Topper eindigt onbeslist

EBOH en Papendrecht waren aan elkaar gewaagd en wilden allebei persé niet verliezen met een gelijkspel als logisch eindresultaat. Al waren ze daar in het Dordtse kamp iets minder tevreden over. In de 68ste minuut kreeg EBOH een vrije trap aan de rechterkant. Wesley Ebbers slingerde hem voor de goal en Jeremy Boshart kopte hem fraai binnen. De Dordtse aanhang ontplofte van vreugde, maar scheidsrechter Hans Pekaar verstoorde het feestje door de goal wegens buitenspel af te keuren. “Het was absoluut geen buitenspel, de bal komt voor en wordt nog verlengd door een Papendrecht speler, en ik kom vanaf de punt van de 16 en kop hem binnen”, zo sprak Jeremy Boshart na afloop. Maar daar had de leidsman geen boodschap aan. Hij nam direct het vlagsignaal over van Adrie van Rooijen, die de reputatie heeft om bij elke tegengoal te vlaggen. Het leek erop dat de scheidsrechter eerst naar de midden wees, maar hij verklaarde het anders: “Ik wees met mijn ene arm naar de plek van de vrije trap en met de andere welke kant op”. Hans Pekaar had het hierna helemaal verbruid bij de EBOH supporters en hij gooide er nog een paar schepjes bovenop door alles af te fluiten en te strooien met gele kaarten. De verhouding was 5-1 voor EBOH en dat in een wedstrijd waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden als het om overtredingen ging, die normaal ook met een vrije trap bestraft hadden kunnen worden.

Het begon allemaal heel mooi op de Schenkeldijk, heerlijk weer en sinds lange tijd rijen voor de kassa. En een knallende vuurwerkshow, georganiseerd door de Dordtse Dijk Side, waardoor de wedstrijd wat later begon. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, zagen we een wedstrijd met veel spanning en weinig kansen. Lorenzo van Wijk was gevaarlijk voor Papendrecht, maar kwam via Jan Arie Kouwenhoven niet verder dan het zijnet en Jimmy Pieper kreeg een vrije kopkans die hij half raakte, waardoor de bal naast ging. Na rust zagen we een wat makkelijker voetballend Papendrecht en een op de omschakeling loerend EBOH, dat nog een kans kreeg via spits Noël Goossens, die goed verdedigd werd door het centrale duo van Papendrecht. Keeper Roy Rijntjes keerde de inzet met zijn voeten. Aan de andere kant was spelmaker Norichio Nieveld gevaarlijk en kreeg Djerrel Saffignani nog een beste kans vanaf links vrij voor Jan Arie. Ook deze eindigde in het zijnet. En zo bleef de brilstand op het bord.

Joey Steenbakker, die samen met Jeremy Boshart een uitstekend centrum vormt had er uiteindelijk vrede mee: “De spanning zat er in het begin wel op en ik vond ons beslist gelijkwaardig aan Papendrecht. Jammer dat de KNVB voor deze topwedstrijd geen topscheidsrechter aanstelt, het was erg warrig allemaal. Het wachten was op die ene kans, jammer dat hij niet telt”. Bij Papendrecht zaten ze daar minder mee en de scheids zag in de 1 ste helft ook een handsbal van EBOH in de 16 over het hoofd. Haris Brzac, die 2 seizoenen geleden van Papendrecht overkwam moest het gevaar Jay Luciano beteugelen: “Dat ging best goed, al speel ik liever op het middenveld, maar Furkan Kaya is geblesseerd, leuk om mijn ouwe maten weer te ontmoeten”. Jeffrey Monster had nog een 5 minuten durende discussie met de scheidsrechter dat hij in zijn vak moest blijven, maar naast de dug-out staan nog stoeltjes en daar zit geen wit coachvak voor. “Waar hebben we het over en bij de dug-out van Papendrecht is precies hetzelfde aan de hand”.

Patrick Stok zag 2 ploegen die niet wilden verliezen: “De kansen waren op 1 hand te tellen, misschien iets meer voor ons. Zij hebben de doelstelling om absoluut kampioen te worden en wij werken van wedstrijd naar wedstrijd en doen voorlopig goed mee, volgende week weer een heerlijke wedstrijd, Wieldrecht uit”. En zo kwam er een einde aan een mooie voetbalmiddag met veel publiek en de 3 de helft was nog mooier. Met zanger Ray zat de sfeer er tussen EBOH en Papendrecht uitstekend in. Lof voor de kantinecommissie, die ook nog eens rondgingen met schalen met heerlijke hapjes. Kortom, niet gewonnen, maar toch een heerlijke middag, ook voor de sponsors, die door de sponsorcommissie getrakteerd werden in de “Wim Bakker soos”.

EBOH – Papendrecht 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Hans Pekaar uit Baarle Nassau
Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Mitchell Rovers, Joey Steenbakker ,Noël
Goossens, Ricardo Heuverling, Elvis Versluis, Ricardo van de Merwe (Oberson van der Spek),
Wesley Ebbers, Haris Brzac, Jimmy Pieper (Leroy Verkerk)
Wissels: Henny Otto, Robert de Bruin (res.keeper), Robin Matena
Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Jeffrey Manzanares