EBOH 3 ziet rood en gaat ten onder in eerste finalewedstrijd

De eerste finalewedstrijd tegen Wieldrecht 3 eindigde voor EBOH 3 in een teleurstelling. Waar werd gehoopt de prestatie van vorige week te kunnen evenaren, kwamen de rood-zwarten deze week gewoonweg te kort.

Wieldrecht begon fel aan de wedstrijd en zette EBOH onder druk. Toen de storm wat ging liggen, kwam EBOH zelf ook wat meer aan voetballen toe en kwam er zelf een aantal maal gevaarlijk uit. Het was Wieldrecht wat de score opende na een miscommunicatie in de EBOH-defensie.

Vervolgens kreeg EBOH wat mogelijkheden. Robbin Kooijman had de grootste kans, maar schoof de bal na een corner voorlangs. Bas van Oosterhout ontnam Sean v.d. Ruit een tweede grote mogelijkheid door een net te hoge bal met de hand te raken, terwijl de EBOH-spits nog in zijn rug liep klaar om af te ronden. Voor rust werd het echter geen 1-1, maar 0-2 uit een fraaie vrij trap van Wieldrecht.

Na rust wilde EBOH zich herstellen, maar zover kwam het niet. Wieldrecht kreeg in de openingsfase wat kansen en EBOH loerde op de counter. Al vrij snel moest EBOH echter met 10 man verder, omdat Bas van Oosterhout zijn tweede gele kaart pakte. Een optelsom van een aantal keren te laat en een tweede handsbal. De geplande wissel was te laat.

Met 10 man wilde de thuisploeg vooral niet meer doelpunten incasseren en hopelijk middels een uitbraak de marge verkleinen. Er ontstond echter toch wat meer ruimte en Wieldrecht bleef feller. Toen EBOH na een domme rode kaart van Benjamin Hadzic wegens commentaar op de leiding ook nog met 9 man verder moest was het gespeeld. De 0-3 viel. En EBOH had mazzel dat de Wieldrecht-spits zo vaak buitenspel liep.

In de slotfase kreeg EBOH zelfs met negen man nog twee grote kansen. Robbin Kooijman kopte net over en Niels Waterdrinker kopte net tegen het hoofd van een Wieldrecht-verdediger.

Volgende week wacht de return aan de Smitsweg. Met een 0-3 achterstand na de eerste wedstrijd zal het een zware opgave worden, maar met het onvoorspelbare EBOH 3 weet je het maar nooit. Zij kunnen jullie steun in ieder geval hard gebruiken.

Return:

Wieldrecht 3 – EBOH 3
Zaterdag 31 mei 2014
Aftrap om 14.30 uur.
Smitsweg, Dordrecht.