Waar blijven de (doel)punten ?

EBOH ging thuis tegen koploper Groote Lindt met 2-0 ten onder  en het euvel is inmiddels al lang bekend. EBOH maakt geen doelpunten. Ook tegen Groote Lindt was er weer sprake van een chronisch gebrek  aan scorend vermogen. Daar waar EBOH blijft steken op 5 doelpunten in 8 wedstrijden noteren de mannen aan de andere kant van de brug er al 25.

Ab van Wijk keek jaloers naar Miguel Munoz, de gedreven trainer van de Lindt, die met Michael Slingerland en Kevin de Deugd een paar topspitsen heeft en het zich kan veroorloven om Donovan Carolus op de bank te houden. Deels noodgewongen, door blessures van Remy Holster (rug) en Ricardo van Yperen (lies), en de afwezigheid van Adje Kabbah (zoek) en  Ricardo van de Merwe (nog 2 te gaan) , mochten dit keer Mo Salman en Jesse Rensen het proberen in de voorhoede. Jesse had in de midweekse wedstrijd met onder 23 tegen EMMA indruk gemaakt door 3x te scoren (11-0 winst!) en Mo Salman zorgde vorige week na rust voor veel gevaar tegen NSVV.

Het experiment werd zeker in de 1ste helft geen succes, door de gebrekkige aanvoer en de solide defensie van de gasten, met de ervaren Raymond Klootwijk als betrouwbare sluitpost.  Groote Lindt zorgde wel voor gevaarlijke momenten voor het doel van Donny van der Laars. Melvin Boer verwerkte nog een inzet van de doellijn en Donny redde fraai bij een vrije trap van de uit alle hoeken en gaten schietende Kevin de Deugd.
Bij een volgende inzet van Kevin was hij volstrekt kansloos. Uit een korte corner knalde hij de bal via paal en lat onhoudbaar binnen.

De beste fase voor EBOH was evenals de afgelopen weken net na de rust. Met 5 corners op rij was er eindelijk dreiging en schoot Jesse Rensen net naast. De grootste kans was voor Nick Stam. Hij zag zijn schot in de verre hoek eerst geblokt worden en bij de 2de poging ging de bal net voorlangs. Toen iedereen aan de gelijkmaker ging denken sloeg Groote Lindt uit de 1ste de beste mogelijkheid weer toe. Een inzet van Michael Slingerland bleef smoren in het doelgebied en Wesley de Snoo was er als de kippen bij om de 0-2 aan te tekenen. Vervolgens probeerde EBOH nog van alles met 4 spitsen, maar Groote Lindt bleef simpel overeind en was nog dichtbij de 0-3. Donny van der Laars maakte echter de kopbal van Danny Muller onschadelijk.

De veel fluitende en alles pratend oplossende scheidsrechter Durgunsu uit Vlaardingen floot na exact 45 minuten af en zijn verklaring was simpel. “jullie maken toch geen doelpunten, dus hoef ik er niks bij te trekken. Als het 2-1 gestaan had, had je nog 5 minuten door mogen voetballen. Ik fluit al 20 jaar en weet hoe het werkt. Ik heb nog nooit een directe rode kaart hoeven te geven en nu kunnen we vroeg naar de kantine”.
Trainer Miguel Munoz vond dat hij het vorig seizoen moeilijker had thuis tegen EBOH. “Het lijkt wel of er iets niet klopt bij jullie, het is geen geheel”. Trainer Ab van Wijk sprak de volgende woorden: “We spelen optisch aardig mee, maar scheppen geen kans. De 1ste helft was de inspeelpass naar voren ver onder de maat. In deel 2 was het beter. Verdedigend staan we best goed, maar aanvallend is het matig.

Wesley Ebbers viel goed in en leverde 4 mooie voorzetten af, maar er is van ons  niemand bij. De tegenstanders waren als team beter. Het is een slimme ploeg met routine en met een paar klasbakken voorin haal je succes. En ze blijven scherp naar elkaar. Die nummer 5 (Danny Muller) kreeg ongelooflijk op zijn kloten, dat hij naar voren ging en sjokkend terug liep. Dat is wel de basis voor succes. De komende periode zullen we punten moeten pakken tegen onze concurrenten onderin”. Wesley Loos liep na afloop te mopperen op de slechte conditie van het veld. Dat was inderdaad niet best. De wedstrijd tussen EBOH 2 en Groote Lindt 2 (uitslag 1-1) om 12 uur had zijn sporen nagelaten.

EBOH – Groote Lindt                    0-2

’28          Kevin de Deugd               0-1
’55          Wesley de Snoo              0-2