Dik verdiend punt tegen Perkouw

EBOH pakte tegen de nummer 2 van de ranglijst dik verdiend een puntje door een hele late gelijkmaker van Ricardo van de Merwe.
In blessuretijd zette EBOH nog 1x aan. Jeffrey Manzanares bereikte met zijn ingooi Wesley Ebbers, die hem doorkopte naar Ricardo van de Merwe. Met een achterwaartse kopbal verdween de bal  prachtig in de bovenhoek.  En dus werd het een “happy end” voor EBOH en voelde de 1-1 uiteindelijk aan als een overwinning.

In het eerste half uur was Perkouw de bovenliggende partij. Met een serie hoekschoppen zat de druk er op.  Na een half uur was de eerste grote kans gelijk raak. De gevaarlijkste Perkouw aanvaller Elgar Mudde mocht na een overtreding toch  doorgaan en bediende aanvoerder Jan Smits op maat. Hij krulde de bal in de verre hoek achter Joey Hughes.  Nadat Joey de 0-2 voorkwam door het schot van Amarildo Lawansuka stijlvol te pareren, gooide EBOH alle schroom van zich af en nam het heft in handen.

Dat had voor de rust al in de gelijkmaker moeten resulteren, maar een doelpunt van Wesley Ebbers werd wegens  buitenspel afgekeurd, nadat hij eerst zelf goed doorging en Ricardo van Yperen op maat bediende. Via een been en de uitstekende keeper Dennis Ensing kwam de bal weer bij Wesley, die wel het net vond, maar geen doelpunt. Even later had de bal op de stip gemogen na een overtreding op Regga Regales, maar scheidsrechter Visser wilde van niets weten.

In de 2de helft kwam Ricardo van de Merwe in het veld voor de aan zijn knie geblesseerde Patrick Welts.  Na even wennen, kwam hij naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer op stoom en werd een ware plaag voor de Perkouw defensie. Aanvankelijk was het voor EBOH allemaal net niet. Dennis Ensing tikte een kopbal van Jesse Rensen onder de lat vandaan uit een hoekschop van Leroy Verkerk, die na een flinke tik tegen de enkels de wedstrijd toch uitspeelde.
Ook in een 1 op 1 duel met de vrij gespeelde Jesse Rensen bleef de doelman de baas. Perkouw kwam er niet meer aan de pas en de counter werd er door de EBOH defensie, met uitblinker Jordi Fok, goed uitgehaald. Het overwicht betaalde zich echter niet uit en toen iedereen ging  denken aan een uiterst onbevredigende 0-1, kwam daar de verlossende treffer van Ricardo van de Merwe.

Trainer Houssin Youhri was er net als zijn jongens blij mee. “Eigenlijk moet je zo’n wedstrijd winnen. In het 1ste half uur stond er bij ons te veel druk op, omdat we te graag wilde, daarna hebben we heerlijk gevoetbald, alleen betaalde zich dat pas heel laat uit. En verder moeten we het doen met een smalle selectie, maar het elftal staat wel vind ik en we hoeven voor niemand onder te doen”. De selectie is inderdaad smal geworden om uiteenlopende redenen. Cyrill Elschot is herstellende van een nieuwe kruisband en richt zich op volgend seizoen. Badder Amraoui heeft besloten om lager te voetballen. Emre Aynihan is halverwege zijn 7 wedstrijden durende schorsing. Jordi van Dyck kampt met rugklachten. Wesley Loos kan door de liefde en zijn werk nauwelijks meer trainen. Remy Holster is er door zijn rug ook voorlopig mee gestopt en keeper Donny van der Laars heeft zijn spullen ingeleverd, toen hij hoorde dat Joey Hughes de kans kreeg als 1ste keeper.  En dan hebben we het wel over 7 potentiële basisspelers.

Kortom, we moeten zuinig zijn, anders komen we echt in de problemen.  Complimenten waren er ook van Perkouw trainer Harm Spijker. “Ik vind EBOH een goede en fysiek sterke ploeg hebben, die modern voetbal speelt over de flanken. Het is dat ze geen afmaker hebben, want dan draaien ze zeker bovenin mee. En die Fok is een hele goeie achterin, wat een mooie trap heeft hij. Mijn eigen ploeg verwijt ik dat we niet slim genoeg geweest  zijn. We moeten de rust bewaren, dan gaan we hier met 3 punten weg”.

EBOH – Perkouw                            1-1

’33          Jan Smits                            0-1
‘90+2     Ricardo van de Merwe 1-1

Opstelling EBOH: Joey Hughes, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Patrick Welts (Ricardo van de Merwe), Suayip Yaman, Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen.