Verslag Jaap van der Wiel toernooi

Op zaterdag 17 mei 2014 vond het Jaap van der Wiel toernooi plaats bij GSC/ODS, waar alle D, E en F teams van EBOH aan deelnamen. Onderstaand vertellen de trainers / leiders hoe het hun team is vergaan die dag.

Ter info: elk team was ingedeeld in een poule “hoog” of “laag”, al naargelang hun niveau in de competitie. Per niveau waren er twee poules met vier teams; de nrs 1 van beide poules (bv “D hoog”) speelden tenslotte om de 1e/2e plaats, de nrs 2 om de 3e/4e plaats etc.

***

EBOH D1, ingedeeld in “D hoog”, won alle drie haar wedstrijden in de poule: 3-1 van CKC D2, 2-0 van ’s Gravendeel D1 en 1-0 van EMMA D2. De finale werd gespeeld tegen SHO D2 en ook deze partij werd gewonnen: 3-0.  Na een zeer leuk seizoen, met oa een mooi avontuur in Engeland bij Stotfold met winst op de Engelse D1, komt er nu dus de “D hoog”-toernooiwinst bij van dit geslaagde toernooi.

1

2

***

EBOH D2, de kerverse kampioen van hun voorjaarscompetitie, werd 2e in haar poule; de finalewedstrijd tegen RVVH D3 einigde in een gelijkspel, waarna penalties de beslissing moesten brengen. Deze werden helaas verloren waardoor D2 als 4e eindigde.

***

EBOH E1 was ingedeeld in poule 6 als “E-hoog”, samen met GSC/ODS E2, Dubbeldam E3 en DFC E2. De 1e wedstrijd was tegen GSC/ODS; na een 2-0 voorsprong kwam GSC/ODS terug tot 2-2, waarna we in de latste minuut toch nog de 3-2 wisten te scoren. De belangrijke 1e wedstrijd was gewonnen. Wedstrijd 2 was tegen Dubbeldam, welke met 2-0 gewonnen werd.

De beslisende poulewedstrijd was tegen DFC, waartegen een punt voldoende zou zijn. DFC heeft een hele leuke ploeg, waartegen we al 2x geoefend hebben (1x winst, 1x verlies), en we wisten dus dat we vol aan de bak moesten. Het werd inderdaad een hele leuke, spannende, én, ook belangrijk, een sportieve wedstrijd, die we uiteindelijk met 1-0 zouden winnen. EBOH E1 stond in de finale!

De finale werd gespeeld op het hoofdveld tegen Katwijk E2, een 1e klasser die tegen allemaal E1 teams in de competitie gespeeld heeft. Dit zou geen makkelijke wedstrijd worden…

Dat werd het inderdaad niet, maar zoals al het gehele seizoen was E1 ook in deze wedstrijd weer onverzettelijk en ging voor elke meter. Na de reguliere speeltijd stond het nog altijd 0-0, wat betekende: penalties! Voor de kinderen was dit de eerste keer, en sommigen waren best zenuwachtig, zeker de 5 jongens die uitgekozen waren om deze te nemen.

Deze penalties werden, voor het oog van veel publiek helaas nipt verloren, misschien ook mede door een niet hele sportieve reclamatie (en het daarop ingaan van de scheidsrechter) van de tegenstander, maar dat zullen we nooit met zekerheid weten… (-:

We mogen echter supertrots zijn met de 2e plaats!

3

***

Na een moeizaam verlopen competitie begon EBOH E2 zaterdag vol goede moed aan het GSC/ODS toernooi.

Winst tegen Oranje Wit E8, verlies tegen de latere finalist SHO E3, en opnieuw winst tegen GSC/ODS E3 bracht EBOH E2 in de finalewedstrijd tegen Dilletant E2 om de 3e/4e plaats. Helaas bleek deze tegenstander een maatje te groot. Geen probleem, het was prachtig weer en ondanks afzeggingen, speelden we als E2, aangevuld met Joey Rovers, met zijn zevenen een prima toernooi! Nog bedankt, Joey!!! Op naar het volgende toernooi in de zon in Zwijndrecht volgende week zaterdag….

