Verdienstelijk Wieldrecht pakt punt tegen “De beste van Dordt”

Dit had zo maar de kop kunnen zijn, maar de waarheid is dat “de beste van Dordt “ goed weg kwam op de Smitsweg met een 2-2 gelijkspel. Een pupil van Wieldrecht stelde na afloop hardop de vraag, wijzend naar de EBOH spelers en aanhang,: “meneer, hoe kunnen ze nou zo blij zijn, het is toch maar een gelijkspel?” Nou jongen dat zit zo: “als je 10 minuten voor tijd nog met 2-0 achter staat en je scoort diep in de blessuretijd de gelijkmaker, dan ben je hartstikke blij en voelt het als een overwinning, terwijl je er toch maar 1 punt voor krijgt”.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk om overal te verkondigen dat je de beste bent, maar het zorgde wel voor een tot op het bot gemotiveerd Wieldrecht, gecombineerd met een slimme overrompelingsstrategie van meester Pippi Pruymboom, die Mark van Agteren en Ruben Retel niet op de vleugels had opgesteld, maar voor een 2 spitsensysteem koos.
De tactiek werkte uitstekend. Voordat EBOH er erg in had, stond het al met 2-0 achter. Jeremy Boshart had een verkeerde inspeelpass, waar Ruben Retel tussen zat en hij bediende Mark van Agteren, die voor Jan Arie Kouwenhoven feilloos binnen schoot.
Nauwelijks van de schrik bekomen gleed Joey Steenbakker onderuit, waardoor hij een overtreding moest maken (geel). Uit de indraaiende vrije trap stond Ruben Retel (toch niet de allergrootste) helemaal vrij om de 2-0 binnen te knikken. EBOH liep rond als een aangeslagen bokser tegen een Wieldrecht dat er overal bovenop zat. Het leverde nog bijna de 3-0 op. Mathew van der Linden had een uitstekende actie in huis op de achterlijn en bediende Ruben Retel bij de 2de paal, maar hij kwam niet verder dan een rollertje in de handen van Jan Arie Kouwenhoven. Daarna krabbelde EBOH voorzichtig overeind, maar het leverde geen aansluitingstreffer op voor de rust. Elvis Versluis (strak in het pak bij Rik Kramer) zag zijn vrije trap knap gekeerd worden door Marnix van Vuuren en Jeremy Boshart kopte net naast.

Na rust tapte EBOH uit een ander vaatje en speelde voortdurend op de helft van Wieldrecht op zoek naar een goal. Kansen waren er voor Ricardo Heuverling (over), Ricardo van de Merwe (net voorlangs) en Elvis Versluis (prachtige inzet onderkant lat er uit).
In de omschakeling waren er ook kansen voor Wieldrecht op de allesbeslissende 3-0, maar Mark van Agteren en Ruben Retel vonden Jan Arie Kouwenhoven op hun weg. De ommekeer kwam een kwartier voor tijd. EBOH wisselde uitstekend met de verse krachten Leroy Verkerk, Oberson van der Spek en Furkan Kaya (terug van een blessure) en bij Wieldrecht gingen de angels Mark van Agteren en Ruben Retel er uit. Mark van Agteren moest van het veld gedragen worden na een onschuldig duel en zijn knieblessure ziet er niet best uit. “Balen, het voelde net alsof mijn knie uit de kom schoot bij het wegdraaien”.

EBOH zette aan en Jimmy Pieper schoot magistraal met zijn rechter de bal in de bovenhoek.
De middenvelder die een half jaar geleden op het punt stond om te stoppen: “Ik had voortdurend knieproblemen en wilde er eigenlijk mee ophouden, maar besloot om krachttraining te gaan doen in de sportschool om de knie sterker te maken en nu gaat het prima en maak ik een heerlijke goal, zo één maak ik er nooit meer, ha, ha”. In de alles of niets minuten die volgden, kreeg Wieldrecht nog een levensgrote kans op de beslissing. Patrick Stoel ging helemaal alleen op Jan Arie Kouwenhoven af, maar besloot om de bal breed te leggen in plaats van in het doel en dat doorzag Jeremy Boshart, die er een corner van maakte. Die misser kwam Wieldrecht uiteindelijk duur te staan. In de 3de minuut blessuretijd slingerde Oberson van der Spek zich door de 16 en bediende Wesley Ebbers die strak voortrok, en Noël Goossens stond op de goede plek om de 2-2 binnen te knallen.

Oud EBOH’er en aanvoerder Mo Salman speelde een uitstekende wedstrijd en baalde na afloop: “We hadden moeten winnen, maar na de blessure van Mark knakte er iets. Als dat zondagsschot er niet in gaat, is er niets aan de hand”. En de andere aanvoerder Noël Goossens: “We geven het in het begin weg met 2 persoonlijke fouten, die ze anders nooit maken, maar je ziet het, wij zijn strijders en geven nooit op, op karakter komen we nog langszij. Je kan natuurlijk wel een grote mond hebben, maar je moet het wel waar maken”. Patrick Stok zag dat zijn ploeg in het begin achter de feiten aan liep. “In de 2de helft zijn we anders gaan spelen met hoge backs en 3 spitsen en toen liep het beter”. En over de vele glijpartijen: “Vroeger hadden we 3 paar schoenen in de tas voor allerlei veldcondities, maar dat is niet meer. Ze hebben maar 1 paar en daar spelen ze elke week mee!”.

Scheidsrechter Julian Simonse had zijn handen vol aan de derby en verloor nog wel eens zijn KNVB pennetje (“slecht relatiegeschenk”) en die had hij hard nodig. EBOH kreeg in de 1ste helft 4 gele kaarten en Wieldrecht in de 2de helft 6.”Ik vind het heerlijk om zo’n derby te mogen fluiten, daar doe je het voor, geef mij elke week maar zo’n wedstrijd”. De wedstrijd begon op verzoek van de scheidsrechter met een minuut stilte. De Zeeuwse scheidsrechterscoryfee Rien van Haaften is vorige week op 72 jarige leeftijd overleden. Hij heeft veel betekend voor de COVS.

Volgende week thuis tegen GJS, dat na een matige start het winnende pad heeft gevonden, met 3 zeges op rij. En oh ja, de 3de helft was heel goed verzorgd in een afgeladen kantine, alleen het tapbier was om half 6 al op? En je weet wie er op bezoek komt. Of de inkopers daar voortaan rekening mee willen houden J

Wieldrecht – EBOH                          2-2                 (2-0)     

‘ 2        Mark van Agteren                1-0
‘ 4        Ruben Retel                          2-0
’83       Jimmy Pieper                       2-1
‘90+3   Noël Goossens                     2-2

Scheidsrechter: Julian Simonse uit Goes

Opstelling:
 Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Mitchell Rovers (Leroy Verkerk), Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Elvis Versluis, Ricardo van de Merwe (Oberson van der Spek), Wesley Ebbers, Haris Brzac (Furkan Kaya), Jimmy Pieper

Wissels: Henny Otto, Robert de Bruin (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal