Wesley Ebbers matchwinnaar in derby

EBOH wint stadsderby met miniem verschil (1-0)

*Wieldrecht krijgt spelen met durf en inzet niet beloond

Door Fred van Dongen

Dordrecht – De stadsderby in de tweede klas tussen EBOH en Wieldrecht leverde een minimale zege voor de thuisploeg op (1-0). EBOH herstelde zich zo van twee successievelijke nederlagen. Voor Wieldrecht betekende dat het einde van een kortstondige uit twee zeges op rij bestaande opleving. EBOH danst nu weer mee op het bal om een promotie-nacompetitieplek, terwijl Wieldrecht nu opnieuw in de ban verkeert van de negatieve nacompetitie.

Hoe dan ook presenteerde Wieldrecht zich vanmiddag allerminst als in ploeg in nood. De formatie oogde fris en fruitig, toonde geen angst voor het in de hogere regionen vertoevende EBOH en liet herhaaldelijk blijken geen genoegen te willen nemen met een schamel puntje. Er zat durf in Wieldrechts aanpak met routiniers Ruben Retel en Daan Vegt plus vleugelverdediger Jason Dingemans als regelmatig oprukkende strijders. EBOH’s gevreesde aanvalsduo Noël Goossens en Ricardo van de Merwe probeerde Wieldrechts centrale man Mo Salman te verschalken maar de aanvoerder van de bezoekers bleef fier overeind in de meeste duels. Dat Noël noch Ricardo tot scoren kwam was zeker Mo’s organisatorisch kwaliteit.

Het open karakter van de derby betekende dat de keepers Jan Arie Kouwenhoven en Marnix van Vuuren zich regelmatig konden afficheren. Met name in het tweede deel van de eerste helft, toen EBOH meer greep kreeg op de derby, manifesteerde Marnix zich als een sta-in-de-weg met knappe reacties op inzetten van onder meer Ricardo Heuverling, Noël Goossens en Ricardo van de Merwe. Lat en paal hielpen de Wieldrechtse doelman daarbij af en toe. En zo leverde EBOH’s rijke serie afgedwongen hoekschoppen voor rust geen rendement op.

De beste kans uit het eerste bedrijf viel zelfs het vaak gewaagd maar slim op de omschakeling mikkende Wieldrecht ten deel. Tot eigen schrik joeg Ruben Retel kort voor de pauze de bal in vrije positie in het zijnet.

*Handenbinder

Doordat Tonnie Stok als doorgaans eenzame spits zich zoals gebruikelijk als actieve handenbinder presenteerde voor de EBOH-defensie, leek Wieldrecht af te kunnen stevenen op een puntendeling. Met als bijkomende verdienste dat de ploeg zich niet in de verdediging liet vastnagelen. In de snelle omschakeling bleven de bezoekers dreigend waardoor de derby bleef boeien.

Uiteindelijk besliste een vrije trap wegens hands de nimmer gezapige stadsstrijd. Met nog zo’n twintig minuten op de klok joeg Wesley Ebbers de bal in het Wieldrechtse net (1-0). ‘Met wat geluk want de bal werd nog aangeraakt’, stipte Tonnie Stok na afloop aan om zijn doelman terecht van alle blaam vrij te pleiten.

De slotfase leverde geen verandering op al waren de rollen nu omgedraaid. EBOH mikkend op de omschakeling, Wieldrecht te onzorgvuldig om nog aanspraak te kunnen maken op een punt.

’73       Wesley Ebbers                     1-0

Scheidsrechter: Hendrik de Graaff uit Hendrik Ido Ambacht

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling, Joey Steenbakker, Jimmy Pieper, Jesse Rensen, Furkan Kaya (Jeffrey Manzanares) (Leroy Verkerk), Noël Goossens, Wesley Ebbers, Mitchell Rovers, Ricardo van de Merwe (Robin Matena), Haris Brzac

Wissels: Myron van Pelt, Donny van der Laars (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Dennis Vondermans