Vizier niet op scherp bij EBOH 1

EBOH had tegen het onderaan staande de Alblas het vizier niet op scherp staan en kwam niet verder dan een teleurstellende 0-0. Daar waar in de vorige editie (5-2 zege) doelman René de Ruiter nog wel eens een balletje liet vallen, groeide hij in dit duel uit tot uitblinker. Hij liet zich ook niet gek maken door de supporters achter de goal (hey Pizza!!!!!!!!!!) en pakte wat er te pakken kon. De beste man aan Dordtse zijde was doelman Marlon Huijser en dan is de 0-0 snel verklaard. Want de Alblas heeft ook kansen gehad, zo reageerde trainer William Rijsdijk op Twitter, na de eerste berichtgeving dat EBOH zoveel kansen om zeep had geholpen.
De wedstrijd begon met 1 minuut stilte door het plotseling overlijden op 73 jarige leeftijd van oud voorzitter en erelid Gijs van Mourik. Dit droeve nieuws was pas net voor de wedstrijd bekend, anders had er waarschijnlijk niet gespeeld geworden.
EBOH begon zonder de aan zijn “addictoren” geblesseerde Johan Gerlach voortvarend. Nadat Marlon Huijser een schot van Kevin Dijk onschadelijk had gemaakt, kreeg Gijs Bregman 2 kansen op rij. Beide malen uit een voorzet van Leroy Verkerk. De eerste was een kopbal, die door René de Ruiter onschadelijk werd gemaakt en de tweede was de mooiste. Op 2 meter van het doel kon Gijs de hoek uitkiezen, maar hij koos de verkeerde. “Die keeper bleef goed staan, ik dacht dat hij naar de andere hoek zou vallen. Als die er in gaat winnen we met 5-0””, aldus Gijs die er (ook) naar eigen zeggen wel 4 had kunnen maken.Verdere kansen waren er voor Wesley Ebbers ( fraaie van Persie volley net naast en iets te veel tijd nodig na mooie voorzet Ricardo van Yperen) en wederom Gijs Bregman (over) na fraaie pass Patrick Welts. En natuurlijk heeft William Rijsdijk gelijk dat de Alblas ook een paar kansen kreeg. Wesley Neeskens had een mooie vrije trap in huis en de al snel voor de geblesseerde Jeffrey Gelderblom ingevallen Ralph Henningsen schoot uit een mooie steekpass van Trinko Klijn in de verre hoek. Maar beide keren bleef ook hier de doelman Marlon Huijser de baas. 

In de 2de helft werd de druk door EBOH opgevoerd en de trukendoos open gegooid, maar niets hielp.
Frank Teunissen en Sebastiaan Bekkers kwamen nog het veld in, we gingen 1 op 1 spelen, Mo Salman schoof door naar voren. Alle varianten leiden niet tot succes. Want het vizier stond niet op scherp bij Remy Holster (naast na mooie voorzetten Frank Teunissen en Wesley Ebbers en kopbal over na doorkoppen Gijs Bregman), Mo Salman (over na mooie individuele actie), Ricardo van Yperen ( redding René de Ruiter na fraaie actie en gericht schot) en Gijs Bregman. Opnieuw was de grootste mogelijkheid voor hem. Hij kon ongehinderd op René de Ruiter aflopen, hem passeren of afleggen op de meegelopen Remy Holster, maar hij liep de bal zo maar in handen van de “man of the match”.
En verder werd de Alblas ook nog een paar keer gered door vlagger Haverkamp.
Scheidsrechter Peijnenburg uit Dongen floot prima en had slechts 1 kaart (voor de Alblas) nodig in een sportieve wedstrijd.
Op basis van de kansenverhouding had het zo maar weer 5-2 kunnen staan, maar het bleef bij 0-0, en daar was de Alblas het meest tevreden mee. Zij verdubbelden hun puntentotaal. Marco ten Braak was niet tevreden. “De drive die ik tegen DFC zag, was er niet. Toen hadden we de focus, we pakken DFC bij de strot, vandaag heb ik dat niet gezien. De Alblas komt net op het verkeerde moment. Ik vond het verder te rommelig en op het laatst te opportunistisch. We vergeten dan te voetballen.


EBOH – de Alblas        0-0

 Er kunnen momenteel geen foto´s  worden geüpload……..