jeffrey Monster. Gelijktijdig startte de 2 de selectie met Yavuv Güler als trainer en vaste waarde Joris Kardienaal.

Yavuv is doorgeschoven, van onder 19 naar het 2 de en neemt in zijn kielzog diverse (oud) jeugdspelers mee. De omstandigheden waren typisch Hollands, met een zonnetje en een verfrissend buitje, in schril contrast met vorig jaar, toen de mussen van het dak vielen.
Wat wel hetzelfde was, waren de vele vakantiegangers. Bij het 1 ste ontbrak een compleet elftal. Jesse Rensen (pas terug in oktober?), Jeremy Boshart, Jeffrey Manzanares, Furkan Kaya, Henny Otto, Leroy Verkerk, Joel Cruz en de uit de jeugd over gekomen Jojo Helena, Mert Erbas en Mitchel Rovers sluiten later aan. Op de tribune zat nieuwkomer Haris Brzac. Hij speelde het laatst voor Papendrecht en traint dinsdag voor het eerst mee.

In de overschrijvingsperiode zag EBOH verdediger Shujendi Martes naar Drechtstreek vertrekken. De aanvallers Oberson van der Spek en Emerson Antonia hebben door het stil leggen van de competitie niet veel gespeeld voor EBOH en kozen voor respectievelijk Nieuw Lekkerland en Pelikaan. Regga Regales flirtte met bijna elke Dordtse club en belandde uiteindelijk bij GSC/ODS zondag. Tenslotte kiest spits Rayvano van de Merwe door knieproblemen voor een loopbaan als keeper. In het verleden heeft hij bewezen dat hij in het doel prima uit de voeten kan. Om ervaring op te doen en zeker te zijn van een plek in de hoofdmacht start hij bij Emma.

Op het oog heeft EBOH wat snelheid en kwaliteit ingeleverd, maar TD René Ebbers heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We houden nog steeds een behoorlijke selectie over en te veel spelers levert te veel teleurstellingen op. We moeten ook jeugdspelers de kans geven om door te breken. Er staat nog altijd een selectie van 23 man, waarvan er op korte termijn 3 afvallen.
Onze doelstelling dit seizoen is het linker rijtje” . Jeffrey Monster liet zich als sfeermaker direct van zich horen. Bij de fotosessie vroeg hij of de lelijkste naast hem kan staan voor het contrast en hij constateerde al een opmerkelijk verschil met het vorige trainersduo Ries Fok en René Ebbers: “Wij zijn een stuk knapper, dat ben je toch wel met me eens Ad?”

Joris Kardienaal somde uit zijn hoofd 8 man op, die nog ontbraken bij de 2 de selectie. Mooi om te zien was de terugkeer op het oude nest van Wesley Loos (DFC), Robert van Yperen (RCD), Roy Tuinder (FC Dordrecht amateurs) en Halil Turktas. De komst van deze sterkhouders schept hoge verwachtingen voor het komende seizoen

Oefen- en Bekerprogramma Selectie

Indien er geen wedstrijden zijn gepland, traint de selectie iedere dinsdag en donderdag om 19.30 uur. Het programma ziet er verder als volgt uit:

EBOH 1
Zat.7 aug.       Trainingsdag
Don. 12 aug.   19.15 uur DFC toernooi: EBOH – Dubbeldam zat.
Zat. 14 aug.    14.30 uur Finales DFC toernooi: DFC, de Alblas, EBOH en Dubd zat.
Don. 19 aug.   19.30 uur Ries Fok toernooi: EBOH – Dubd zon.
Zat. 21 aug.    14.30 uur Finales Ries Fok toernooi: EBOH, Dubd zon., DFC, Emma
Zat. 28 aug.    14.00 uur EBOH – Roosendaal
Zat. 4 sep.       14.45 uur Beker: EBOH – Pelikaan
Zat. 11 sep.    17.00 uur Beker: Beek Vooruit – EBOH
Zat. 18 sep.    14.45 uur Beker: EBOH – Heerjansdam
Zat. 25 sep.    Start competitie

EBOH 2
Zat.7 aug.       Trainingsdag
Zat. 14 aug.    12.00 uur EBOH 2 – VVGZ 2
Zat. 21 aug.    14.30 uur GSC/ODS 1 – EBOH 2
Zat. 28 aug.    12.00 uur EBOH 2 – DFC 2
Zat. 4 sep.       12.15 uur Beker: EBOH 2 – Dubbeldam 2
Zat. 11 sep.    12.00 uur Beker: SEOLTO 2 – EBOH 2
Zat. 18 sep.    12.00 uur Beker: Wieldrecht 3 – EBOH 2
Zat. 25 sep.    Start competitie