***

EBOH F1 speelde in het F toernooi Hoog.

De eerste wedstrijd tegen DFC F1 werd gewonnen met 4-0, de wedstrijd tegen RVVH F4 eindigde in 3-0. Helaas werd de laatste wedstrijd tegen SHO F1 in de laatste seconden met 2-1 verloren. Daardoor werd de F1 2e in de poule.

In de finale voor de 3e / 4e  plaats moest de F1 het opnemen tegen Katwijk F2. In deze spannende wedstrijd werd het 2-0 voor EBOH F1.

Toch nog een mooie 3e plaats op dit toernooi bij GSC/ODS.

4

***

Om 10:00 stonden de spelers van EBOH F2, Julian, Stef, Matt, Quirijn, Delano, Jeraino, Samedcan, Cayden, Enzo en Myron te popelen om de eerste wedstrijd te spelen tegen EMMA F2. Helaas kon de superspits Jesse er niet bij zijn vandaag. Al snel werd de openingstreffer gemaakt door Myron van Pelt uit een mooi gecombineerde aanval over vele schijven. De rest van de wedstrijd kwam EBOH F2 niet in de problemen en kon de voorsprong uitbouwen naar 2-0 en uiteindelijk 3-0. De toon was gezet.

De tweede wedstrijd was tegen het altijd lastige Hillgersberg F3. Onze jongens waren niet opgewassen tegen deze goede ploeg, die later 1e zou worden in de poulfase. Ondanks een uitstekende keeper Julian van Duren is de wedstrijd verloren met 4-1.

Na een mentale rustpauze kwamen de mannen van F2 weer fris en fruitig het veld op en waren gebrand om de verloren wedstrijd dubbel en dwars goed maken te maken tegen de thuisploeg GSC/ODS F3. Dit resulteerde en een prachtige wedstrijd waarbij het in grote getale aanwezige supporters getrakteerd werden in een uitstekende overwinning van EBOH F2. De einduitslag was 4-0.

De 3 gespeelde wedstrijden waarbij er 2 werden afgesloten met een overwinning, resulteerde in een 2e plaats in poule 4. De nummer 2 van Poule 3 zou de tegenstander worden. Dit bleek EBOH F3 te zijn. De onderlinge strijd tegen F2 en F3 zou uitmaken wie er vandaag 3 en 4 zouden worden.

EBOH F3 was zeer gebrand om EBOH F2 een poepie te laten ruiken. Zeker trainer coach Laurens deed er alles aan om zijn mannen te motiveren om het F2 zo moeilijk mogelijk te maken.

Ondanks dat de scheidsrechtster 5 minuten te laat kwam (het blijft een vrouw… (-:  ) en niet langer liet spelen dan 10 minuten, was het een sportieve wedstrijd op het scherps van de snede. F3 maakte het F2 erg lastig en had de kans op de openingstreffer. F2 bleek onder de indruk te zijn van de felheid van F3 maar kon zich toch snel herpakken en deed wat het moest doen en dat was scoren.

Na een sportieve onderlinge wedstrijd bleek F2 effectiever te zijn dan F3 en sloot de wedstrijd af met een 2-0 winst.

Al met al een geslaagd toernooi voor beide teams en de mannen gingen naar huis met een mooie beker.

5

***

EBOH F3 blij met 4e plek!!

De eerste wedstrijd tegen DFC F3 werd met 2-1 gewonnen! De tweede wedstrijd tegen SHO F6 werd helaas gelijk, ondanks veel kansen aan EBOH kant. De laatste poulewedstrijd tegen GSC/ODS F2 werd verloren met 2-4, waardoor F3 als tweede in de poule eindigde. In de kruisfinale om de 3e en 4e plek werd gespeeld tegen EBOH F2!!!! Kregen we de week ervoor in een oefenwedstrijd nog 12 doelpunten om onze oren, nu bleef de schade beperkt tot 2!

Heel goed gedaan F3!

7 6

 

***