Huldiging jubilarissen

Traditiegetrouw zijn op de nieuwjaarsreceptie van EBOH de jubilarissen in het zonnetje gezet door voorzitter Hans Schoon en vice voorzitter Edwin Korzilius. En zoals gebruikelijk mogen de kandidaten op de kruk bij Hans en volgt er een boeiend intermezzo tussen voorzitter en jubilaris vanuit historisch perspectief. Deze keer waren er 10 jubilarissen en 8 aanwezigen. De zwagers Henk Dokman en Cees den Heijer konden niet aan wezig zijn.

In de categorie 25 jaar lid waren deze keer Patrick Schrauwen, Regilio Reyme, Cor van Dommele, Bart Schotting, Jan Stam en Henk van der laan genomineerd.
Zij werden in 1989 lid. EBOH werd toen kampioen in de 3de klas door met 1-0 te winnen van de Zwervers. Doelpuntenmaker was Bart Toom. De finale om de Dordtenaar Cup werd voor 1.000 toeschouwers verloren van Oranje Wit en A1 won de “Stem van Dordt” bokaal  voor de 3de maal door een doelpunt van Alric Nedermeijer. Ook toen hadden we al een kerstavond met een verrassend spectaculair optreden van niemand minder dan Gerard Joling.

P1110339

Patrick Schrauwen wilde op een hoger niveau spelen en kwam van Wieldrecht. Hij haalde het eerste elftal en was met zijn snelheid en techniek een uitstekende buitenspeler. De rustige en bescheiden Patrick kwam na een Spaans avontuur weer terug en voetbalt met zijn vrienden in het 5de elftal.

P1110341

Regilio Reyme werd lid door zijn stiefvader en tevens leider Jerry . In de jeugd was hij bij Ernst Bustraan een lastig spitsje. Hij had het wel altijd koud en veel slaap. Hij speelde nog in zaterdag 1 met de geweldige voorhoede Bas van Oosterhout en William Schrauwen, maar een wilde actie van een Amstelwijck verdediger betekende het einde van voetballen op niveau. Nu pikt hij weer zijn potje mee op een lager niveau.

P1110343

Cor van Dommele groeide op bij de Dordtse Bakkers Club (DBC) en stapte  over naar EBOH met nog een uitstapje naar FC Dordrecht. De technisch begaafde middenvelder  was jarenlang een vaste waarde in het 1ste elftal, met als specialiteit de “schijntrap”. Ook in de zaal bereikte hij het hoogste niveau. Op het laatst tobde hij met knieblessures door overbelasting. Afbouwen in het beroemde en beruchte 6de was geen straf. En Cor is een regelmatige gast op de Schenkeldijk met zijn EBOH vrienden.

P1110345

Bart Schotting kwam over van RIOS en beschikte met zijn linkspoot over techniek en inzicht.
Alleen zijn draaicirkel was niet zo groot op het veld. Wel in de 3de helft. Daar deed Bart regelmatig het licht uit. Actief voor de Businessclub van EBOH en hij mag niet ontbreken op een gezellige avond.

P1110348

Jan Stam kwam van ASW, daarbij aangemoedigd door de broers van Annelies, William en Ad van Stokrom. Met Jan Stavast in de goal en spits Carel Jooren was Jan goed voor 60 doelpunten per seizoen. Hij burgerde snel in en was jarenlang  sponsor en hoofdsponsor met zijn stukadoorsbedrijf.
Vanwege zijn grote verdienste is hij zelfs erelid van EBOH geworden.  Ook in het carnaval speelde Jan een grote rol. Hij was prins EBO de 13de en vaste trombonist van de boerenkapel  Elf Boeren Op Hol.

P1110349

Henk van der Laan, bijnaam Henk de Tank, werd ook in 1989 lid. Als barmedewerker en  DJ van het Dolhuis en de Doedel was Henk een bekende verschijning in de Dordtse uitgaanswereld. Daar leerde hij zijn EBOH vrienden kennen en maakte als voorstopper furore in de Regionale jeugd. Daarna was het 2de het hoogst haalbare, maar hij bleef de club trouw. Ook in het carnaval was hij actief en als jonge knappe prins EBO de 10de   bijzonder populair.  Henk is nog regelmatig te vinden op de Schenkeldijk bij zijn vrienden, draait bardiensten en draagt als sponsor de club een warm hart toe.

P1110351
Ron Holster wordt in 1964 lid. EBOH speelt in de 2de klas met derby’s tegen  ODS, EMMA en Fluks.
Arie de Graaf is trainer voor 60 gulden per week en de A jeugd wordt met trainer Jan Leermakers en spelers als Harry Klein, Dick Hoogmoed en Dick van der Sluis  kampioen.  De club heeft  7 seniorenelftallen, 4 junioren en 2 pupillenteams.
Ron ontpopt zich als een levensgevaarlijke spits en geboren topscorer. Via de regionale jeugd komt hij in het eerste. Helaas wordt zijn voetballoopbaan onderbroken door een gescheurde kruisband.
En in die tijd betekende dat einde verhaal. Ron wordt daarna leider, penningmeester en sponsor van EBOH. En lid van verdienste. Hij zit nog steeds in het Bestuur, nu als algemeen lid, slaat geen feestje over en behoort  met zijn 50 jarig lidmaatschap tot de inventaris van EBOH !

P1110355
Gerard Holster wordt op zijn 10de   in 1944 lid en heeft de mijlpaal bereikt van 70 jaar lidmaatschap en dat is niet voor velen weggelegd.
Als keeper was er slechts een reserverol  voor hem weggelegd, maar voor de rest ontpopt hij zich als een echt verenigingsmens, die alle onderscheidingen krijgt die er maar te bedenken zijn binnen de club. De hoogste onderscheiding is erelid. Beroemd is ook zijn zangtalent met de evergreen “Zwaluw, waarheen is uw vlucht” als absolute nummer 1. Opvallend is zijn uitspraak: “de eerste 25 jaar zijn voor de club en de volgende jaren zijn voor mijn gezin”. En daar heeft hij zich aan gehouden. Maar supporter van het eerste is hij nog steeds met de regelmatige luide uitspraak : “scheids je kan er niks van”. Hij kijkt nu al uit naar het 75 jarig lidmaatschap met zijn vrouw Anneke.