EBOH 2 verslaat ook Terneuzense Boys 2

Dordrecht- Vorige week won EBOH 2 de thuiswedstrijd met 3-1 tegen LRC 3. Dit weekend stond de zelfde score op het bord in de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys 2. Het werd 3-1 nadat het 1-0 bij rust stond.

De opstelling van EBOH was weer gewijzigd op een aantal plaatsen ten opzichte van de wedstrijd tegen LRC 3. Op 1 speler na was de achterhoede veranderd. Paul Reijnders maakte zijn rentree na een hamstringblessure, Mustafa Toprak en Mathijs Jongeneel moesten minuten maken in het tweede. Marc Oldenburger stond net als de week daarvoor centraal achterin. Op het middenveld was Vincent Mutter weer terug. Dit betekende dat Ruben Schot, Rogier Mutter en Sietse Schuurmans op de bank moesten beginnen. Ali Er was geblesseerd.

Afgelopen week had EBOH 2 al geoefend tegen de reserve hoofdklasser VVGZ 2. Het verloor de wedstrijd tegen een betere tegenstander maar had wel een aantal goede dingen laten zien. De donderdag training die hier op volgde was scherp en het ging er soms fel aan toe. EBOH 2 leek klaar te zijn voor de wedstrijd van zaterdag. Echter dit bleek niet zo te zijn gezien de start van de thuisploeg. EBOH 2 begon de wedstrijd zwak en zenuwachtig. De uitploeg was feller en zette gelijk druk vanaf de start. EBOH 2 was daarbij ook nog zwak in de omschakeling na slordig balverlies, wat tot de eerste kans van Terneuzense Boys 2 leidde. Het schot van de middenvelder van de uitploeg was geen probleem voor keeper Joey Hughes. Na de eerste 10minuten was het de beurt aan EBOH 2. De eerste waarschuwing kwam van aanvoerder Yavuz Güler die zijn corner op de paal zag eindigen. EBOH 2 werd steeds gevaarlijker en dwong Terneuzense Boys 2 steeds verder terug richting eigen goal. De eerste grote kans voor EBOH 2 was die voor Halil Turktas. De jonge Turktas kreeg de bal na een goede pass van Marc Oldenburger en kon 1 op 1 doorlopen op de keeper. De keeper van Terneuzense Boys 2 won dit duel.

Niet veel later wordt de bal diep gestuurd maar staat Yavuz Güler buitenspel. De ervaren spits had de bal beter kunnen laten gaan voor Tim Stok, deze stond geen buitenspel. Uiteindelijk maakte de aanvoerder van EBOH 2 dit goed in de 21ste minuut met een mooie steekpass op de zeer gedreven spelende Serhat Kavak. Kavak nam de bal mee en gaf de bal voor op Stok. Zijn inzet werd echter van dichtbij gestopt door de keeper. De bal komt vervolgens voor de voeten van de attent reagerende Alper Güler en hij kon zijn eerste competitietreffer op zijn naam schrijven. Na de 1-0 volgde er nog een aantal grote kansen voor EBOH 2 maar de marge bleef op 1.

De uitploeg probeerde nog wel wat terug te doen maar de achterhoede van EBOH 2 zorgde ervoor dat keeper Hughes een rustige eerste helft had. EBOH 2 domineerde de eerste helft en liet zien over een goed voetballende ploeg te beschikken maar in sommige situaties te paniekerig met het balbezit om te gaan.

RUSTSTAND: 1-0

De tweede helft begon EBOH 2 zoals het de eerste helft startte, zwak en zenuwachtig, Terneuzense Boys 2 rook mogelijkheden en begon te geloven dat er wat te halen viel aan de Schenkeldijk. Verdedgers Paul Reijnders en Marc Oldenburger zorgde er echter voor dat de voorzetten van de uitploeg niet aankwamen. Echter in de 59ste minuut kreeg Terneuzense Boys 2 hun grootste kans van de wedstrijd. Hughes keerde de bal knap van een meter of 6 en zo bleef het 1-0. De fase die hierop volgde was slordig en bestond voornamelijk uit veel balverlies van beide ploegen.

Dit was ook het geval bij de 2-0 van EBOH 2 in de 64ste minuut. Alper Güler verloor de bal na te lang en te ver door dribbelen met de bal maar heroverde de bal zelf ook meteen. Vervolgens opende hij op Stok. Stok gaf de voorzet op Yavuz Güler, die vervolgens met zijn hoofd de bal weet binnen te werken. EBOH had de controle weer op de wedstrijd en had eigenlijk de score moeten uitbreiden. De thuisspelende ploeg kreeg daar de mogelijkheden voor maar liet deze liggen. Waar het wachten was op de 3-0 van EBOH 2, viel de goal op schitterende wijze aan de andere kant. Na een lange bal van de keeper van Terneuzense Boys 2, werd er onder de bal gesprongen door een verdediger van EBOH. Spits Veli Eryürük kon doorlopen en schoot de bal van een meter of 25 uit de lucht in de kruising. Zo stond het 2-1 in de 79ste minuut. EBOH 2 was niet van plan de marge bij 1 doelpunt te laten en zo stond het een minuut later weer 3-1. Uit een vrije trap van Alper Güler kon Serhat Kavak vrij inkoppen en de derde treffer van EBOH 2 maken op deze middag. De minuten die hierop volgde had EBOH 2 nog kansen om de scoren hoger op te laten lopen.

De tweede overwinning van het seizoen kwam moeizaam tot stand maar was wel dik verdiend. De stand op de ranglijst maakt op dit moment nog niet uit, daar is het nog te vroeg voor in het seizoen. Het is nu belangrijk voor de mannen van trainer Abdul Zaada om het voetbal verder te verbeteren. Er valt nog veel meer uit deze groep te halen want EBOH 2 zit nog steeds niet op de top van zijn kunnen. Volgende week moet EBOH 2 spelen tegen Drechtstreek 2 waar het in de voorbereiding op het Dik van der Sluis toernooi ook tegen heeft gespeeld. De uitslag werd toen 1-3 voor Drechtstreek 2 maar EBOH verdiende toen de overwinning. Zaterdag 12 oktober kan EBOH 2 zich revancheren. De wedstrijd begint om 12.00u bij Drechtstreek.

EINDSTAND: EBOH 2 – Terneuzense Boys 2 3-1

Opstelling EBOH 2: Hughes, Jongeneel, Oldenburger, Reijnders(71, R.Schot), Toprak, V. Mutter(75, R. Mutter), Turktas, A. Güler(81, Seme), Stok(87, Schuurman), Y. Güler en Kavak.

Bijzonderheden: Geel voor Tim Stok en Halil Turktas.

Scoreverloop:

21’’ 1-0 Alper Güler

64’’ 2-0 Yavuz Güler

79’’ 2-1 Veli Eryürük(Terneuzense Boys 2)

80’’ 3-1 Serhat Kavak