Voorzitter Hans Schoon blikt terug en vooruit

Tijdens de gezellige door DJ Danny Wessels muzikaal begeleide nieuwjaarsreceptie van EBOH keek voorzitter Hans Schoon nog een keer terug naar 2014 tijdens zijn speech.

Er waren vooral positieve punten te noemen. Het financieel herstel van de club kreeg een positief vervolg en de wederopstanding verdiende ook complimenten van de gemeente Dordrecht. De groei van de jongste jeugd is ook het vermelden waard en het komende jaar willen we van F4 naar F6 groeien.
Stap voor stap via de geleidelijke weg, want de organisatie moet het wel kunnen behappen.  Verder gingen de complimenten naar Gert Fok met zijn klusploeg. Tweemaal in de week zijn zij actief op de Schenkeldijk om te snoeien, te maaien en het onderhoud rondom de terreinen te verzorgen. Ook de schoonmaak wordt prima verzorgd door het team. Door dit onderhoud worden ook gemeentelijke besparingen gerealiseerd.

Nieuw in 2014 waren ook de bestrating,  afrastering en reclameborden langs het veld.  En de renovatie van de portocabins krijgt nog verder gestalte. En dat allemaal mede dankzij de bijdrage van de club van 100. Al 21 jaar draagt deze club bij aan het welzijn van de hele vereniging. In sportief opzicht vielen de resultaten wat tegen, maar 2014 werd wel prachtig afgesloten met het winnen van de Dordt Centraal Indoor Soccer bokaal. Alle wedstrijden werden gewonnen en in de finale werd Wieldrecht met 4-2 aan de zegekar gebonden.

Voor 2015 hopen we met het aanstellen van de nieuwe trainer Houssin Youhri een stap omhoog te maken. Dit in samenwerking met een in oprichting zijnde nieuwe technische commissie.
Op het politieke vlak is het woelig en zijn de nodige veranderingen op komst. De sportraad is opgestapt, omdat er niet naar geluisterd wordt. De gemeente vindt dat er teveel  grondoppervlak is voor de sportparken en dat de bezettingsgraad te laag is. Op zondag is hier bijvoorbeeld niets meer te doen. Voor 2015 is de Ecotax vervallen en er moet € 500.000,- bezuinigd worden. In plaats van zelf met voorstellen te komen, wordt het balletje bij de clubs gelegd.
De gemeente wacht op initiatieven van de clubs. En als de schaafmethode uitgewerkt is, ligt de hakbijl op de loer. De komst van een gezamenlijk kunstgrasveld voor Dubbeldam en EBOH zit in de plannen en de discussie loopt waar dit veld moet komen te liggen. Kortom het wordt een spannende ongewisse tijd, waarbij verhuizingen niet worden uitgesloten.

We beginnen 2015 in ieder geval met een mooi groot opgezet toernooi bij EBOH op zaterdag 10 januari voor E en F teams. U bent van harte welkom om de jonge talenten aan te moedigen.  Ik wens jullie allemaal veel geluk en gezondheid toe in 2015.