Uitstekende start EBOH JG1

En de bal rolt weer! Na een lange winterstop stond op 11 maart de eerste competitiewedstrijd van JG1 op het programma. Omdat steeds meer jongens en meisjes hun weg naar EBOH weten te vinden bestaat het G-voetbal inmiddels uit twee teams, die wel gezamenlijk trainen maar in verschillende competities spelen. JG1 (de wat oudere jongens) speelt inmiddels 1 e klasse en mocht starten tegen Rijen JG1.

Met Hugo als keeper, Quan, Ruben en Erik achterin, Joey en nieuwe aanwinst Carlos op het middenveld en Murat en Ali in de spits trapte EBOH de tweede seizoenshelft af. Tim, die al een wedstrijd met JG2 in de benen had, begon als reserve voor de verhinderde Mitchell.

EBOH speelde fris en combineerde goed. Na een mooie aanval en een prima voorzet van Ali scoorde Murat de 1-0. Na een paar goede EBOH-mogelijkheden op de tweede treffer kwam Rijen met een afstandsschot op gelijke hoogte, en niet lang daarna zelfs op voorsprong: 1-2. Dat bleek ook de ruststand. Direct na de rust ging EBOH op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Het zorgde voor een open wedstrijd waarbij beide teams tot het uiterste gingen. Diep in de tweede helft bracht Murat EBOH langszij: 2-2. De gelijkmaker gaf EBOH nieuwe energie en met nog zeven minuten op de klok kwam EBOH op voorsprong door een mooie treffer van Carlos. Na een lange inworp van Carlos maakte wederom Murat aan alle onzekerheid een einde: 4-2. Daarna kwam de overwinning niet meer in gevaar. Niet alleen de uitslag was hoopgevend, maar ook het vertoonde spel en het doorzettingsvermogen van de jongens. Een mooie uitgangspositie voor de uitwedstrijd volgende week tegen de Spoordonkse Boys.