Einde succesvol bekeravontuur

EBOH vecht zich na zwakke start terug in de wedstrijd maar vliegt wel uit de beker (5-6)

*Paal voorkomt zesde treffer Noël Goossens én beslissing via strafschoppenserie

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Na een imponerende reeks van zes overwinningen waarvan er vier tegen hoger geklasseerde ploegen, vond tweedeklasser EBOH vanmiddag zijn Waterloo in de strijd om de KNVB-districtsbeker. Uitgerekend tegen VC Vlissingen, een op papier mindere ploeg (derde klas).

De bezoekers kwalificeerden zich voor de kwartfinale door EBOH met sensationele cijfers (5-6) te verslaan in een bizar duel dat geen moment verveelde. Ver in blessuretijd was EBOH nog dicht bij een gelijkspel wat tot een beslissende strafschoppenserie zou hebben geleid. De kopbal van Noël Goossens belandde op de paal. Waardoor een streep ging door Noëls zesde goal van de middag. De schutter had daarvoor al vijf(!) keer de roos geraakt namens EBOH.

De Dordtse ploeg startte erbarmelijk. Binnen vijf minuten stond het 0-2 achter omdat EBOH verdedigend amper greep kreeg op de beweeglijke en ook technisch vaardige Zeeuwse vleugelspitsen. Coördinatie en communicatie lieten het te vaak afweten in de Dordtse afweer. Na een kwartier bracht Noël Goossens – op aangeven van Ricardo van de Merwe – met de eerste van wat later zijn indrukwekkende reeks van vijf doelpunten zou worden EBOH terug in de wedstrijd (1-2.). Maar nog geen minuut later keek de Dordtse ploeg opnieuw tegen achterstand van twee treffers aan na een door niemand betwiste strafschop (1-3).

*Overmoedig

Overmoedig geworden door de onverwachte voorsprong liet Vlissingen achterin nogal wat ruimte vallen. EBOH liet de daaruit voortvloeiende kansen (onder meer voor Ricardo Heuverling) echter liggen. De averij nam zelfs toe na een Zeeuws doelpunt in de rebound nadat doelman Jan Arie Kouwenhoven een inzet niet onder controle kreeg (1-4). Bij rust kende EBOH evenwel weer zicht op een goed resultaat nadat Noël Goossens profiteerde van getob in de matige Zeeuwse defensie (2-4).

Met Jesse Rensen (die zijn werk in Mallorca even had onderbroken en speciaal voor de bekerwedstrijd per vliegtuig naar Nederland was teruggevlogen) als invaller leek EBOH defensief de zaakjes weer op de rails te hebben. Toen pal na rust Noël Goossens op assist van alweer Ricardo van de Merwe de 3-4 aantekende, geloofde EBOH weer in een goede afloop. Kansen beven niet uit maar ook onbenut. Jimmy Pieper, Ricardo Heuverling en invaller Robin Matena wisten het vizier niet op scherp te krijgen of stuitten op een alerte doelman. Het ontbrak ook aan een tikkeltje mazzel zoals bij een kopstoot van de regelmatig opmarcherende Jesse Rensen en een inzet van Ricardo van de Merwe op de lat. Vlissingen beperkte zich tot de omschakeling en deed dat effectief. Het liep zo uit naar 3-6.

EBOH verdomde het evenwel de witte vlag te hijsen. Het voelde uitstekend aan dat de verdediging niet de sterkste linie was bij Vlissingen. Vooral Noël Goossens besefte dat. De spits annex aanvoerder ging weer vol voorop in de strijd en bracht met nog twee goals (één alweer op assist van spitsenmaatje Ricardo van de Merwe) de spanning terug: 5-6. In de tien minuten durende extra tijd stond de paal echter zijn zesde treffer in de weg. Na meer dan honderd minuten geweldige bekerstrijd mocht Vlissingen zich kwartfinalist noemen. EBOH’s sprookje was uit.

EBOH – VC Vlissingen 5-6 (2-4)
’02 Mourad Bobouth 0-1
’05 Karim Boughaba 0-2
’17 Noël Goossens 1-2
’19 Mourad Bobouth 1-3
’30 Khalid El Hatach 1-4
’33 Noël Goossens 2-4
’48 Noël Goossens 3-4