Mooie lelijke zege EBOH 1 tegen HSSC’61

Er werd niet mooi gevoetbald, maar wel gebikkeld en gebuffeld in Hei en Boeicop, een buurtgemeenschap van 800 inwoners vlak bij Lexmond. En dat leverde een fraaie 0-3 zege op in de stromende regen op een moeilijk bespeelbaar veld in de polder. Een resultaat waarmee EBOH ook HSSC’61 heeft betrokken bij de groep die vechten om weg te blijven van de 2 nacompetitieplaatsen om degradatie. Voor rechtstreekse degradatie hoeft deze groep niet meer te vrezen. Door opnieuw verlies van VVAC, zitten de Ottolanders al met anderhalf been in de 4de klas. Omdat Amstelwijck is opgehouden te bestaan, degradeert er maar 1 ploeg in 3 C.

EBOH moest het doen zonder zijn spits in vorm Remy Holster (3 wedstrijden schorsing na zijn rode kaart tegen ZBC’97) en de loper op het middenveld  Jesse Rensen (1 wedstrijd schorsing ). Coach Hoessin el Jouhri had er voor gekozen om  Mo Salman naar voren te schuiven en dat pakte goed uit. De wedstrijd was koud begonnen of hij lag er al in. De steekpass ven Jeffrey Monster was op maat en Mo Salman schoof de bal in de verre hoek. Keeper Niek de Vos stond er bij en keek er naar. Daarmee hadden we gelijk het hoogtepunt gehad in de 1ste helft, waar beide ploegen grossierden in balverlies. De met geel bestrafte Emre Aynihan moest zich al gauw wegens duizeligheid laten wisselen door Fabricio Rietdijk.   Jeffrey Monster knalde naast na aangeven van Leroy Verkerk en de enige kans voor HSSC’61 schoot Arwin van Soest over via de zich  voor de bal gooiende Jordi van Dyck.

Na rust  speelde de thuisclub naar de kantine toe en dan moeten we ons zorgen gaan maken, aldus het Bestuur in de rust. “Het veld loopt namelijk af naar de kantine toe, en vorige week stonden we ook met 1-0 achter tegen VVAC en werd het nog 3-1”. En inderdaad zette HSSC’61 druk, maar EBOH bleef overeind dankzij een uitblinkende defensie met het ijzersterke centrum Cyrille Elschot en “Dyckie” in de hoofdrol en niet te vergeten keeper Pim Versluis, hij keepte een “perfect game”.
Net toen trainer Marten Boverhof in het laatste kwartier 1 op 1 wilde gaan spelen, sloeg EBOH opnieuw toe.  Nick van Wijngaarden zette voor, Mo Salman knalde op de lat en Fabricio Rietdijk kopte de bal binnen. Dat was een “Traoreetje”, volgens EBOH supporters, refererend aan de 1-0 van Ajax tegen Kopenhagen afgelopen donderdag.  Jeffrey Monster maakte het feest voor EBOH compleet na een perfecte omschakeling. Jeffrey Manzanares kwam voor zijn man, speelde naar invaller Roy Tuinder, die de bal op maat gaf aan aanvoerder Jeffrey Monster. Hij krulde bal prachtig in de bovenhoek. “En als zelfs Monster gaat scoren, maak je borst dan maar nat”, aldus de rood zwarte aanhang.

HSSC’61 trainer Marten Boverhof (volgend jaar VVAC) was teleurgesteld in zijn ploeg: “Wij waren net zo slecht als het weer, al vond ik wel geflatteerd”. Hoessin el Jouhri was in zijn nopjes: “het was natuurlijk slecht voetbal, maar we vormen een collectief en knokken voor elkaar en benutten eindelijk kansen tegen een ploeg die nog slechter was, dus een verdiende overwinning”. EBOH is na de winterstop aan een goede serie bezig, alleen van IFC werd ongelukkig in de slotfase verloren. Het doet zelfs aardig mee in de periode. “ha, ha, leuk, maar niet het hoofddoel, laten we eerst maar eens weglopen van de onderste plaatsen”. Volgende week wacht een cruciaal duel tegen concurrent SC Everstein, de club van EBOH ‘er Peter de Vaal, die ook aan een goede serie bezig is en in puntenaantal gelijk staat.

Nog 1 hilarisch moment zijn we vergeten. Cyrille Elschot raakte een bal verkeerd die uit vloog en in de laadbak belandde van een plaatselijke in het boerenland geparkeerde trekker. “Een hole in one”, die de supporters van de plaatselijke trots toch nog even deed lachen op deze voor hen verder troosteloze middag”. En we mogen ook scheidsrechter de Fijter uit Rijswijk (Brabant) nog in het niet aanwezige zonnetje zetten. Hij viel niet op, dus floot een uitstekende wedstrijd.

HSSC’61 – EBOH 0-3

‘3 Mo Salman 0-1
’74 Fabricio Rietdijk 0-2
’83 Jeffrey Monster 0-3

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk, Paul Reijnders, Cyril Elschot, Jordi van Dyck, Nick van Wijngaarden (Johan Gerlach), Jeffrey Manzanares ,Jeffrey Monster, Antonio Manzanares (Roy Tuinder),  Emre Aynihan (Fabricio Rietdijk), Mo Salman.