Verslag Hugo Dirker: “EBOH 1 knokt zich terug”

EBOH 1 – Perkouw 1, een verslag van Hugo Dirker, pupil van de maand!

Op 13 februari speelde EBOH 1 thuis tegen Perkouw 1. Op papier is Perkouw de betere ploeg met kans op de periodetitel bij winst aan de Schenkeldijk op deze waterkoude zaterdag. EBOH 1, onder leiding van trainer Houssin Youri, is echter niet van plan om cadeautjes weg te geven.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Niet alleen vanwege de druk om de periodetitel bij Perkouw, maar ook omdat de spelers van EBOH JG1 voorafgaand aan de wedstrijd mee het veld opkwamen met de selecties. Een leuke ervaring voor zowel de gasten uit Berkenwoude als voor de thuisspelende ploeg.

Openingstreffer Perkouw
Perkouw begon sterk aan het duel. EBOH, zoekend naar het juiste ritme, kon nog weinig druk naar voren zetten en leed veel onnodig balverlies op het middelveld. Het overwicht van Perkouw resulteerde halverwege de eerste helft in de openingstreffer van Perlouw na een snelle combinatie over de linkerflank. EBOH kwam daarna beter in de wedstrijd. Spelend vanuit de hechte defensie werd goed combinerend actief de weg naar voren gezocht en gevonden. Na enkele mogelijkheden en een wegens buitenspel afgekeurde EBOH treffer had de bal eigenlijk op de Perkouw-stip gemoeten. De penalty werd EBOH echter onthouden, zodat de mannen met een tussenstand van 0-1 de rust in gingen.

De gelijkmaker
Voortvarend pakte EBOH de draad in de tweede helft weer op. Met passie werd de gelijkmaker gezocht. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de druk op de defensie van Perkouw groter en groter. Aan de andere kant werden de counters van de tegenstander vakkundig om zeep geholpen door de EBOH-defensie. De aanhoudende druk naar voren zorgde vlak voor tijd voor opluchting in de EBOH-gelederen. Met een bekeken kopbal scoorde de in de tweede helft ingevallen Ricardo van de Merwe de meer dan verdiende gelijkmaker. Een belangrijk punt blijft hierdoor in Dordrecht, zoals het hoort.

Het eindsignaal van de scheidsrechter werd met gejuich ontvangen door de ballenjongens van JG1, die ondanks de koude weersomstandigheden hun werk prima hebben gedaan. Dit verslag is geschreven door Hugo Dirker, pupil van de maand en speler bij JG1. Hij schrijft altijd de wedstrijdverslagen voor JG1 (met wat hulp van ouders Steven en Diana). Voor deze gelegenheid schreef hij dit verslag over de wedstrijd van EBOH1. Met veel plezier en de groeten van de trainer.