Volop inzet, maar lege handen

Jeffrey Monster gaf zijn mannen na afloop in de kleedkamer een compliment voor de inzet. “Hard gewerkt mannen, niets dan lof voor jullie, maar helaas kregen wij hem er niet in en zij wel”.

GJS staat waar EBOH voor de winterstop stond en dat is stevig op de 2de plaats. De club is volop in de verbouwing met de uitbreiding van de kantine en op het hoofdveld wordt in de zomer kunstgras aangelegd. Door de regen was het hoofdveld onbespeelbaar en werd naar het al bestaande kunstgrasbijveld uitgeweken. De kantine was vooraf gevuld met hoofdzakelijk EBOH supporters en die zagen hun club al snel op achterstand komen. Youri Bos schoot van 20 meter laag in de hoek en Jan Arie Kouwenhoven kon er net niet bij. Dat was even een tegenvaller, maar EBOH trok daarna het spel naar zich toe en ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker.
De kansen kwamen er, maar werden niet verzilverd. Joey Steenbakker zette Ricardo van de Merwe alleen voor de onverwoestbare 43 jarige doelman Raymon den Haan, maar lobde over. Ook Ricardo Heuverling kreeg 2 mooie kansen door assists van de 16 jarige Myron van Pelt (uitstekend debuut) en Robin Matena. Raymon den Haan kon er nog net een handje tegenaan zetten.

In de stromende regen ging EBOH na rust door waar het gebleven was, maar wat er ook geprobeerd werd, hij ging er niet in. Ricardo van de Merwe was er nog het dichtste bij. Na een mooie passeeractie schoot hij op de lat.
De assistent scheidsrechter van GJS hielp ook een handje door Noël Goossens op weg naar een doelpunt onterecht af te vlaggen. Het leverde boze reacties op vanaf de bank en de zijlijn, maar daar schiet je niks mee op, want de goed leidende scheidsrechter Jerry Molenaar had al gefloten en dan valt het niet meer terug te draaien.
Een voetbalwet was weer eens van toepassing. Als hij er aan de ene kant niet ingaat…. Bij een spaarzame uitval stond invaller Björn Barten vogeltje vrij voor het doel en kon simpel binnen tikken.
EBOH probeerde het nog wel, onder aanvoering van Leroy Verkerk, die voorop in de strijd ging:
“Ik ben in vorm en het werd tijd dat ik weer speeltijd kreeg”. Leroy was scherp in de duels en dat leverde hem ook een gele kaart op.

EBOH mistte in Dalem een half elftal. De beide linksbacks Furkan Kaya (hamstring) en Jeffry Manzanares (enkel) ontbraken, waardoor Myron van Pelt mocht debuteren. Wesley Ebbers is geblesseerd aan zijn rug en Elvis Versluis kampt nog steeds met liesklachten. Tel daar de schorsing van Jimmy Pieper bij op en het vertrek van Jesse Rensen naar Mallorca en dan komen we op 6 potentiële basisspelers. Dan is het toch knap dat EBOH goed partij gaf. Patrick Stok hierover: “De jongens hebben het goed gedaan, we hadden hier niet hoeven te verliezen, maar ja hij gaat er niet in en ik had het gevoel dat als we nog een half uur zouden voetballen hij er ook niet ingegaan was. We hebben de hoop op een prijs nog niet opgegeven. Na het halfje tegen Papendrecht krijgen we nog 6 wedstrijden, waarvan 5 thuis tegen clubs uit het rechterrijtje. De grootste zorg is heel blijven”.

Volgende week Vlissingen voor de beker en nog een helft tegen Papendrecht op 2de paasdag. “Dat wordt zwaar, ik denk zondag uitlopen en een ijsbad”, zo sprak Joey Steenbakker met een glimlach. Hij viel uit met een enkelblessure en is er hopelijk zaterdag weer bij, want de spoeling is momenteel wel erg dun.    

GJS – EBOH                                     2-0       (1-0)  

’05 Youri Bos                                     1-0
’75 Bjorn Barten                               2-0

Scheidsrechter: Jerry Molenaar

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Myron van Pelt, Ricardo Heuverling, Joey Steenbakker (Nick van Wijngaarden), Leroy Verkerk,  Noël Goossens, Mitchell Rovers, Ricardo van de Merwe, Robin Matena (Sydney Rietbergen), Haris Brzac, Jeremy Boshart

Wissels: Emirhan Sahin

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Jeffrey Manzanares