EBOH 3 door naar finale nacompetitie!

Na de winst van de tweede periode in reserve derde klasse, had EBOH 3 zich eerder dit seizoen al verzekerd van nacompetitie. Na afloop van de reguliere competitie waarin de derde plaatst werd gepakt, mocht zaterdag 10 mei eerst thuis worden afgetrapt tegen Asperen 2. Een week later volgde de return uit.

EBOH 3 – v.v. Asperen 2 : 1-1

Op 10 mei werd om half 3 afgetrapt voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Daarin nam EBOH 3 het op tegen de winnaar van de eerste periode in reserve derde klassse F, v.v. Asperen 2.

Het werd een open wedstrijd die beide kanten op kon. Asperen had meer balbezit, EBOH was gevaarlijker door middel van een aantal goede uitbraken. En halverwege de eerste helft leidde dat tot de 1-0 door Sean v.d. Ruit. Dieptepunt in de eerste helft was dat één van de spelers van Asperen zijn enkelband scheurde.

In de tweede helft volgde vooral zeer veel kansen aan de kant van de thuisploeg. De beslissing had vandaag al kunnen en misschien wel moeten vallen. Al kan niet gezegd worden dat EBOH echt beter was. Uiteindelijk kreeg Asperen nog terecht een penalty. Welke zelfs door de goed keepende Ramon Braun niet kon worden gekeerd. 1-1.

EBOH kreeg via onder andere Mayron Stam en Sean v.d. Ruit nog een aantal uitstekende mogelijkheden en ook Asperen was nog gevaarlijk. De beslissing moest echter op 17 mei gaan vallen, de stand bleef gelijk.

v.v. Asperen 2 – EBOH 3 : 2-9

Na de 1-1 van een week eerder, moest de beslissing dus op 17 mei gaan vallen. De wedstrijd was een half uur vertraagd, nadat de scheidsrechter een uur in de file had gestaan.

De wedstrijd begon ongeveer zoals de wedstrijd een week eerder was geëindigd, Asperen had het balbezet, EBOH wachtte geduldig haar kansen af. En die kansen kwamen er. In de 13e minuut schoot Ramon Braun een vrije trap op de paal. Een minuut later was het 0-1 toen Jeffrey v.d. Schalie een bal direct paste op Sean v.d. Ruit.

Na 21 minuten mocht Ramon Braun, vorige week nog doelman, aanleggen voor zijn tweede vrije trap van de middag. Deze werd erg precies in de linkerhoek gekruld. 0-2.

Na oponthoud door een ernstig uitziende hersenschudding bij een speler van Asperen ging EBOH verder waar het gebleven was. Kansen benutten. In de 35e minuut maakte Sean v.d. Ruit de 0-3 uit de rebound van een schot van Jeffrey v.d. Schalie. En 1 en 4 minuten later zorgde dit EBOH-duo ervoor dat ook de 0-4 en 0-5 in het net lagen. De wedstrijd was gespeeld.

Nog voor rust schoot Sean v.d. Ruit zijn vijfde en zesde treffer van de middag binnen. Eerst uit de rebound, na een schot van William Schrauwen, vervolgens wederom uit een pass van Jeffrey v.d. Schalie. Voor rust viel nog de 1-7.

Wanneer je met een voorsprong van 6 doelpunten de rust in gaat, is het vaak moeilijk de tweede helft net zo scherp te spelen als de eerste. EBOH probeerde het wel. En vier minuten na de rust maakte Ramon Braun handig gebruik van een foute inspeelpass van de doelman. Hij maakte de mooiste van de middag, een schot vanaf de middellijn. 1-8.

EBOH kreeg nog wat mogelijkheden, maar zag toch langzaam net dat beetje scherpte wegvloeien. De ploeg bleef rustig, maar kon Asperen niet echt meer overdonderen. Asperen maakte in de 65e minuut dan ook nog een extra ere treffer 2-8.

De wedstrijd kabbelde naar zijn eind, maar niet voordat Sean v.d. Ruit nog zijn zevende goal van de middag had gemaakt en zo de definitieve uitslag van 2-9 op het scorebord zette.

Deze middag verliep nagenoeg alles naar wens. Maar na het afgelopen seizoen, kan zelfs zo’n uitslag ons niet meer verbazen.

Nu wacht in de finale van de nacompetitie de meest interessante tegenstander die we konden treffen: Wieldrecht 3. Een Sterrenburg-derby moet bepalen of Wieldrecht 3 degradeert of EBOH 3 promoveert.

24 mei : 14.30 uur : EBOH 3 – Wieldrecht 3
31 mei : 14.30 uur : Wieldrecht 3 – EBOH 3

IMG-20140519-WA0002 IMG-20140519-WA0004 IMG-20140519-WA0005 (1) IMG-20140519-WA0005 IMG-20140519-WA0006 IMG-20140519-WA0007 IMG-20140519-WA0008 IMG-20140519-WA0009 IMG-20140519-WA0003