Zwaar bevochten zege E.B.O.H. C1

Zaterdag 28 september 2013, de wedstrijd E.B.O.H. C1 – Theole C1, aanvang 10.00 uur. Voor aanvang werd de teamfoto en de individuele foto’s gemaakt. Deze zijn nodig om onze teamsite http://ebohc1.ditismijnteam.nl op te pimpen.

Na de warming up en wedstrijdbespreking, werd de wedstrijd aangevangen. Theole liet direct zien dat zij er klaar voor waren. E.B.O.H. moest een stapje terug en had daar wat moeite mee. In de 10e minuut werd er niet goed verdedigd en de 0 – 1 was een feit. E.B.O.H. kreeg hierdoor even een tikje, maar pakte vrij snel de draad weer op. E.B.O.H. probeerde onder de druk van Theole vandaan te komen. Echter de passing van E.B.O.H. was niet best en hierdoor was er veel balverlies. Ook positioneel werden de afspraken niet goed nagekomen. E.B.O.H. moest dan ook vaak achter zijn tegenstander aan rennen. In de 20ste minuut bouwde E.B.O.H. over links aan een aanval en werd het direct gevaarlijk voor het doel van Theole. Uit het niets werd de 1 – 1 binnengeschoten. Dit had het moment voor E.B.O.H. moeten zijn om door te drukken. Maar Theole herstelde zich ook prima. Beide teams waren gelijkwaardig, maakten beide vele fouten en dat maakte de wedstrijd wel heel erg spannend.

Ruststand 1 – 1.

Na de rust stond E.B.O.H. te slapen en binnen de minuut werd de 1 – 2 gescoord. E.B.O.H. schrok wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Binnen 2 minuten stond de 2 – 2 op het scorebord. Beide teams bleven ervoor knokken om de winnende treffer te scoren. Kansen waren er voor beide teams, maar het duurde nog wel even voordat er gescoord werd. Pas in de 53e minuut werd een vrije trap van ongeveer 25 meter afstand keurig onder de lat geschoten en was de keeper van Theole kansloos, stand 3 – 2. E.B.O.H. had nog een strafschop moeten hebben, maar de goed leidende scheidsrechter stond op een plek dat hij niet kon zien dat de aanvaller achterover getrokken werd. Door slecht omschakelen van E.B.O.H. moest de mid mid van E.B.O.H. ingrijpen, maar was net iets te laat. Hij nam man en bal mee en kreeg hiervoor een gele kaart. In de 60ste minuut kreeg Theole net buiten het strafschopgebied een vrije schop. Na het nemen van de vrije schop vlagde de assistent scheidsrechter voor buitenspel, maar de scheidsrechter beoordeelde dit anders. Vervolgens ging onze keeper onder de bal door en de verdedigers kregen de bal niet weg. In deze flipperkastaktie wist Theole de 3 – 3 te maken. Het was en bleef spannend in deze overigens zeer sportieve wedstrijd. De keeper van Theole moest nog behandeld worden voor een blessure en de tijd tikte door. De scheidsrechter gaf aan de tijd bij te tellen en dat gebeurde dan ook. Met ongeveer 5 minuten in de blessuretijd en de stand nog steeds 3 – 3 had iedereen zich al neergelegd met de puntendeling. Echter met nog enkele seconden te spelen kwam E.B.O.H. met een razend snelle uitbraak in de 16 van Theole De bal werd van links netjes afgegeven en na wat kap en draaiwerk kreeg E.B.O.H. ook alle tijd om het schot op doel af te ronden 4 – 3. Dit betekende ook direct het einde van de wedstrijd en de opluchting was groot. Ondanks dat het voetballend gezien niet zo best was, hebben we een spannende, sportieve en niet zo’n goede wedstrijd, waar wel heel hard gewerkt werd in winst omgezet.