Van helemaal niets naar alles in Capelle

Zelden een wedstrijd gezien met zoveel contrast tussen de 1ste en 2de helft als in Capelle op het prachtige sportcomplex Couwenhoek van CVV Zwervers.
De volgende uitspraken zeggen alles over de 1ste helft. Keeper Jan Arie Kouwenhoven, die het nog nooit zo druk heeft gehad als in het 1ste half uur, tegen zijn teamgenoten: “Ga nu eens dichter bij elkaar spelen, als we zo doorgaan wordt het 6-0”.

Trainer Patrick Stok:
“Alles ging mis, verdedigend niet goed, met veel te veel ruimte in de rug, aan de bal slecht en voorin hielden we de bal niet vast”. Een teammanager vanaf de bank: “Wat staan we nou te slappe kutten met z’n allen? ” Een supporter van Zwervers: “Die hebben geluk hè, die gasten!”. En zo was het, de wit- blauwe thuisploeg liep met speels gemak door de linies van EBOH op weg naar Jan Arie Kouwenhoven, die al na 4 minuten gepasseerd werd door Joshua dos Santos.

Het was een wonder dat het bij 1-0 bleef, want Raoul Pinas en met name Melivai Krolis en de normaal zo trefzekere Max Hoornweg verprutste de mooiste kansen. En dan treden er voetbalwetten in werking. Uit de eerste serieuze aanval van EBOH in de ruime blessuretijd van de 1ste helft nam Maikel Steenbakker een voorzet van Ricardo Heuverling op zijn slof en het stond zo maar 1-1 bij rust. De Dordtse uitblinker in het 1ste half uur had toen al het veld geblesseerd verlaten. Jan Arie Kouwenhoven kwam in botsing met Noël Goossens bij het wegstompen van een bal: “Ik riep nog keeper en kwam daarna raar neer en kon niet meer verder met hevige pijn in mijn kuit”. En zo moest invaller verzorger Donny van der Laars aan de bak.

En dat deed hij uitstekend. En datzelfde gold voor de andere invaller Wesley Ebbers, die in de 2de helft rechts voorin ging spelen en het balletje goed vasthield, waardoor er aansluiting kwam tussen de linies. Hij onderschepte direct een terugspeelbal, legde hem voor op Maikel Steenbakker, maar die kreeg een zet in de rug (penalty?), waardoor de bal naast ging. De mee opgekomen Jeremy Boshart knikte de bal binnen, maar doelman Devin van Opstal bracht redding. De op dat moment “verdiende” voorsprong kwam er. Noël Goossens gaf hem aan en Ricardo Heuverling schoot met “links” in de verre hoek.

We waren nog aan het juichen of het stond weer gelijk. Noël Goossens kreeg de bal tegen zijn arm uit een hoekschop en Joshua dos Santos maakte zijn 2de van de middag uit een strafschop. Zwervers was geen schim meer van de flitsende ploeg uit de 1ste helft en EBOH ging nadrukkelijk op zoek naar de zege.  Noël Goossens had hem kunnen maken uit een voorzet van Furkan Kaya, en Maikel Steenbakker, na een mooi schot (redding keeper) en een bal op maat van Noël Goossens. De inzet werd geblokt door een verdediger.

De winnende kwam er toch. In de laatste minuut maakte Zwervers hands in het strafschopgebied en de net ingevallen Haris Brzac schoot hem binnen. Vaste penaltynemer Noël gunde de bal aan Haris: “Die jongen heeft een nare tijd achter de rug met het overlijden van zijn vader en ik weet dat hij onverstoorbaar is en hem kan nemen”. En zo droeg Haris de winnende op aan zijn vader.

In de ruime blessuretijd bleef EBOH overeind, mede door de goed ingevallen Damian Gerde, die de van een blessure teruggekeerde Calvin van der Holst halverwege de 2de helft verving. Bij Zwervers kwam het grote talent Samir Hattit nog binnen de lijnen, maar hij had de pech dat hij tegen de beste rechtsback van de afdeling speelde. Ricardo Heuverling speelde een geweldige 2de helft. Ricardo van de Merwe was afwezig wegens vakantie.

Scheidsrechter van dienst was de pas 18 jarige Dave Steenis. Hij zit in de talentenpoule van de KNVB en heeft de ambitie om het betaalde voetbal te halen met Danny Makkelie als grote voorbeeld. Hij floot een beetje als Bas Nijhuis met veel door laten voetballen en gaf 2 “betaald voetbal” strafschoppen wegens hands, zonder de VAR. Volgens assistent Frans Stal maakte hij een volwassen indruk, ook met het praatje vooraf. Minpuntje was wel de gele kaart voor Jeremy Boshart en die overkomt het vaker. Hij werd bestraft voor een overtreding waarvan er 13 in een dozijn zijn. Bas had door laten spelen.

Voorzitter Hans Schoon was na afloop een tevreden man: “Ik vind het knap dat we ons met deze groep voor de 2de keer op rij veilig gespeeld hebben met die versterkte degradatieregeling. Het is toch 1ste klas niveau geworden. En we hebben nog kans op een mooi toetje. Hulde voor de groep en de staf”. Door de zege kregen de jongens van de staf een vrije dag op Hemelvaartsdag en dankzij de sponsors Frans Stal en Michel Gerde gaan ze vrijdagavond uit eten in de Merwehal bij A15. Als de buikjes maar niet te vol zitten volgende week zaterdag. Dan komt Alexandria’66 op bezoek en bij winst wacht een heuse finale bij VVGZ voor een nacompetitie plaats promotie!

CVV Zwervers is nog niet veilig en als het mis mocht gaan, zullen ze ongetwijfeld terugdenken wat ze allemaal hebben laten liggen in de 1ste helft van deze gedenkwaardige middag.

CVV Zwervers – EBOH                    2-3       (1-1)

’04       Joshua dos Santos              1-0
’45+4   Maikel Steenbakker              1-1
’57       Ricardo Heuverling              1-2
’59       Joshua dos Santos              2-2
’90       Haris Brzac                           2-3

Scheidsrechter: Dave Steenis uit Geldermalsen